Saturday, June 15, 2024

La Brea Recenzija Sezona 1 (2021)

Share

- Advertisement -

Prije nekoliko tjedana saznao sam za ovu novu seriju “La Brea” koja se počela prikazivati ​​na HBO Go platformi što me odmah zaintrigiralo. No, budući da je izlazila epizoda tjedno, morao sam čekati da konačno bude dovršena prije nego što sam je počeo gledati. Sa samo 10 epizoda uspio sam je završiti za 1 vikend. Pa evo ide.

Tijekom normalnog dana u Los Angelesu, Eve (Natalie Zea – Justified TV series itd.) vozila je svog sina tinejdžera Josha (Jack Martin) i Izzy (Zyra Gorecki) u školu kada se iznenada u La Brei pojavila ogromna rupa, srušivši zgrade , vozila i puno ljudi također. Evin otuđeni suprug Gavin (Eoin Macken – The Night Shift TV serija itd.) bio je šokiran, ali je vjerovao da je njegova obitelj zapravo preživjela katastrofu i pokušao je uvjeriti vladu da izvrši misiju spašavanja.

U međuvremenu su bile i druge žrtve rupe kao što su psihijatar Ty (Chiké Okonkwo), policajka Marybeth (Karina Logue), studentica Riley (Veronica St. Clair) i njezin otac Sam (Jon Seda – TV serija Chicaga PD itd.) , student antropologije Scott (Rohan Mirchandaney), tajanstveni tip Lucas (Josh McKenzie), mlada žena Veronica (Lily Santiago) i njezina mlađa sestra Lilly (Chloe De Los Santos). Kako Gavin nije mogao sam spasiti, predložio je da dodijeli svog najboljeg prijatelja Levija (Nicholas Gonzales – TV serija The Good Doctor itd.) koji je bio pilot američkog ratnog zrakoplovstva.

Dakle, što je zapravo uzrokovalo rupu i što se događa sa žrtvama? Pronađite ih sve u ovoj zanimljivoj znanstveno-fantastičnoj seriji.

La Brea Recenzija Serije

Već dugo sam obožavatelj znanstvenofantastičnih serijala. A ovaj se definitivno uklopio u kategoriju zbog pojave misteriozne ogromne rupe usred Los Angelesa. Ova vrsta serije trebala bi imati snažan početak kako bi bila zanimljiva, a smatrao sam da je u tome prilično uspješna. Nije trebalo predugo da se fenomen dogodi i od tada nadalje, bilo je potpuno intrigantno otkriti misterij.

Posjedovanje dobrih specijalnih efekata svakako pomaže da serija bude zabavna. Učinci na određene stavke bili su nevjerojatni kao što možete vidjeti kroz cijelih 10 epizoda. Za mene su znanstveno-fantastični element i misterij bili neki od čimbenika koji su me zainteresirali za seriju. Osim toga, neki od likova su također bili zanimljivi. Iako možda nemaju složenosti kao u drugim sličnim serijama, to nam je dalo znatiželju da saznamo njihovu pozadinu. Btw, većina stalnih serijala mi je bila nepoznata (osim Natalie Zee i Nicholasa Gonzalesa), ali općenito su svoj posao odradili adekvatno. Ono što me ipak iznenadilo je činjenica da se činilo da je njihovo vrijeme pred ekranom bilo prilično uravnoteženo, iako su očito neki bili omiljeniji od drugih.

Seriju su zapravo producirali Keshet Studios i Universal Television, ali je premijerno prikazana prvi put na NBC mreži. Dakle, ne radi se o HBO originalu, što bi objasnilo standardno trajanje od 41 minute po epizodi i vrlo kratku pauzu u određenoj sceni radi davanja reklame. Gotovo svaka epizoda završavala je uzburkano i to me kao i finale sezone stvarno uzbuđivalo za drugu sezonu što je potvrđeno od prošlog mjeseca. Da nije bilo potvrde obnove, vjerojatno ne bih probao ovu seriju. Nadam se samo da će uspjeti zaokružiti cijelu priču i ideju kreatora serije Davida Appelbauma (koproducent The Mentalist i nadzorni producent NCIS: New Orleans nekoliko godina). Divio sam se njegovoj mašti da stvori takvu priču iz stvarnog mjesta s prekrasnom povijesnom vrijednošću.

Prošlo je dosta vremena otkako sam zaokupljen TV serijom koju stvarno nisam mogao prestati gledati. Zato sam prvu sezonu uspio odraditi samo za 1 dan, doduše do kasno sinoć. Da je serija roman, ovo je prava okretnica jer sam stvarno želio saznati što će se sljedeće dogoditi. Bilo je čak nekoliko šokantnih obrata koji su bili prilično zapanjujući, osobito u posljednjim epizodama. Dakle, ako volite znanstveno-fantastične serije s malo drame, s dobrim vizualnim efektima i nekim zanimljivim likovima s iznenađujućim preokretima, onda bi ova trebala biti zabavna. Možda neće biti tako sofisticirana ili dramatična kao ranije ocijenjene znanstveno-fantastične serije, ali je dovoljno ugodna. IMDB Ocjena Serije: 5,6/10

La Brea Trailer Serije

Series Credits

La Brea Season 1 2021

Žanr

Drama, Misterija, Sci-Fi, Recenzije Serija

Kreator

David Appelbaum

Zemlja United States

Trajanje Serije

41min

Datum izlaska 28.09.2021 (internet)

Glavne Uloge Glumci

Natalie Zea kao Eve Harris

Eoin Macken kao Gavin Harris

Chiké Okonkwo kao Ty Coleman

Karina Logue kao Marybeth Hayes

Zyra Gorecki kao Izzy Harris

Jack Martin kao Josh Harris

Veronica St. Clair kao Riley Velez

Rohan Mirchandaney kao Scott Israni

Chloe De Los Santos kao Lilly Castillo

Jon Seda kao Sam Velez

Virginie Laverdure kao Dr. Sophia Nathan

Pacharo Mzembe kao Tony Greene

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave