Sunday, March 7, 2021

Life of Crime (2014) Recenzija Filma

Life of Crime (2014)

Žanr:   Comedy, Crime
Godina 2014
Redatelj: Daniel Schechter
Glavne uloge: Jennifer Aniston, Yasiin Bey, Isla Fisher
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :  29 August 2014 (Bahamas)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADva sitna kriminalca shvate da su pogriješili kada kidnapuju ženu lokalnog bogataša koji ne pokaže interes da im plati 1 milion dolara da je vrate.

Interesovanje za ovaj film sam dobio kada sam vidio da jednu od glavnih uloga igra Jennifer Aniston, čija pojava budi nostalgiju za vremenima kada su ‘Prijatelji’ bili centar televizije i svih medijskih dešvanja. I inače je volim i poštujem kao glumicu koja konstantno uspjeva zadržati intezitet u svom poslu ali i dobru karijeru.

Da ne bude zabuna, radnja filma ima više podlogu kriminalističkog filma sa crnim humorom, tako da treba da znate da ne bi ste u suprotnom očekivali komediju uz koju ćete se smijati, a znate da sam ja tu da razbijem sve mitove i da vas uputim na pravi put. Od ‘Krimi radnji’ očekujte samo zanimljivu priču i preokrete koji neće nagovještavati sam kraj, ali da je film zabavan i da je nešto sad uzbudljiv, i nije, ali vadi se uz pomoć odličnih performansa koji dočaravaju situaciju jedne neobične krimi komedije i to je jedan od razloga zašto sam ostao uz film od početka do kraja. U suštini, film stilom malo podsjeća na rad Quentina Tarantina, što samo može biti dobro, nikako loše, ali ipak, film nema dinamičnosti da bude drama dobar film, nema onih dubokoumnih dugih dijaloga kao filmovi pomenutog reditelja, a nema ni tog nekog humora što bi trebao ponuditi jedan krimi film sa crnim humorom kao što je npr. ”Veliki Lebowski”. Kada vidite šta mu sve nedostaje, onda očigledno asocijacija navodi na to da je riječ o zanimljivom, gledljivom i solidnom filmu koji može ubiti vrijeme ako ste za jedan ovakav tip krimića. I naravno, ako ste fan Annistonove ili Robbinsa.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,8/10 a na Tomatoesima srednjih 66%. Reditelj filma Daniel Schechter režirao je filmove kao što su ‘Goodbye Baby” i ”Supporting Charachters”. Film je zaradio malo, jako malo, tek 265 hiljada dolara u Americi i koji dolar više na neki, vjerovatno višemilijunski iznos.

”Life of Crime” je ostvarenje koje je moglo mnogo više uz dinamičnije scene i humorističnije dijaloge, naravno, i uz prave markentiške trikove, ali ovako ostaje u sjeni nadolazećih blockbustera i skupih filmova koji će učiniti ko da ovaj nije ni postojao.

Ocjena:6/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU