Saturday, February 27, 2021

No Good Deed – Nijedno dobro djelo 2014 Recenzija filma

No Good Deed (2014)

Žanr Krimi, Triler
Godina 2014
Redatelj:  Sam Miller
Glavne uloge: Taraji P. Henson, Idris Elba, Leslie Bibb
Trajanje filma : 01:24:00
Datum izlaska :  12 September 2014 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPsihički nestabilni odbjegli zatvorenik nalazi utočište od oluje u obiteljskoj kući u kojoj je tu noć sama ostala majka sa dvoje djece.

U moru novopridošlih filmova, ne možete a da ne nabasate na nešto što je ono tipa ”eye-candy” ali u suštini je kao ona slika banane sa dijamantima, čija je unutrašnjost sva trula. Da ne okolišam i da ne budem puno misteriozan ali i indirektan, poslušajte dobro šta vam imam reći u nastavku.

”No Good Deed” je bio film za kojeg stvarno nisam ni znao da je izašao, doduše, jesam vidio da je jednom bio na prvom mjestu sa zaradom, pa mi je tako i ostao u sjećanju, inače bi ga potpuno zaboravio da se nije skoro pojavio online. Ajd reko da mu dam šansu, al’ prije toga odlučim se pogledati trejler koji je, uprkos lošem prijemu filma kod kritičara, bio zaista privlačan i onako obećavajuć. Film nema ni o od originalnosti, ali ajde što se ne trudi da ima nešto sebi sopstveno, nego čak dozvoljava sebi da ima tako glup, jeftin i nelogičan zaplet da je to bilo za oplakat’. Ali bio sam uporan i išao sam do kraja pa reko šta bude. Da ne budem posve siv, posve pesimističan, film ima napetih momenata, ali sve je nula u usporedbi sa komplet filmom koji je oličenje nedostatka ideja onih koji imaju jaku želju da snimaju, prave, produciraju i promovišu filmove. Bilo je zanimljivo,ali vjerovatno i najhrabrija i najpametnija stvar koju je film učinio napraviti, a to je za glavne aktere staviti glumce afroameričkog porjekla, Ali koliko je filmova na ovu foru, dakle filmova gdje se radnja vrti oko ”mačke i miša” i usporedbi sa ovim su to sve genijalne stvari jer ovaj je, malte ne glup, ali maksimalno izvlačim najbolje iz njega pa ću reći da je i jedna pozitivna da sam ga ja mogao izgledati do kraja, pa vjerujem da će i još neki moći, i da će na kraju zaključiti da je u pitanju zapravo i dobar film. Pa ne recite da u meni još ima nade za opstankom optimizma.

Ocjena na IMDb.com mu je niskih 5,7/10 a na Tomatoesima još nižih 10%. Reditelj filma je Sam Miller poznat po nepoznatom filmu iz ’99 godine ‘Volim te’ i inače. Izvinite na kontradiktornosi, ali nije nešto slavan, nego se nekom učini njegovo ime poznatim samo iz razloga jer je režirao epizode nekih novijih serija. Na budžet od 13.2 miliona dolara film je zaradio solidnih 53 miliona dolara.

Možda će se nekima, ali nekima, film učniti kao zanimljiv napet trilerčić koji ispunjava sve uslove da bude solidan i da ga propratimo uz grickanje noktiju bez obzira na plitku priču, ali čak i ako ga kao takvog posmatram, preslab je. I poglup.

Ocjena:3/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU