Thursday, January 27, 2022
HomeRecenzije SerijaMarvels Iron Fist (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) Recenzija Serije

Marvels Iron Fist (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) Recenzija Serije

-

Marvels Iron Fist (Sezona 1) 2017 (TV SERIES)

Žanr: Akcija | Avantura | Krimi | Recenzije Serija
Godina: 2017
Kreator: Scott Buck
Glavne uloge: Finn Jones, Jessica Henwick, David Wenham, Jessica Stroup, Rosario Dawson, Tom Pelphrey, Lewis Tan, Simone Missick
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 55 Min
Datum izlaska: 17.03.2017 (svjetska premijera)

 

Danny Rand (Finn Jones – Game of Thrones TV series ) je izgubio nasljednika velikih korporativnih tvrtki Rand. Vratio se u New York nakon 15 godina kada se pretpostavljalo da je bio mrtav zajedno sa svojim roditeljima u avionskoj nesreći. Ward Meachum (Joey Meachum) i Joy Meachum (Jessica Stroup – Jack Reacher: Never Go Back , 90210 TV serije itd.) koji su sada bili čelnici korporacije bili su iznenađeni kada je Danny došao u njihov ured. Nisu mogli vjerovati u Dannyjevu tvrdnju i izbacili su ga iz ureda.

Budući da nitko nije povjerovao njemu i nema mjesta za ostanak, Danny je proveo noć u parku i upoznao se sljedećeg jutra s Colleen Wingom (Jessica Henwick – TV serije Game of Thrones , Star Wars: Force Awakens itd.). Ostavila je pamflete kako bi promovirala svoje poučavanje u borilačkim sportovima u svom dojo.

U međuvremenu, Joy, koji je imao osjećaj bliznosti, bio je malo sumnjičav i pomislio je da bi to doista mogao biti Danny koji se “vratio” iz mrtvih. Međutim, Ward je bio vrlo skeptičan i sumnjao je u Dannya kao prijevaru koji je imao financijski motiv. Kasnije će otkriti iznenađujući razlog Wardovog skepticizma.

Danny je morao iskoristiti sve svoje znanje i nevjerojatnu vještinu borilačkih vještina kako bi se pokušao vratiti na svoje pravo mjesto u tvrtkama Rand. U kasnijim epizodama bit će otkriven Dannyjev razlog za 15 godina nestanka i njegove Kung Fu sposobnosti, kao i činjenicu da se on smatrao Iron Fistom.

Može li se i Danny vratiti u tvrtku Rand? Koliko će dugo raditi kako bi postigao svoje ciljeve? Ili bi se odlučio boriti i postati Iron Fist koji je imao svoje vlastite ciljeve za borbu protiv The Hand? Pronađite ih sve u ovoj seriji.

Iron Fist Recenzija Serije

Ova je serija bila vrlo obećavajuća u početku. Pilotna epizoda me je privukla. Ali odjednom u kasnijim epizodama osjetio sam da se tempo potpuno smanjio. Pretpostavljam da je prva epizoda bila previše zanimljiva i intrigantna, plus puno iznenađenja da, kad sljedećih nekoliko epizoda nisu dale mnogo iznenađenja, ona je podigla ravnu senzaciju. Ritam se malo podigao u sredini (volio epizodu 7) pa opet pao do 10. epizode i tako dalje što je ponovo postalo zanimljivo.

Pozadina Iron Fist-a je kratko rečena u modu flashbacka i nije bilo epizode posvećene prikazivanju. No, volio sam način na koji se pojavio više od 1 karaktera iz prethodnih serijala poput Daredevil i Jessica Jones, plus također referencu na Luke Cage, iako se ova tri heroja nisu pojavili uopće. Priča je također osjetila vrlo veliku vezu s osobito Daredevilom, što je učinilo još više uzbudljivijim.

Borvene Scene

Što se tiče borbenih scena, učinile su se prilično dobrim. Borilačke vještine koje je koristio Danny / Iron Fist tijekom borbi stvarno su imali auru Kung Fu stila. Prilično je rijetkost da se danas u seriji vidi zmaj ili tigar. Baš kao u Lukeu Cageu, glavni negativac ovdje nije posjedovao super snagu / moć, ali je vojske bilo puno i zahtijevalo bi Dannyinu sposobnost da se bore s njima. Također sam volio hemiju između Dannyja i Colleena, iako me zapravo ne zanima karakter Meachums.

Završetak je također imao iznenađujući twist. Ooh 1 stvar koju sam osjetio smiješnom je priča koja se osjećala pomalo slična Arrow TV seriji iz DC Universe. Arrow je također pričao priču o Oliver Queen koja se vratila nakon 5 godina nestanka i dogodila se milijarderu. Također je naučio sve svoje borbene vještine tijekom tih 5 godina i kada se vratio, morao se boriti s raznim zlikovcima kroz svoj alternativni identitet Green Arrow.

Unatoč nekim nedostacima, još uvijek sam osjećao da je ova serija zanimljivija od Lukea Cagea i imao sam ugodnije vrijeme gledanja ove. I baš kao što sam mislio, seriju nisu voljeli kritičari koji su voljeli Luke Cage (nema iznenađenja). Iako sam također doznao da gledatelji uživaju u seriji.

Zaključak:

Dakle, ako ste u potrazi za još jednim Marvel super herojem u svom filmskom svemiru. Ako ste zainteresirani za promatranje The Defenders kasnije. Onda definitivno ne možete propustiti ovu seriju. Međutim, ako ste zainteresirani samo za tamnu superherojsku priču s dubljom pričom, onda vjerojatno pripadate istoj grupi kao i ljudi na poznatoj web stranici kritičara filma i ne biste uživali u ovoj seriji. Pa, izbor je tvoj. IMDB Ocjena Serije: 6.7/10

Sretno promatranje!

 

Trailer Serije: 

Rezime - Sažetak

Marvels Iron Fist (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) to se tiče borbenih scena, učinile su se prilično dobrim. Borilačke vještine koje je koristio Danny / Iron Fist tijekom borbi stvarno su imali auru Kung Fu stila. Završetak je također imao iznenađujući twist.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts