Sunday, September 26, 2021
HomeRecenzije SerijaLupin Sezona 1 2021 (TV SERIES) Recenzija Serije

Lupin Sezona 1 2021 (TV SERIES) Recenzija Serije

Lupin (Sezona 1) 2021 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija| Krimi | Drama | Recenzija Serija
Godina: 2021
Kreator: Louis Leterrier
Glavne uloge Glumci: Omar Sy, Vincent Londez, Antoine Gouy
Zemlja: USA | France
Trajanje Epizode: /
Datum izlaska: 08.01.2020 (svjetska premijera)

Lupin je dobro napisan pljačkaški triler koji je usvojio ime Arsene Lupine i izvrnuo ga tako da odgovara modernoj publici. Umjesto da ipak prepiše ono što je prije došlo. Lupin crpi inspiraciju izmišljenog lopova da stvori nešto posve novo i uzbudljivo.

Uz odjeke anime serije Great Detective, trunke Carmen Sandiego i krhkost detektivskih serija poput Luthera, Lupin okuplja kombinaciju ideja kako bi stvorio skladnu simfoniju buke koja pogađa sve prave note.

Lupin Recenzija Serije

U središtu svega ovoga je naš lopov džentlmen Assane Diop. Odlučan da stekne pravdu za smrt svog oca, ono što započinje pametno ispisanom pljačkom u Louvreu. Ubrzo obuhvaća cijeli Pariz dok policija uskače pokušavajući uhvatiti ovog neuhvatljivog lopova. Sve to vrijeme Assane ostaje odlučan u sužavanju potrage i saznavanju istine.

S obzirom na to da je ova sezona podijeljena na dva dijela 1. dio je svježih pet epizoda koje predstavljaju naše likove, glavni sukob i velike uloge, postavljajući sve lijepo za drugi dio koji obećava da će biti pomalo uzbudljiv i aktivan kao ovaj.

Dalje u ovom špijunskom trileru kompliciraju stvari Pellegrinijeva tajanstvena kći Juliette i nepošteni policajac inspektor Dumont. Oba ova lika slučajno imaju izravne veze s Assaneinom prošlošću koje s vremenom kapaju kroz priču.

Radnja je dobro tempirana

Radnja je dobro tempirana, s dovoljno zapreka koje je Assane mogao prevladati; iskreno osjećate napetost svaki put kad Assane sudjeluje u drugoj razrađenoj shemi. Pet epizoda također vidi kako Assane koristi niz različitih vještina u svojoj misiji, uključujući dronove, maskiranje i konvencionalno dekodiranje. U puno toga ima letečeg Jasona Bournea, ali Assanein ljudski dodir i očiti nedostaci pomažu ovoj seriji da se istakne i Assaneu pruži vjerodostojan lik. Umjesto nezaustavljive, sveznajuće sile poput Sherlocka, Assane je trenutno povezan.

Nekoliko epizoda također ima sjajna otkrića, vraćajući se natrag kako bi pokazali kako se nešto odigralo iz druge perspektive ili kako je Assane ispunio svoj cilj izbjegavajući sve – uključujući i publiku. Ovi trenuci lijepo djeluju kako bi se isplatili neki sporiji segmenti serije.

Ovo je malo, iako je istina, pogotovo s obzirom na to da Lupin baca puno bljeskova na Assaneino djetinjstvo. Tu je i nekoliko skokova u prošlost do nekoliko dana ili tjedana prije scene na početku epizode. Iako savršeno funkcionira tijekom prikazivanja epizode 1, ostatak sezone pomalo trpi preoblikovanjem istog koncepta. Nije prekid dogovora, ali na kraju epizode 5 ovi trenuci pomalo nadmašuju njihovu dobrodošlicu.

Zaključak:

Ipak, ovo je manja zamjerka u onome što je inače vrlo ugodnih i zanimljivih pet epizoda radnje. Završetak ovdje lijepo postavlja scenu za drugi dio. A različiti koncepti prema knjigama Arsena Lupina su odličan način da se oda počast onome što je bilo ranije. Oni koji očekuju remake ili moderniziranu verziju izmišljenog lopova bit će razočarani, ali ova moderna, iznova zamišljena verzija “temeljena na” zapravo je zaista uvjerljiva i jedno od svijetlijih tačaka 2021. godine do sada. Imdb Ocjena Serije: 7.8/10

Trailer Serije:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.
Pogledaj dalje!

Poslijednje Dodano