Wednesday, May 22, 2024

MALA GOSPOÐICA DOLITTLE – Little Miss Dolittle (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

MALA GOSPOÐICA DOLITTLE - Little Miss Dolittle 2018 Način na koji Liliane Susewind to prenosi nije ni suptilan ni vjerodostojan - u najkraćem vremenu, ismijavani autsajder postaje vođa. Primjetno je da životinje nisu toliko važne.
- Advertisement -

MALA GOSPOÐICA DOLITTLE (2018)
Little Miss Dolittle

Žanr: Komedija | Famili | Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: Joachim Masannek
Producent: Matthias Dinter, Beate Fraunholz
Glavne uloge: Peri Baumeister, Aylin Tezel, Christoph Maria Herbst
Zemlja: Germany
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska: 10.05.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 17.01.2019.
Hrvatska 17.01.2019.
Srbija –

Nije da 11-godišnja Liliane ( Malu Leicher ) nema prijatelja. Ima čak i mnogo! Ne samo da joj se nisu sviđali njezini roditelji Regina ( Peri Baumeister ) i Ferdinand ( Tom Beck ). Zato što Liliane ima poseban dar: može razgovarati sa životinjama! Umjesto da svoje slobodno vrijeme provodi s drugom djecom, preferira društvo četveronožnih prijatelja. Međutim, to je redovito dovodi u nevolje. I njezine roditelje sve više. Kada obitelj Susewind mora spakirati torbe i preseliti se nakon drugog incidenta, Liliane obećava da će prestati razgovarati s bilo kojom životinjom u budućnosti. No, ova odluka je podvrgnuta teškom testu jer provodi školsku praksu u zoološkom vrtu i tamo redovito otimaju životinje. Zato im samo ona sada može pomoći.

Ona je vrijedna , autorica Wuppertalove dječje knjige Tanya Stewner , bez sumnje. Godine 2007. objavila je svoj prvi volumen, ne razgovarajte sa slonovima! oko šaptača životinja Liliane Susewind. U međuvremenu, serija sadrži 18 knjiga. Skoro je iznenađujuće da je desetljeće trebalo za film. Sada je tu, naravno, sadrži mnoge elemente iz romana plus srodne figure, ali ponekad ide u malo drugačijem smjeru – u dobrom ili lošem.

Mnoge životinje, malo značenja

Primjetno je da životinje nisu toliko važne. Postoje, naravno, čak ih je i puno. Od Lilyna najboljeg prijatelja, psa koji voli igranje i bonsaija slona Ronnija, ali oni ne igraju nikakvu posebnu ulogu. Odnos između ljudi i životinja neće se dalje raspravljati. Činjenica da su životinje otete kako bi ih se pretvorilo u predmete svakodnevne uporabe ili puke hrane vrlo je jasno pokazano kao pogrešno. Međutim, svakodnevni život, kako mi tretiramo životinje, ovdje ne postoji.

U svakom slučaju, svakodnevni život je u Liliane Susewind – životinjskoj avanturi. Bilo da je riječ o bonsaiju koji govori debelim Berlinskim dijalektom, brojnim, ne uvijek vrlo ukusnim rijecnikom ili likova, gotovo bez iznimke karikature, ništa nije stvarno normalno ovdje. Djelomično je zabavno. Dakle, zalutali zoološki vrt je zemlja čuda, u kojoj se voli malo trčati. Meret Becker kao bizarni redatelj zoološkog vrta s neobičnim imenom pukovnik Essig jednako je smiješan kao i dva pingvina koji sviraju u kazalištu.

Što me zanima moj govor o …

Drugdje, odvajanje od bilo kojeg oblika realizma je žaljenje, ako ne i dosadno. Dakle, dijalozi bi voljeli biti malo prirodniji, tako da barem povremeno imate dojam da se ovdje bavite ljudima. Ali posebno je loše koliko je malo vrijednosti dano kontinuitetu i logici. Vrlo jasno kao što to ne bi trebalo biti vidljivo. Nedostaju prijelazi scena, uvedeni elementi se odmah ispuštaju, susrećete se na kontradikcijama na svakom koraku. Na previše mjesta postaje jasno da pet (!) Scenarista nije bilo zainteresirano za timski rad – što je ironično za film koji upravo to propagira.

Postoji nekoliko točaka simpatija za drugu osnovnu poruku filma: U redu je biti drugačiji. Način na koji Liliane Susewind to prenosi nije ni suptilan ni vjerodostojan – u najkraćem vremenu, ismijavani autsajder postaje vođa, svi slijede. Bez toga je jasno zašto. Ali ako adaptacija ne radi stvarno za životinje i često ih zloupotrebljava za umjereno smiješne šale, korištenje za dvokrake to čini barem djelomično. Naposljetku, zbroj lijepih bodova i bodova za podizanje kose je dovoljan samo za prosjek. IMDB Ocjena Filma: 4.5/10

Titlovan Trailer Filma MALA GOSPOÐICA DOLITTLE

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

MALA GOSPOÐICA DOLITTLE - Little Miss Dolittle 2018 Način na koji Liliane Susewind to prenosi nije ni suptilan ni vjerodostojan - u najkraćem vremenu, ismijavani autsajder postaje vođa. Primjetno je da životinje nisu toliko važne.MALA GOSPOÐICA DOLITTLE - Little Miss Dolittle (2018) Recenzija Filma