Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeFamilyKuća magičnog sata - The House with a Clock in its Walls...

Kuća magičnog sata – The House with a Clock in its Walls 2018 Recenzija

Kuća magičnog sata - The House with a Clock in its Walls 2018 Glumci filma učinili su prekrasan posao u prikazivanju svojih uloga. Ovdje sam volio nastupe Jacka Blacka i Cate Blanchetta koji su izgledali zaista prirodni i uistinu uvjerljivi kao vrlo dobri prijatelj.
- Advertisement -

Kuća magičnog sata (2018)
The House with a Clock in its Walls

Žanr: Komedija | Familijarni | Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: Eli Roth
Producent: John Bellairs, Eric Kripke
Glavne uloge: Cate Blanchett, Jack Black, Renée Elise Goldsberry, Kyle MacLachlan, Lorenza Izzo, Colleen Camp, Perla Middleton. Sunny Suljic, Owen Vaccaro, Braxton Bjerken, Charles Green, Alli Beckman, Demetri Landell, Ricky Muse, Van Marten
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:45:00
Datum izlaska: 19.09.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 04.10.2018.
Hrvatska 04.10.2018.
Srbija 04.10.2018.

- Advertisement -

 

Kuća magičnog sata Postavljen 1955. godine, 10-godišnji Lewis (Owen Vaccaro – Daddy’s Home i njegov nastavak ) se preselio da živi sa svojim ujakom Jonathanom (ack Black – Jumanji: Welcome to the Jungle, Goosebumps i sl.) u gradu New Zebedee. Jonathanova kuća bila je stara i vrlo čudno mjesto koje je izgledalo kao da ima puno čudnih stvari. I bilo je puno satova svuda, plus prilično zastrašujućih zvukova noću. Jonathanova susjeda i najbolja prijateljica Florence (Cate Blanchett – Ocean’s 8 , Pepeljuga itd.) je uvijek bila oko kuće i uskoro bi postala vrlo bliska s Lewisom. Postojao je još jedan vrlo sretan susjed, gospođa Hanchett (Colleen Camp – The Swinging Cheerleaders, Clue itd.) koja nije bila zahvalna za zvukove koje je Jonathan pravio tijekom kasnih noći.

U međuvremenu, u svojoj novoj školi, Lewis se sprijateljio s popularnim dječakom po imenu Tarby (Sunny Suljić – Ubijanje svetog jelena ) i uvijek je pokušao zadiviti Tarbia. To se pokazalo izazovom zbog Lewisovog jedinstvenog izgleda i boravka u zloglasnoj neobičnoj zastrašujućoj kući sigurno nije pomoglo. S tajnom koja okružuje kuću počinje se razvijati, Lewis će uskoro saznati da njegov ujak nije bio tako jednostavan kao što je ranije pomislio.

Kakva je to bila tajna kuće? Može li se Lewis prilagoditi svom novom životu sa svojim ujakom i prijateljima? Pronađite ih sve u ovom fantastičnom fantasy filmu.

Kuća magičnog sata Filmske Recenzije

Kuća magičnog sata je bio vrlo lagan i zabavan. Temelji se na romanu iz 1973. godine s istim naslovom kojeg je napisao John Bellairs. Glavni lik ovog filma (i nekih drugih romana koje je napisao) bio je Lewis Barnavelt. Dakle, pretpostavljam da je ovaj film dovoljno uspješan, postoji mogućnost da se može pojaviti u nastavcima. Postavka priče iz 1955 godine sigurno je objasnila neke od pozadina likova. Filmski setovi, kostimi, frizura, vozila i ostale stvari bile su se vrlo dobre ovdje jer su se sigurno činile dovoljno staromodnim.

Sama priča bila je posve jedinstvena i zanimljiva, pogotovo kad niste ništa znali kad je vidite. Kako je priča napredovala, počeli smo shvatati što će biti priča. Sada, ako pročitate kratki sinopsis s web stranice, vjerojatno biste mogli pogoditi, ali i dalje vam može pružiti lijepo iznenađenje. Budući da je fantasy film, film je također bio ispunjen raznim specijalnim efektima. Iako nisu bili u izobilju i definitivno nisu bili na razini velikog proračuna većih holivudskih filmova, ali smatrao sam da je to dovoljno dobro.

Glumci

Glumci filma učinili su prekrasan posao u prikazivanju svojih uloga. Ovdje sam volio nastupe Jacka Blacka i Cate Blanchetta koji su izgledali zaista prirodni i uistinu uvjerljivi kao vrlo dobri prijatelji (pogotovo oni smiješni banteri između njih 2). Stvarno su film počeli živjeti od samog početka. I mladi Owen Vaccaro također je dobro obavljao posao kao što je izgubljeni mladić koji je pokušavao ponovno pronaći sreću (moja djevojka je osobito zapanjena izrazima lica kada je bio jako tužan ili prestrašen). Bilo je i drugih značajnih nastupa Kyle MacLachlan ( Inside Out, TV serije Twin Peaks itd.) I manja uloga za Lorenza Izzo ( Sex Ed, Knock Knock i sl.) kao Lewisova majka. Mislim da je redatelj Eli Roth bio prilično dobar u svojem prvom ikad novom adaptacijskom filmu (njegova prethodna djela uključuju horor filmove kao što su Cabin Fever, Hostel ili triler poput Knock Knock ).

Gledajući ovaj film od početka do kraja, osjetio sam osjećaj zabave i zapravo sam uživao. Imao je auru komedije, intrigantnu parcelu, vrlo zanimljivu glavnu ulogu, plus naravno veliku izvedbu odraslih likova Jonathana i Firence. Bilo je nekoliko kratkih prizora uživanja, ali ne do vrste horora. Pozadinska muzika bila je lijepa, iako sam osobno osjetio kako je zvučni efekt zvuka iz kazališta bio strašan jer nije dao pretpostavljen surround sustav i osjećao se kao da gledam vlastiti TV. Nije bilo srednje ili post-krajne kreditne scene, ali bilo je i vrlo zabavnih animacija u kojima možete uživati.

Zaključak

Sve u svemu, mislim da bi to bila prilično zanimljiva opcija za film. Vjerujem da je Kuća magičnog sata dovoljno lagan da bi ga obitelj vidjela (premda ne i za one mlađe). To je ocijenjeno PG 13, ali dovoljno je zabavno kada sam to vidio jučer, publika je bila odrasla. Moja djevojka i ja definitivno smo pripadali grupi koja se zabavljala i uživala u filmu. Dakle, ako ste u potrazi za filmom koji ima malo Harryja Potterovog smisla, onda biste to sigurno mogli pokušati jer vas može iznenaditi nekim komičnim trenucima. Međutim, pazite da ne očekujete tešku zavjeru i tamni osjećaj koji ste dobili od drugih fantasy filmova. Tvoj izbor. IMDB Ocjena: 6.3/10

Sretno promatranje!

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Kuća magičnog sata - The House with a Clock in its Walls 2018 Glumci filma učinili su prekrasan posao u prikazivanju svojih uloga. Ovdje sam volio nastupe Jacka Blacka i Cate Blanchetta koji su izgledali zaista prirodni i uistinu uvjerljivi kao vrlo dobri prijatelj.Kuća magičnog sata - The House with a Clock in its Walls 2018 Recenzija