Friday, May 24, 2024

Krypton – Kripton (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Krypton - Kripton (Sezona 1) 2018 Krypton serija bila sasvim u redu. Možda nije najbolja adaptacija stripova, ali je imala prilično sumoran, tamni i teški ton koji su DC filmovi imali u terminima filmske i televizijske prilagodbe. Za TV seriju, specijalni efekti su bili prilično pristojni. Bilo je lijepih vizualnih efekata (volio sam onaj u finalnoj epizodi), no bilo je i dijelova koji nisu bili previše spektakularni. Krypton serija mi je dala neka uzbuđenja, osobito razvoj likova.
- Advertisement -

Kripton – Krypton (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Avantura | Drama | Recenzije Serija
Godina: 2018
Kreator: David S. Goyer, Damian Kindler
Glavne uloge: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Ian McElhinney, Elliot Cowan, Ann Ogbomo, Rasmus Hardiker, Wallis Day, Aaron Pierre, Shaun Sipos
Zemlja: SAD
Trajanje Epizode: 45 min
Datum izlaska: 21.03.2018 (svjetska premijera)

Priča je bila postavljena na planeti Krypton mnogo godina prije nego što su događaji Kal-Ela ili Supermana poslani na zemlju. Serija se usredotočila na svog djeda Seg-El (Cameron Cuffe) čija je obiteljska kuća El bila oduzeta. Sve je to bilo zbog Seg’s djeda Val-El (Ian McElhinney – Game of Thrones TV serije i sl.) ustrajnost da ne dijele važne informacije vladi. Odrastajući, Seg je morao raditi neobične poslove i sprijateljiti se s vlasnikom barova pod imenom Kem (Rasmus Hardiker).

Seg-El sa svojom obitelji i prijateljima živio je u gradu Kandor pod vodstvom glavnog magistrata Daron-Vexa (Elliot Cowan). U Kandoru su postojali razni savezi poput Vojnog saveza pod Jayna-Zodom (Ann Ogbomo), koji je bio najviši rang u vojsci. Imala je velike nade svoje kćeri Lyta-Zod (Georgina Campell) koja je također služila u vojsci i bila je angažirana sa zapovjednikom Dev-Em (Aaron Pierre).

Kada je Seg-El posjetio nekoga pod imenom Adam Strange (TV serije Shaun Sipos – Melrose Place ), cijeli će se život drastično promijeniti. Nakon incidenta tijekom ceremonije, Seg-El se također uvukao u politička previranja, gdje se susreo s Daronovom kćerkom Nyssa-Vex (Wallis Day). Stvari su se dodatno komplikovale kada je Seg sudjelovao u pobunjeničkoj skupini zvanoj Black Zero, pogotovo s jednim od njihovih tajanstvenih vođa (Colin Salmon).

Dakle, što će se dogoditi Seg-Elu u njegovu kompliciranom životu i kako bi to bilo povezano s njegovim budućim unukom? Pronađite ih sve u ovoj zanimljivoj seriji Prequel Supermana.

Kripton – Krypton Recenzija Serije

U redu, iskreno je ova serija je izgledala da ima mnogo glumaca i malo je teško pratiti u ranom dijelu. Međutim, nije mi trebalo dugo da shvatim zaplet jer nije bilo stvarno komplicirano, unatoč tome što je imao velike glumce. Ono što me zanima gledajući ovu seriju bila je pojava nekih likova koji bi kasnije imali utjecaja na Supermanove priče koje sam volio toliko godina. Superman je bio jedan od najstarijih superjunaka kojeg sam poznavao i očito je dao osjećaj sentimentalnosti. Zato sve što se odnosi na Supermana, bilo da se radi o filmu ili prilagodbi TV serije, volio bih saznati.

Krypton serija mi je dala neka uzbuđenja, osobito razvoj likova. Mislio sam da je ideja o prikazivanju Supermanovog dede tokom njegovih prvih dana na planeti pre nego što je uništena bila fenomenalna. Vidjet ćemo njegovu povijest i mislio sam da je čarobnjaštvo Adam Strange bilo pametno. Ne bih htio previše detalja o njemu, osim što je bio jedan od likova iz DC stripova koji je imao utjecaj na Supermanov život (očito bi čitatelji stripova znali što mislim). Osim toga, bilo je i super zlikovaca koje poznajemo u Supermanovim pričama prikazanim u ovoj prvoj sezoni, što je i učinilo zanimljivim.

Tempo, Efekti

Kad sam promatrao prve epizode, pomislio sam da ima prilično brz tempo, a priča je bila prilično intrigantna. Međutim, kasnije, priča se razvijala u nešto manje zanimljivo i postalo je sporije. No, od epizode 6 pa nadalje, priča je ponovno podigla tempo i imali smo nekoliko poteza koji su me doista iznenadili. Ipak, završna epizoda je bila malo čudna. Mislio sam da rani dio nije bio dovoljno intenzivan. Samo na pola puta kroz to, imali smo više neizvjesnosti i imao je odličan završetak dostojan da bude sezona finala i uspješno želim čekati drugu sezonu.

Za TV seriju, specijalni efekti su bili prilično pristojni. Bilo je lijepih vizualnih efekata (volio sam onaj u finalnoj epizodi), no bilo je i dijelova koji nisu bili previše spektakularni. Osobito onih prizora tijekom snježne oluje koja je izgledala previše očigledno urađena u studiju. Volim glavnog vodiča Seg-El koji je bio šarmantan i simpatičan lik. Iako sam mislio da mu je ljubavna priča vjerojatno previše. Također je postojala i jedna iznenađujuća scena koju sam osobno osjećao pomalo smiješnim u epizodi 9. Drugi likovi koje sam smatrao prilično lijepim. Bili su najbolji Segov prijatelj Kem, koji je dodao neke zabave, Nyssa-Vex, za koga sam mislio da je zanimljiv lik i očito Segov djed Val-El.

Zaključak:

Sveukupno sam mislio da je Krypton serija bila sasvim u redu. Možda nije najbolja adaptacija stripova, ali je imala prilično sumoran, tamni i teški ton koji su DC filmovi imali u terminima filmske i televizijske prilagodbe. Bilo je nekoliko tragičnih trenutaka koji su bili tipični DC na koje sam navikao. Bilo je lijepo vidjeti Kal-Elovu porijeklo obitelji i to je svakako zanimljivo s izgledom likova koje poznajemo iz priče Supermana. Oni koji su zainteresirani za priču prije Supermana, definitivno mogu pokušati. Ali ako ste zainteresirani za više vesele ili lagane priče o superjunaku ili volite priču o samom Supermanu, onda vam se to ne bi svidjelo. Tvoj izbor. IMDB Ocjena Serije: 7.1/10

Trailer Serije:


- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Krypton - Kripton (Sezona 1) 2018 Krypton serija bila sasvim u redu. Možda nije najbolja adaptacija stripova, ali je imala prilično sumoran, tamni i teški ton koji su DC filmovi imali u terminima filmske i televizijske prilagodbe. Za TV seriju, specijalni efekti su bili prilično pristojni. Bilo je lijepih vizualnih efekata (volio sam onaj u finalnoj epizodi), no bilo je i dijelova koji nisu bili previše spektakularni. Krypton serija mi je dala neka uzbuđenja, osobito razvoj likova. Krypton - Kripton (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije