Thursday, December 2, 2021
HomeHoror FilmoviIncarnate - Oličenje Zla 2016 Recenzija Filma

Incarnate – Oličenje Zla 2016 Recenzija Filma

-

Incarnate (2016)
Oličenje Zla

Žanr: Horror, Triler
Godina 2016
Redatelj: Brad Peyton
Glavne uloge: Aaron Eckhart, Carice van Houten, Catalina Sandino Moreno
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska :  2 December 2016 (USA)Horor kao žanr filma, koji ima najveći broj podžanrova i onih s temom paranormalnih su najstrašniji meni osobno jer su, ako želite, najrealniji. Freddy Krueger me prestao plašiti čak i prije nego što sam išao u srednju školu, dok s druge strane i dalje mogu protrnuti na bilo koju dobru scenu opsjednutog djeteta. Dakle, ja ću pogledati svaki film s takvom temom, bez obzira na to koliko je (ne) obećavajuć, a jedan takav je došao u kino.

Aaron Eckhart je Dr. Seth Emebr, naučnik koji istjeruje demone,odnosno strane entitete kako ih on naziva, tako da ulazi u njihovu podsvijest. Kada samohrana majka (Carice van Houten) uoči zastrašujuće simptome demonske opsjednutosti kod svoga 11-godišnjeg sina (David Mazouz), predstavnik Vatikana (Catalina Sandino Moreno) pozove Embera da istjera demone. Ember prihvati slučaj nakon što utvrdi da je u dječaka ušao demon s kojim ima neriješene račune iz svoje tragične prošlosti.

Incarnate se može opisati kao kombinacija Exorcist i Nolanovog početka, ili bolje rečeno, može se opisati kao pokušaj kombinacija ova dva filma, jer, na žalost, nije ni blizu njihove kvalitete. Ovaj film u osnovi ima zanimljivu ideju jer se Ember ubacuje u podsvijesti opsjednute žrtve, tako da usporava srce skoro do granice smrti, tako da jednom kad ne uđe u podsvijest žrtve ima ograničen rok u kojem se mora uvjeriti osoba da je sve što se događa u vašoj glavi samo vizija dok je njegova pojava stvarna.. Da, koncept je složen i u filmu se ne razrađuje do kraja, ali je intrigantno i potpuno drugačije od svega što smo do sada vidjeli.

Međutim, kad je nešto drugačije, ne znači da je to interesantno. Jer, iako je koncept sam po sebi zanimljiv film i nije baš. Dosta scena se razvlači, zvuči smiješno s obzirom na trajanje filma, ali najveća mana je nedostatak straha – ovaj film nije bas strašan. Možda nekome i bude strašan ko je nenaviknut na horor filmove, ali s druge strane je dobra stvar da ne postoji (previše) scena prepadanja.

Svako ko se zove ljubitelj horora od samog početka bi mogli predvidjeti kako će se razvijati radnja filma, osim u zadnjoj trećini koja ima neku vrstu twista, ovo je daleko najzanimljiviji dio filma. Ne može se samo reći da je posljednja trećina vrh, ali je mnogo zanimljivija nego prvi dio.

Incarnate, je sretan što je okupio dobre glumci – s lošim glumcima ovaj film bi mi bez ikakvih problema bio na listi najgorih filmova godine. Svi znamo koliko je dobar glumac Aaron Eckhart (da li podsjetiti Dark Knight?), Van Houten i Moreno su čvrste glumice zaslužuju bolje uloge od ovih, a Mazouz vam je sigurno poznat iz TV serije Gotham.

Gdje, onda, nije bilo u redu? Skripta ne nudi dovoljno objašnjenja, dok režija Brad Peyton u tim trenucima koji bi trebali da budu napeti ne donosi potrebnu napetost i strah.. A s obzirom na to da su najvažniji sastojci u horor filmovima. Incarnate ne mogu preporučiti za gledanje.

Ocjena: 4/10

 Incarnate (2016) on IMDb

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts