Još si tu – I Still See You (2018) Recenzija Filma

Još si tu - I Still See You (2018) ispostavlja se da je umjereno sumorni projekt koji uvodi drugu stranu u atmosferu poslije apokalipse, s druge strane, nema propasti na svijetu, nema gladi i borbe za resursima, ali postoji jedna velika nadnaravna tajna o tome kako možete dočii do uma duhova zauvijek.

Još si tu (2018)
I Still See You

- Advertisement -

Žanr: Fantazija | Triler |
Godina: 2018
Redatelj: Scott Speer
Producent: Jason Fuchs, Daniel Waters
Glavne uloge: Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon, Louis Herthum, Hugh Dillon, Amy Price-Francis, Sara Thompson, Shaun Benson. David Lawrence Brown, Cassandra Potenza, Aidan Ritchie, Marina Stephenson Kerr, Alicia Johnston, Morgan Holmstrom, Stephanie Moroz
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 11.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 29.11.2018.
Hrvatska 29.11.2018.
Srbija 29.11.2018.

 

Još si tu Filmske Recenzije

Produktivnost redatelja Scott Spira (“Midnight Sun”, “Status: Ažurirana”) nadahnjuje: njegov novi projekt “JOŠ SI TU” bio je već treći za redom ove godine. Čini se da je 36-godišnji Speer čvrsto zaglavljen na temu mladih, aktivno radi s novim zvijezdama koje su bile malo starije od 20 godina i pokušavaju napraviti filmove koji su razumljivi i zanimljivi ciljanoj publici mladih ljudi. Na prvi pogled može se činiti da je koncept JOŠ SI TU vrlo sličan Sumrak s Twilight koji je bio popularan prije deset godina, a vampiri u novom filmu zamijenjeni su duhovima, a to neće biti veliko odstupanje od istine.

Naime, roman Daniela Watersa “Break My Heart 1000 Times” praktički na tanjuriću predstavlja ne samo post-apokaliptičke strahove za jednu američku lokaciju, već i podiže na površinu vječne tinejdžerske probleme i fobije povezane s djetinjstvom bez oca, s osobnim neuspjehom i odvojenosti , s naizgled nerazumijevanjem od strane odraslih, sa željom i sposobnošću da vide malo više od drugih. Zaključan s ovom konstrukcijom je maksimalizam traženja istine, koji postaje glavni pokretač, a oči likova na okolnoj stvarnosti postupno se otvaraju.

Duhovi

Čak i živeći u svijetu u kojem se pojavljuju nevjerojatni duhovi, ostatci ili nevolje nakon najveće ljudske katastrofe, požari ili nesreće pretvaraju u prašinu nakon dodirivanja, nalaze se na svakom koraku, glavni likovi filma Spira – Veronica (Ronnie) Calder (Bella Thorn, Midnight Sun, Nation of the Killers i Kirk Lane (Richard Harmon, The Killer Doll, Majčin Instinkt) počinju sumnjati u valjanost službenih istina o ostacima koje su tako marljivo izgovarali u školi. Stoga, “JOŠ SI TU”, počevši od mračnog tinejdžerskog trilera koji nalikuje izvornoj gotičkoj tradiciji, izvorno reinterpretiranoj od Scott Speera, nakon autora izvornog romana, postupno preuzima značajke psihološke drame koja manipulira tinejdžerskim uvjerenjima i vrijednostima.

Blago osjećajući svoju publiku, Scott Speer se okrenuo JOŠ SI TU, posljedicama super-moćnog energetskog kolapsa koji se zbio u blizini Chicaga u jednom od najvećih istraživačkih laboratorija i zahtijevao nekoliko milijuna ljudskih života. Strašni energetski val pretvorio je one koji nisu bili daleko od epicentra u “remes” u duhove koji žive u svojim vremenskim petljama i ponavljaju sve radnje koje su izvršavali neposredno prije eksplozije svaki dan. Svijet je postao za preživjele divovske kuće s duhovima, od kojih se nemoguće riješiti. Prema službenoj verziji, broj postojećih ostataka ostaje konstantan, dok se djeca u školi poučavaju da ih prema njima daju, na dio stvarnosti koji se pretvara u prašinu nakon dodirivanja, a zatim se ponovno regenerira sljedeći dan istodobno.

Ronnie

Gimnazijalac Ronnie (Bella Thorn) svakodnevno vidi ostatak doručka gdje sjedi za stolom svog pokojnog oca, koji se osmjehne i čita novine. Majka Ronnie (Amy Price-Francis, “Pedeset nijansi slobode”, Rosewood) misli da je to odvratno, iako u tolerantnoj školi, adolescenti recitiraju tri pravila ponašanja s duhovima za istaknutog znalca tinejdžera, profesora književnosti Augusta Bittner (Dermot Mulruni, Božićni vlak “,” Planine među nama “), koji je izgubio svoju kćer tijekom Velikog praska i kojem se sviđa da je sve pretvoreno u ostatak. Jednog jutra, Ronnie u kupaonici vidi potpuno novi duh, kojeg naziva “Brian” i koji piše “Run” na znojnom zrcalu i nestaje.

Takvo kršenje ponašanja ostataka dovodi djevojčicu da se obrati svom novom kolegi Kirku (Richardu Harmonu), koju svi smatraju čudnim zbog svoje opsjednutosti idejama da se broj ostataka stalno povećava, za pomoć i savjete. Prva zapažanja vode Ronnie i Kirk na ideju da djevojku vodi serijski ubojica, koji može biti ostatak ili obična osoba, a sve je na neki monstruozan način povezano sa 29. veljače, Ronniejevim neobičnim rođendanom.

Priča

Priča o filmu “JOŠ SI TU” demonstrira mladim djevojčicama sve opasnosti od komunikacije i povjerenja pogrešnim muškarcima. Na ovoj traci, junakinja Bella Thorn suočava se s velikim brojem posebno stvorenih poučnih licemjerja, koja se jednostavno smanjuje u neizvjesnu gotičku djevojčicu s neobičnim gotičkim djevojčicama. smrznuta tuga u izgledu. S jedne strane, “gothic” princeza Ronnie je priznata u razredu s pravom na vlastito mišljenje, s druge strane – ona je samo utjelovljenje moći u potrazi za istinom tijekom cijelog vremena.

Scenarist Jason Fuchs (“Wonder Woman”, “Peng: Putovanje u Netlandiju”) namjerno se usredotočuje na aseksualnost glavnog lika, za koju Kirkova ljubav se nalazi na zemljištu negdje tangencijalnom, ali tijekom sat i pol prije pojave Ronnieja predstavnici muškaraca koji imaju pravo u širem smislu biti pozvani njezinim obožavateljima. Ali upravo zbog toga postoji osjećaj da Ronnie ima takvu moćnu karizmu da svi oni koji su u blizini ponekad jednostavno ne znaju točno kako se ponašati s tom djevojkom. Ipak, Fuchsova skripta ne može biti potpuno uspješna, au pojedinim epizodama glavni likovi sjajno prikazuju materijal na ekranu, bilo napetoj suspenziji, tijekom košarkaške igre u kojoj je cijela škola prisutna, ili odlazak na ograničeno područje i upoznavanje grada s ostatkom različite epohe sposobne dnevne petlje za život danima i tjednima.

Zbog činjenice da gledatelj mora često predvidjeti i žvakati na zbunjenost mističnog zapleta i pseudoznanstvenih objašnjenja umjesto dobro organizirane i logično konzistentne priče koja treba imati dobar triler. Neočekivano za sve, Scott Speer se očituje kao romantični teen film, uglavnom namijenjen ženskoj publici, i stvara više nevjerojatan šarm “mračne” Snježne kraljice i umjerene napetosti u prizorima od zastrašujuće neizvjesnosti koja je karakteristična za užas.

Scenarista

Scenarista Jason Fuchs (“Wonder Woman”, “Peng: Putovanje u Netlandiju”) namerno se fokusira na aseksualnost glavnog lika, zbog koga je Kirkova ljubav u ploći negde tangencijalno, ali tokom sat i po pre pojavljivanja Ronnija predstavnici muškarca koji imaju sva prava u širem smislu da se nazivaju njenim navijačima. Ali upravo zbog toga, postoji osećaj da Ronnie ima toliko moćnu harizmu da svi oni koji su u blizini ponekad jednostavno ne znaju tačno kako se ponašati s ovom djevojkom.

Ipak Fuchsova pisma ne mogu biti nazvana u potpunosti uspješna, u pojedinačnim epizodama glavne ličnosti brilijantno prikazuju sve materijale na ekranu, bilo da je to napetost, tokom košarkaške utakmice u kojoj je prisutna cjelokupna škola ili idete u zabranjeno područje i upoznajte grad ostanaka iz različite epohe sposobne da žive vremenske petlje tokom dana i nedelja. Zbog činjenice da gledalac mora često da oživa i žudi na zbunjenosti mističnog plana i pseudoznanost objašnjenja umjesto dobro organizovane i logički konzistentne priče koju bi dobar triler trebalo da ima. Skot Speer se neočekivano pojavljuje kao romantični film tinejdžera, uglavnom namenjen ženskoj publici, i stvara bajslovu šarm “mračne” snežne kraljice i umerenu napetost u sceni nego zastrašujuća karakteristika užasa užasa.

Vjestina

Važno je odati počast glumačkim vještinama Bella Thornea u “JOŠ SI TU” koja na svojim krhkim djevojčicama se hvata hrabro povlačenjem svih problema ovog projekta, stvorenog od strane redatelja i scenarista. Ronnie se pojavljuje kao junakinja koja je u nevidljivom okruženju, ali osim podcrtane vizualnosti, u obliku ravne gotičke kose, visokih čizama, kožne trake oko vrata i udobnije pletene veste, ne prima ništa. Značenje procesuiranja glavne osobe i napada ostataka bježi i manifestira se samo negdje na početku trećeg čina. Prije dolaska duha, Brian Ronnie je bila dobra djevojka čija je posebnost i pravo na vlastito mišljenje stvorilo zanimanje i poštovanje od svojih školskih kolega, ali izgled u svom životu tako čudnog pobunjenika poput Kirka sve mijenja u trenu.

Protagonisti

Svi problemi protagonista, koji su povezani s njegovim nekonvencionalnim ponašanjem, vatrenim oružjem i činjenicom da ne vidi duha pokojnog oca, negdje su na rubu skripte samo kako bi pružili čarobna čuda koja se događaju Kirki, kada je on zakopan živ u grobu. Glavna prijetnja, koja visi nad Veronicom, pokazala se duhom traganja za muškim idealom, znakom otklona slike “brižnoga oca” pred licem junaka Dermota Mulroneya i dajući očigledne sklonosti njegovom kolegi Kirku. Čak i takva jaka volja s jezgrom poput heroja Thorn mora biti prilično neugodna: prosječna američka škola ne poučava da razdvajaju podmukle gulje od ostataka prikrivenih kao brižne nastavnike od pravih i čistih znanstvenika koji sumnjaju u stvarnost. Ali čak iu svijetu grabežljivaca i duhova, Ronnie i dalje čini svoj pravi izbor, što očito ukazuje na rođenje budućnosti franšize, koja će imati svoje odane obožavatelje.

“JOŠ SI TU” ispostavlja se da je umjereno sumorni projekt koji uvodi drugu stranu u atmosferu poslije apokalipse, s druge strane, nema propasti na svijetu, nema gladi i borbe za resursima, ali postoji jedna velika nadnaravna tajna o tome kako možete dočii do uma duhova zauvijek. IMDB Ocjena Filma: 5.7/10

 

Titlovan Trailer Filma: 

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Još si tu - I Still See You (2018) Recenzija FilmaJoš si tu - I Still See You (2018) ispostavlja se da je umjereno sumorni projekt koji uvodi drugu stranu u atmosferu poslije apokalipse, s druge strane, nema propasti na svijetu, nema gladi i borbe za resursima, ali postoji jedna velika nadnaravna tajna o tome kako možete dočii do uma duhova zauvijek.