Wednesday, June 19, 2024

Mali šef – The Boss Baby 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Mali šef - The Boss Baby 2017 Opis  Filma
Mali šef – The Boss Baby 2017
Recenzija Filma

Mali šef (2017)
The Boss Baby

Žanr: Animirani, Komedija, Obiteljski
Godina 2017
Redatelj: Tom McGrath
Glavne uloge: Lisa Kudrow, Alec Baldwin, Steve Buscemi
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska:    12 March 2017
U kinima od :    31 March 2017 (USA)
                    B i H   06.04.2017.
                    Hrvatska 06.04.2017..  
                    Srbija    06.04.2017.

Očekivao sam da se Mali Šef biti strašan. To je uglavnom kako ide ovih dana, kad vidim trailer za američki animirani film koji nije Disneyev ili možda Laika. Čak i DreamWorks, koji je napravio dosta animiranih klasika, stvarno je krenuo nizbrdo u posljednje vrijeme, prošlogodišnji Kung Fu Panda 3 je u biti njihov posljednji pristojan film. Srećom The Boss Baby nije mi apsolutno najgori film kao sto sam mislio da će biti, a zapravo je znatno bolji od posljednjih filmova, ali je još uvijek prazan obiteljski film koji se oslanja isključivo na šale i djetinjaste gegove.

Koncept ovog filma sam mi se čini kao dodvoravanje. Sedmogodišnji dječak Tim Templeton, živi sretan život sa svojim roditeljima, kao jedino dijete koje ima jaku maštu. Jednog dana, međutim on dobiva brata bebu. Njegov mlađi brata preuzima kuću i dobiva svu ljubav roditelja, a najgori dio: on je poslovan čovjek. Nosi odijelo, on čini važne telefonske pozive, on drži sastanak s drugim bebama.

Alec Baldwin daje glas neimenovanom djetetu, koji je odradio jako dobru stvar u vezi ovog filma. Nažalost, većinu materijala on mora da radi s praznim humorom i strasne dijecije šale koje bi trebale biti smiješne samo za peto-godišnjake.

The Boss Baby je isti film kao i gotovo svi ostali nedavni dijeciji filmovi. Tu je zlo, pohlepni, ubilački biznismen koji ima patetičnu pozadinsku priču i osvetu da ukrade svi slavu za sebe. Kada film prelazi i kreće u glavnu priču, to je ista formula koju smo vidjeli na desetine puta u samo posljednjih nekoliko godina. Neke od najboljih scena u filmu uključuju onu u kojoj Baby Corp proizvodi neograničen broj beba, kojima napudravaju guze i guraju dudu u usta, te ona u Las Vegasu u kojoj će vas imitatori Elvisa zasigurno natjerati u smijeh do suza.

DreamWorks nije niskobudžetni studio, tako da nisam bio iznenađen odličnom animacijom u The Boss Baby. Osim redovnih animacija koje cine većinu filma, pošto neke mašte sekvence koje nas vode u um Tima gdje se on kao pretvara u gusara ili ronioca, a poseban still animacije tih scena su vrlo različite i privlačne za mene. Boje su oštrije i dizajn karaktera su jedinstveni, a onih nekoliko trenutaka dijeli neke intrigantne estetike.

Film će imati određeni učinak na svoje gledatelje do kraja, ali s obzirom na kliše priču i nepopularne likove, tu nikada nije dovoljno da gledaoc osjeti sto film želi da osjeti. Odnos između Tima i beba se dodiruje s vremena na vrijeme, ali nije ni približno dovoljno da imaju emocionalni utjecaj. Postoji nekoliko stereotipnih poruka za djecu u filmu o obitelji i prijateljstvu, ali bilo bi mnogo bolje da su dostavljeni djeci u boljem paketu.

Ocjena 6/10

 The Boss Baby (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave