Saturday, June 15, 2024

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, ovo je bio zanimljiv film s inteligentnim minusima, bitkom pameti i prekrasnom izvedbom glavne uloge. Dobar je bio i ostatak glumačke ekipe.
- Advertisement -

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike – Informer, Jack Reacher itd.) bila je prevarantica čija je shema bila uvjeriti vladu u nemogućnost starijih osoba da se same brinu o sebi, pa su zato stavljene pod skrbništvo i smještene u objekt. S njezinom partnericom Fran (Eiza González – Bloodshot, Baby Driver itd.), kasnije će preuzeti imovinu tih starješina i prodati je u vlastitu korist.

Kad je Marla obaviještena o novoj “meti” starice Jennifer Peterson (Dianne Wiest – Roditeljstvo, život u komadima itd.), odlučila je napraviti svoj uobičajeni plan. Međutim, ono što se činilo lakim plijenom, kasnije će se pokazati potpuno suprotnim.

Stvari su se dodatno zakomplicirale kada se misteriozna osoba (Peter Dinklage – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Underdog itd.) posebno zainteresirala za Jennifer. Čak je zatražio pomoć odvjetnika po imenu Dean Ericson (Chris Messina – Ptice grabljivice, Živi noću itd.) da pomogne Jennifer.

Pa kako se priča zaključila? Pronađite sve u ovom ugodnom mračnom komediografskom trileru.

Jako mi je stalo Filmske Recenzije

Kao što sam gore spomenuo, na temelju vrlo kratkog sažetka. Isprva sam mislio da će ovaj film biti intrigantan, ali vjerojatno uglavnom dramski. Pa kad sam ga zapravo gledao, bio sam ugodno iznenađen da je uključivao prevaru koja je uvijek bila zanimljiva jer su često uključivali genijalne metode. I ovdje smo vidjeli jedinstveni i iskreno briljantni način za “varanje” sustava.

Ono što me zanimalo nije samo kako je shema uspjela, već i druga stranka koja je došla na scenu. Obično bi filmovi koji uključuju kontra, prevaranta povezali sa zakonom. Međutim, ovaj su put zapravo bili na strani zakona, a njihovi protivnici bili su puno opasniji. Mene je zakačila bitka pameti. Nažalost, smatrao sam da je ova zabavna bitka bila prekratka, pogotovo kad smo došli do posljednje trećine. Srećom, kraj je bio potpuno nepredvidljiv s višestrukim iznenađenjima koja su za mene bila potpuno sjajna i zadovoljavajuća.

Čitao sam da je Rosamund Pike ovdje za svoj nastup dobila nominaciju za Zlatni globus, što sam smatrao sasvim opravdanim. Njezini su izrazi lica bili iznimni tijekom sudske scene (gdje je mogla izgledati potpuno nevino), razgovora ili suočavanja s opasnostima. Bila je potpuno uvjerljiva kao ovaj inteligentni prevarant. Dobar je bio i ostatak glumačke ekipe. Posebno mi se svidjela Dianne Wiest koja je bila nevjerojatna, kao i Chris Messina kao ovaj stvarno ljigavi odvjetnik. Peter Dinklage je također bio u redu, ali Eiza González mi se, nažalost, osobno učinila pomalo neumjesnom.

Za film ovog žanra bilo je razumljivo imati dugo trajanje (ukupno 118 minuta, uključujući zatvaranje kredita bez ikakvih srednjih ili naknadnih scena). Nisam osjećao da je predug i mislim sam da je to jednostavno lijepo. Jedna stvar koja mi je bila pomalo čudna je da bih obično uvijek navijao za prevaranta.

ali nekako nisam bio toliko simpatičan s glavnim junakom (mislim da bi bolji izraz bio antijunak) ovdje. Iako je prevarant bio pametan, ali možda je to bilo zato što su žrtve bile nemoćne starke koje nisu zaslužile prevaru, za razliku od ostalih prevaranata u kojima odmah navijamo za prevaranta.

Sve u svemu, ovo je bio zanimljiv film s inteligentnim minusima, bitkom pameti i prekrasnom izvedbom glavne uloge. Ni od čega nisam vidio referencu za prilagodbu, pa je bio prilično originalan film. Izvrstan posao spisatelja / redatelja J Blakesona (Nestanak Alice Creed, 5. val itd.). Dakle, ako tražite film s tim kvalitetama, onda možete probati. IMDB Ocjena Filma: 6.3/10

Jako mi je stalo (2020)
T I Care A Lot

Žanr: Komedija, Krimi, Triler
Godina: 2020
Redatelj: J Blakeson
Producent: J Blakeson
Glavne Uloge Glumci: Rosamund Pike, Dianne Wiest, Eiza Gonzalez, Peter Dinklage, Chris Messina, Macon Blair, Isiah Whitlock Jr., Alicia Witt, Damian Young
Zemlja: UK
Trajanje filma: 118 min
Datum izlaska: 19.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : Hrvatska, BiH 25.02.2021

Trailer Filma Jako mi je stalo: sa prevodom

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, ovo je bio zanimljiv film s inteligentnim minusima, bitkom pameti i prekrasnom izvedbom glavne uloge. Dobar je bio i ostatak glumačke ekipe. Jako mi je stalo - I Care A Lot (2020) Recenzija Filma