Maniac – Manijak (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija Serije

Maniac - Manijak (Sezona 1) 2018 Vizualni dizajn je odličan, a sama priča uspijeva izbjegavati i probiti se kroz niz scenarija karakterističnih za karakter, uravnotežujući komediju i dramu savršeno prije zadovoljavajućeg finala. Gluma je super..

Maniac (2018)
Manijak

- Advertisement -

Žanr: Komedija | Sci-Fi | Drama | Receznije Serija
Godina: 2018
Kreatori: Cary Joji Fukunaga, Patrick Somerville
Glavne uloge: Emma Stone, Jonah Hill, Sally Field, Justin Theroux, Sonoya Mizuno, Billy Magnussen, Jemima Kirke, Julia Garner
Zemlja: SAD
Trajanje Epizode: 1h
Datum izlaska: 21.09.2018 (svjetska premijera)

 

MANIAC Serija Recenzija

Imaju vlastite razloge zbog kojih žele sudjelovati u testu novog psihotropnog lijeka. Owen Milgrim ( Jonah Hill ) pati od shizofrenije od adolescencije i trenutačno je u nevolji sa svojom obitelji koja ga nastoji prisiliti na pogrešno prikazivanje u sudnici. Čak i Annie Landsberg ( Emma Stone ) ima mnogo toga za napraviti privatno. Prije svega, ona treba testove kako bi zadovoljila svoju ovisnost o piluli. Ali oni imaju mnogo više zajedničkog, kao što će uskoro otkriti. Kada stvarni pokusi počinju, oni se nalaze u uvijek novim situacijama koje moraju prevladati zajedno. Što nije lako. Pogotovo kad stvari pođu po zlu.

Održavanje praćenja Netflix-ove prekomjerne ponude je zadatak sam po sebi. Svakog tjedna dodaju se novi filmovi, nova serija, novi dokumentarni filmovi, a da se ne spominju licencirani naslovi, već zbunjujući asortiman se nastavlja širiti. Serija Maniac je jedna od rijetkih koja se izdvaja iz poplava novih izdanja. Jedna stvar, jer je to nova serija Caryja Jojija Fukunaga ( True Detective ), koja je unaprijed stvorila puno predrasuda, barem u određenim krugovima. Drugo, jer je priča jedinstvena za malo drugačiji znanstveni eksperiment. Ili barem skoro.

Ovdje je sve normalno …

Strogo govoreći, serija se temelji na norveškom imenu. Od toga, međutim, tek su rijetki čuli do sada, pogotovo jer se nisu pojavili na njemačkom jeziku sve do danas. Drugo, Fukunaga i Patrick Somerville , glavni autori Maniac , napravili su nešto posebno od toga. Čak i prije početka stvarne priče, upoznamo svijet koji je vrlo sličan našem. Samo malo slomljen. Naravno, to je i zbog prikazanog okruženja, koji se sastoji gotovo isključivo od sudionika studije i ne manje problematičnih znanstvenika. Ali čak i kad se vaš pogled širi, izgleda da ovdje niko ne vodi normalne i čvrste živote.

To može biti vrlo bizarno. Postoji grimizni robotski kohlas koji igra šah u parkovima, a posebna organizacija pruža prilagođene prijatelje za naknadu. I najkasnije kada eksperimenti započnu, Owen i Annie u svojoj mašti iskuse apsurdnu avanturu, zabava ne poznaje granice. Baš kao što su sve granice ukinute. Maniacov scenarij – ljudi prolaze kroz snove i fantazije kao dio testiranja na droge – prirodno omogućava autorima da isprobaju svaku besmislicu. Kao nadrealisti David Lynch ili Michel Gondry , koji se vole koristiti za usporedbe, neće biti ovdje. Većina se toga može smatrati normalnim filmom. Upravo je to kombinacija mnogih individualnih priča u kojima Owen i Annie igraju važnu ulogu, što čini seriju tako posebnom.

Glumci Odlični

Takva uska pješačka staza između teške komedije i ozbiljne tragedije naravno zahtijeva odgovarajućeg izvođača. Srećom, Maniac stvarno može postići rezultate: Emma Stone ( La La Land ) i Jonah Hill ( The Wolf of Wall Street ) mogu prikazati svoj cijeli raspon, često iznenađujuće aludirajući na svoju sliku. Pogotovo Hill, kao ranjiv-razbijeni autsajder koji je guran naprijed i natrag od strane svoje obitelji, vjerojatno će iznenaditi mnoge. Manje veseli su brojni manji likovi koji nisu dobili nikakav oblik suptilnosti i mogu biti samo iritantni, jednodimenzionalni štreberi, koji su ponekad malo iscrpljujući. Za to serija na drugom mjestu ulaže sve više: futuristička retro varijanta eksperimenata dovedena je u život s jednakom pažnjom na detalje kao i razne izlete u prošlost. Postoji više nego dovoljno za vidjeti, kao i dovoljno razloga za to: Nakon nekoliko razočaranja poput Ghul , The Rain ili The Innocents, Maniac je konačno Netflix serija koja živi.

Kada je riječ o najboljim emisijama 2018, Maniac mora biti u raspravi. Sve u vezi s ovom serijom koja prkosi žanru propušta samopouzdanje i karizmu, pomažući im odlični nastupi iz dva glavna lika ove serije. Jonah Hill i Emma Stone imaju prirodnu kemiju na ekranu koja vam zaista pomaže da vas uvede i da uživate u svojim sve bizarnijim i maštovitijim ulogama. Vizualni dizajn je odličan, a sama priča uspijeva izbjegavati i probiti se kroz niz scenarija karakterističnih za karakter, uravnotežujući komediju i dramu savršeno prije zadovoljavajućeg finala koji zatvara predstave na visokom nivou. IMDB OCJENA: 8.4/10

 

Trailer Serije Maniac:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Maniac - Manijak (Sezona 1) 2018 (TV SERIES) Recenzija SerijeManiac - Manijak (Sezona 1) 2018 Vizualni dizajn je odličan, a sama priča uspijeva izbjegavati i probiti se kroz niz scenarija karakterističnih za karakter, uravnotežujući komediju i dramu savršeno prije zadovoljavajućeg finala. Gluma je super..