Tuesday, May 11, 2021

Into the Woods – U šumi 2014 Recenzija Filma

U šumi (2014)
Into the Woods

Žanr:  Fantazija, Komedija, Mjuzikl, Obiteljski
Godina 2014
Redatelj:Rob Marshall
Glavne uloge: Emily Blunt, Anna Kendrick, Johnny Depp
Trajanje filma : 02:05:00
Datum izlaska :  25. Prosinac 2014.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZla vještica je jednom davno bacila kletvu na pekara koji sada ne može imati djecu sa svojom voljenom suprugom. Da bi ukinuo kletvu, on mora poslušati vješticu i donijet joj iz šume sve što je zatražila.

U mjuzikle fantazije nisam nikad bio zaljubljen pa im se nisam ni pretjerano radovao, bez obzira što su podrazumijevali bogatu filmsku ekipu, ali ovaj mi u par navrata učinio zanimljivim, pa svoju radoznalost nisam mogao više suzbijati.

*Into the Woods” je zapravo očiti spoj više bajki u jednoj i koje su međusobno povezane ali usput i opjevane kako bi djeca uživala a stariji s pažnjom posmatrali, otkrivajući moralne poruke smiješeći se uz neke komične momente. Premisa filma izgledala je i više nego zanimljivo, no do kraja filma sam shvatio da sam očekivanja možda podigao i previsoko jer za film ovako slabe razradnje i neupečatljive i monotone priče, ne možete očekivati spektakl ‘Burtonovskih’ razmjera, nego samo ‘eye, ali hear-candy” za djecu a možda i za pokoju odraslu osobu koja će znati cijeniti trud i rad glumaca na setu. Nije da ja ne cijenim, naprotiv, mislim da je to ujedno i najbolja stvar filma, pogotovo Meryl Streep koja je, zahvaljujući svom nastupu dobila 19. nominaciju za Oskara, ali činjenica da sve scene izgledaju kao da se vrte u krug, da njihovo pjevanje i skakutanje počinje biti dosadno i napadno, filmu nikako ne može ići u prilog, pogotovo u mom slučaju koji i nisam neki ljubitelj upravo ovakve vrste filmova. Ruku na srce, film ima nekih prelijepih scena, autentično je prikazano okruženje šume i predstavljena ta neka ”mračna” strana tog svijeta koja nas trebamo plašiti, i ima par smiješnih dijaloga i fora, ali u čemu je zapravo bit kada je ovo nešto što će do sledeće godine već biti zaobravljeno pa samim time uzalud pojava svih tih holivudskih imena u jednom ovakom bezdušnom filmu koji radi sve ali mu ne uspjeva da nas natjera da zavolimo mjuzikle gdje je većina likova i više nego zanimljiva i iritirajuća.

Ocjena na IMDb.com mu je osrednjih 6,6/10 a na Tomatoesima zavidnih 71%. Film je zaradio više od 142 miliona dolara na budžet od 50 miliona, što je zapravo i više nego solidna isplata, s obzirom da se film još uvijek prikazuje u kinima. Reditelj filma ja Rob Marshall poznat po ‘Chicagu’, ‘Sjećanjima jedne gejše’, propalitetu od filma ‘Devet’, ‘Piratima sa Kariba: Nepoznate plime’ i nekim tv projektima. Film je, pored nominacije za Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu, osvojio još 2 nominacije.

Iako se čini kao simpatičnim obiteljskim filmom, posebno zato jer nam dolazi iz ‘Disneya’, ovo je se samo ne simpatično, a jedva je i gledljivo, tako da, moja je preporuka, nemojte ni blizu šume, jer neće vas tako lako očarati.

Ocjena:6/10

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU