Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeHoror FilmoviNevesta - The Bride 2018 Recenzija Filma

Nevesta – The Bride 2018 Recenzija Filma

- Advertisement -

NEVESTA (2017)
The Bride 2017

Žanr: Triler, Misterija, Horor
Godina: 2017
Redatelj: Svyatoslav Podgaevskiy
Producent: Svyatoslav Podgaevskiy
Glavne uloge: Viktoriya Agalakova, Vyacheslav Chepurchenko, Aleksandra Rebenok
Zemlja: Russia
Trajanje filma: 01:33:00
Datum izlaska: 19.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
Srbija 05.04.2018.

- Advertisement -

 

Što biste učinili kada biste znali da možete zadržati nečiju dušu u slici? Ovo je premisa filma NEVESTA koja je, usput rečeno , vrlo zanimljiva, ali ne dramatična u razvoju. Redatelj Svyatoslav Podgayevskiy , parcela se odvija u Rusiji u devetnaestom stoljeću, vrijeme kada je fotografiranje mrtvih bio način da se duša osobe zadrži na ovoj ravnini. Vjerovali su da je snimanjem mrtve osobe duša zabilježena u negativnom dijelu filma. Za ovaj ritual, pokojnikovo oko bilo je oslikano da prenese ideju da je osoba još uvijek tu. Međutim, takav ritual postaje sablasan u rukama fotografa. Kad izgubi svoje vjenčane dane prije vjenčanja, fotografira je kako bi uhvatio dušu da bi je stavio u tijelo druge osobe, po mogućnosti mladu djevicu.

Prošlo je desetljeće, a danas slijedimo priču o Nastya ( Victoria Agalakova ), mladoj ženi koja putuje sa svojim budućim suprugom Vanya-om ( Victor Solovyev ) u njegovu obiteljsku kuću. Po dolasku s njom se susreće Lizom ( Alexandra Rabenok ), sestrom Vanye , s njezinim dvojicom sinovima i prabakom koja se ne može ni vidjeti ni uznemiriti. Dani prolazi i Nastya shvaća da je posjet možda bio velika pogreška. Okružena strancima i strahujući od stavova i odsutnosti mladoženje, ima strašne vizije jer je njezina obitelj budućeg muža priprema za tradicionalnu slavističku svadbenu ceremoniju.

Što se tiče okoliša, NEVESTA je zabilježena u selu Stroganov, u blizini Moskve, Rusija, kako bi se preostali interijeri ruskog plemstva kombinirali s turobnim krajolicima. Postavka filma nije neodoljiva, ali ne mogu reći isto o skripti i drugim dopunama. Budući da se temelji na stvarnim događajima, pretpostavka postaje još više izazovna i upečatljiva. No, nažalost, film je vrlo slabo izveden, od nastupa nekih glumaca do apsurdnih neuspjeha u razvoju parcele.

NEVESTA bez ritma ili emocija

Kao ruski film, NEVESTA osvaja američki dub. Ne može se zanijekati da je Brazilsko preslikavanje najbolje od svega, a ovaj film to potvrđuje. Snimanje je strašno, bez ritma ili emocija, pogotovo kada napeta scena zahtijeva snažniji i strašniji verbalni izraz. Na primjer, često lik ne izražava ništa, ali presnimavanje otkriva da je očajan; u drugim vremenima, lik jedva otvara usta da govori, ali presnimavanje pokazuje da je lik izgovorio potpunu rečenicu. Razumijete li što mislim? Da ne spominjem grunts i neugodan jauk i da nema emocija uopće.

Govoreći o emocijama, tumačenja nisu samo 100% loša, jer još uvijek postoji malo karizme u nekim likovima, kao što je slučaj Nastje, ali izvedba je željena. Budući da je film horor, očekuje se da barem lik pokazuje strah, napetost ili čak hrabrost da se suoči sa zlom. Zbog toga što je glavni cilj, Nastya je bez akcije ili reakcije u nekoliko trenutaka. I trenutak kad odluči djelovati, njezini su postupci vrlo slabi i neupadljivi javnosti. Vanya već ima čudne i kontradiktorne stavove, budući da kaže da nevjesta nije trebala doći, kad zapravo to nikad ne kaže. Karakter Lize čini se prisiljenim u određenim vremenima, pošto bi trebala prirodno prenijeti više misterije, straha i tenzije.

Skripta nam nudi atraktivnu parcelu

Isprva, skripta nam nudi atraktivnu parcelu, ali zbog brojnih nedostataka, priča se proturječi samom prijedlogu. Na početku filma, gledatelj postaje svjestan nekih pravila i prigovora u vezi rituala, ali ili ova pravila su slomljena ili jednostavno prolaze kao da nikada nisu bili citirani. Ne želim dati previše detalja da ne dajem spoilere. Specijalni efekti su loši i neuvjerljivi. U određenoj sceni nalazi se jak vjetar unutar kuće gdje gledatelj sumnja da li je vjetar ili potres. Papiri plutaju posvuda (pretpostavlja se da je vjetar), ali ne znate odakle dolazi papir. U drugoj sceni, unutrašnji zid kuće počinje da se zapali, a da ne gori cijela kuća, a mnogo manje se otkriva kako su sravnjeni. Koliko god to bilo glupo, ti detalji čine razliku u kontekstu filma i ne prolaze nezapaženo u očima javnosti.

Konačna razmatranja

Posljednja scena ne samo da ostavlja film otvoren za mogući nastavak, već je i pravo razočaranje koje smanjuje inteligenciju javnosti. NEVESTA ima vrlo dobru pretpostavku, ali razvoj je slabo izveden, performanse su loše i likovi su falili, ima nekih apsurdnih neuspjeha u nekim scenama, a specijalni efekti ne uvjeravaju. Zemljište je imalo sve što ide, ali nažalost, film je pucao u nogu.

Ocjena Filma: 2.5/5

IMDB Ocjena Filma:  The Bride
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -