Wednesday, June 19, 2024

Nevidljivi čovjek – The Invisible Man (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, mislim da je ovaj film prilično zabavan s nekim zaista intenzivnim trenucima tijekom posljednje trećine. Posebni efekti nisu bili loši ovdje, ali najviše su mi se svidjeli zvučni efekti. Uspješno je oživio intenzivne trenutke.
- Advertisement -

Nevidljivi čovjek (2020)
The Invisible Man

Žanr: Horor | Misterija | Sci-Fi
Godina: 2020
Redatelj: Leigh Whannell
Producent: Leigh Whannell
Glavne uloge: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge, Storm Reid
Zemlja: Australija, SAD
Trajanje filma: 02:04:00
Datum izlaska: 24.02.2020 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 27.02.2020.
Hrvatska 27.02.2020.
Srbija 27.02.2020.

Cecilia (Elizabeth Moss – TV serijal The Handmaid’s Tale itd.) bila je zlostavljana supruga bogatog znanstvenika Adriana (Oliver Jackson-Cohen – TV serija serije The Haunting of Hill House itd.). Koja je uspjela pobjeći od njega uz pomoć svoje mlađe sestre Emily (Harriet Dyer – InBet između TV serija itd.) I njezina najboljeg prijatelja James (Aldis Hodge – Jack Reacher: Never Go Back, Hidden Figures itd.).

Kad su se pojavile vijesti da je Oliver počinio samoubistvo, Cecilia je pomislila da je napokon slobodna od njega. Međutim, počela je doživljavati čudne stvari zbog kojih je sumnjala da je Oliver i dalje progoni na načine kako nije mogla ni zamisliti. Zbog nedostatka vjerovanja u Jamesa i Emily, Cecilia je počela ispitivati ​​vlastiti razum, dok je morala spasiti sebe i osobe koje voli.

Pa što se dogodilo s Cecilijom? Pronađite ih sve u ovom znanstveno-fantastičnom psihološkom-horor filmu.

Nevidljivi čovjek Filmske Recenzije

Znate kad sam pročitao naslov filma, nekako mi je donio uspomenu na jedan film koji je bio moj osobni favorit s naslovom Hollow Man s Kevinom Baconom, o znanstveniku koji je mogao postati nevidljiv. Ali kad sam pročitao sinopsis, nisam mislio da ima sličnosti u smislu priče. Tako da uopće nisam imao daljnjih razmišljanja o tome. Međutim, nakon što sam pogledao film i pročitao više o njemu, ustanovio sam da je zasnovan na istoimenom romanu HG Wells-a na kojem se temeljio i taj film.

Efekti

U svakom slučaju, išao sam u kino očekujući da ću vidjeti puno scena koje će me natjerati da osjetim intenzitet tijekom cijelog filma. Očito je da je stvaralac filma imao druge misli. Odlučili su da se film malo više usredotoče na žensku stranu priče, naglašavajući psihologiju i iskustvo zlostavljane žene. U ovom dijelu moram reći da je Elizabeth Moss izvrsno odrađivala ulogu. Ali osobno mi se učinilo da se film pomalo naduvao, posebno na intenzivnom zastrašujućem dijelu, jer se kontinuirano nije radilo. Intenzitet se više osjećao sa psihološkog stajališta, a ne zastrašujućeg nevidljivog dijela čovjeka.

Osim nekog stvarno sumnjivog trenutka u sredini, rani mi se dio osjećao pomalo dosadno i kretao se presporim tempom. Sad sam shvatio da će mi osobni pogledi na dosadni dio zvučati plitko, ali nisam mogao promijeniti način na koji se osjećam prema filmu. Ni dva sata nisu pomogla. Srećom po mene da je zadnja trećina filma bila puno intenzivnija i sumnjičavija. Osim toga, kraj je bio prilično iznenađenje i po mom mišljenju bio je najbolji dio filma, čak i ako na jedno ili dva pitanja ostanemo bez odgovora. Posebni efekti nisu bili loši ovdje, ali najviše su mi se svidjeli zvučni efekti. Uspješno je oživio intenzivne trenutke.

Zaključak Nevidljivi čovjek

Sve u svemu, mislim da je ovaj film prilično zabavan s nekim zaista intenzivnim trenucima tijekom posljednje trećine. Psihološki triler je nešto što volim ako sam raspoložen za takvo što, a ne kad sam očekivao cool uzbudljiv znanstveno-fantastični horor film. A ako mi se dozvoli uspoređivanje s ostalom adaptacijom Nevidljivog čovjeka, više volim Hollow Man-a jer je od početka do cilja bio intenzivniji. Dakle, ako vas zanima ova zadnja prilagodba s gore navedenim stilom pripovijedanja, možda će vam se ovo svidjeti, posebno ako vam se sviđa što kritičari kažu jer ovaj film ima dobru kritičku ocjenu. Ali ako ste poput mene i želite imati više uzbudljivih trenutaka, možda će vam ovaj film u početku biti malo spor, mada bi vas završetak trebao zadovoljiti. Imdb ocjena Filma: 7.6/10

Titlovan trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, mislim da je ovaj film prilično zabavan s nekim zaista intenzivnim trenucima tijekom posljednje trećine. Posebni efekti nisu bili loši ovdje, ali najviše su mi se svidjeli zvučni efekti. Uspješno je oživio intenzivne trenutke.Nevidljivi čovjek - The Invisible Man (2020) Recenzija Filma