Wednesday, May 29, 2024

Mother’s Day (2011) Filmske Recenzije

Share

- Advertisement -

Mother’s Day (2011)
Žanr:  Horror, Thriller
Godina :2011
Redatelj:   Darren Lynn Bousman
Glavne uloge:  Rebecca De Mornay, Jaime King, Patrick John Flueger, Deborah Ann Woll
Trajanje filma : 01:52:00
Datum izlaska :  5 May 2011 Nakon neuspješne pljačke banke, trojica braće Koffin bježe pred policijom. Najmlađi brat je ranjen, te se trojac pokušava sakriti u kući njihove majke. Međutim ono što Koffini ne znaju je da je majka u međuvremenu prodala kuću, a u trenutku kad braća upadaju u nju novi vlasnici, mladi bar Beth i Daniel upravo u podrumu imaju rođendansku proslavu na kojoj su i njihova tri para prijatelja. Braća ih sve uzimaju za taoce, te u pomoć pozivaju majku. Ubrzo shvaćamo da su nasilna braća ustvari bebice prema njihovoj majci…

Film je remake istoimenog naslova iz 1980. Godine, a uglavnom je opisan kao thriller-horror uradak. Pa iako je imao potencijala za odličan thriller, on vrlo brzo napušta te vode te postaje tipičan predstavnik bezidejnog vala novih horror uradaka čija je osnovna ideja što više krvi i što manje priče. Temeljna postavka redatelja je da su ljudi u svojoj biti podli i prijetvorni, te da je samo pitanje visine uloga potrebnog da okrenu leđa prijateljima i voljenim osobama. Iako se, nažalost, u načelu mogu složiti s tom postavkom (život svaki dan daje sve više dokaza u prilog tome), način na koji to redatelj radi je uglavnom uvreda za svakog iole razumnijeg gledatelja. Naivno, površno, tek usput se bilježe promjene u psihi naših glavnih zatočenika. A zločinci? Pa da nema bravurozne Rebecce De Mornay bila bi to katastrofa. Ovako žena krade svaki kadar u kojem se pojavljuje. I kako nevolja ne dolazi nikad sama, završni dio filma je toliko glup i predvidljiv da naprosto tjera da okrenete tv kanal saborske televizije i pogledate pokoje umno prepucavanje naših zaslužnih građana. Dugo već vremena nisam pogledao tako zatupljujući grand finale. Dakle da ne duljim, zbog „stare“ dame Rebecce De Mornay možete baciti oko na ovaj film, ali ne očekujte ništa (i to ćete u konačnici i dobiti).

Ocjena:6.5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave