Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeFilmovi 2018Noć viještica - Halloween (2018) Recenzija

Noć viještica – Halloween (2018) Recenzija

Noć viještica - Halloween (2018) Sve u svemu, osjećao sam da je ovo zabavni slasher film. Oni koji su zainteresirani da vide takav žanr svakako bi uživali u njemu. Btw, čekali smo sve do krajnje kreditne scene i nije bilo srednje ili post scena poslije. Ponekad tišina i muzički zvuk uistinu su dodali neizvjesnost i uzbuđenje. Krvni efekti bili su izvrsni.
- Advertisement -

Noć viještica (2018)
Halloween

Žanr: Horor | Triler
Godina: 2018
Redatelj: David Gordon Green
Producent: John Carpenter, Jeff Fradley
Glavne uloge: Nick Castle, Judy Greer, Jamie Lee Curtis, Virginia Gardner, Andi Matichak, Will Patton, Jefferson Hall, Toby Huss. James Jude Courtney, Haluk Bilginer, Miles Robbins, Christopher Allen Nelson, Omar J. Dorsey, Dylan Arnold, Drew Scheid
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:46:00
Datum izlaska: 17.10.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 25.10.2018.
Hrvatska 01.11.2018.
Srbija 25.10.2018.

- Advertisement -

 

Noć viještica Četrdeset godina nakon događaja iz originalnog filma 1978. godine, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis, Freaky Friday, The Tailor of Panama itd.) živjela je kao pustinjak u kući. Njezina jedina kći Karen (Judy Greer – The 15:17 Paris , Carrie i dr.) koja je zadržala svoju udaljenost od Laurie bila je udata i imala je tinejdžerku pod imenom Allyson (Andi Matichak).

U međuvremenu, Michael Myers (Nick Castle) bio je u zatvoru i liječio ga je dr. Sartain (Haluk Bilginer) koji je bio vrlo zaintrigiran kako je Myersov um radio. Noći prije Halloween-a, Myers je nekako uspio pobjeći i krenuo je u ubijanje, dok ponovno pokušava tražiti Laurie. Uz pomoć lokalnog policajaca Hawkinsa (Will Patton – The Postman, Falling Skies TV serije i sl.), Laurie je pokušala odbiti Myersove napade dok pokušava spasiti svoju obitelj.

Što će im se dogoditi na noć vještica? Pronađite ih sve u ovom prilično krvavom i prilično zastrašujućem horror slasher filmu.

Noć viještica Filmske Recenzije

Iskreno se nisam mogao sjetiti originalnog filma Halloweena iz 1978. (Heck, ne sjećam se nikako da sam ga vidio. Možda sam samo vidio druge filmove ili remake). U svakom slučaju, ovaj je film bio pomalo čudan jer je bio izravni nastavak tog filma i od onoga što sam shvatio, ignorirao je sve nastavke u međuvremenu. Dakle, ono što smo mogli da uradimo je da vidimo ovo kao prilično “samostalan” film i zaboraviti sve prethodne filmove u Halloweenu, unatoč tome što su neki od njih također imali isti lik i ispričali priču nakon prvog filma.

Kad sam Noć viještica pogledao sinoć, osjetio sam da je prvih pola sata malo sporo. Puno se usredotočilo na ono što je Laurien lik postalo, kao i pozadinska priča njezine kćeri. Ne dok Michael Myers nije pobjegao kada je počeo horor. Kao što sam rekao ranije, ovo je bio žanr slasher, tako da horor nije bio natprirodan tip koji je bio jeziv. U ovom trenutku, horor je bio više u pogledu onih strašnih prizora i naizgled besmislenih ubojstva od strane “manijačkog” serijskog ubojice koji je izgleda mogao da izbjegne smrt.

Ubojstva

Ubojstva su obično učinjena na stvarno sadistički način i vjerojatno uznemiruju gledatelje koji nisu navikli na takve scene. Zapravo, kad sam provjerio detalje o filmu, Noć viještica je trajao 109 minuta. Baš kao i uobičajeni filmovi za slasher, tijekom filma bilo je mnogo skokova (opet se svi pojavljuju tek nakon Myersovog bijega). Na neki način, prvih pola sata bila je dobra izgradnja prema sljedećem satu + zadani dio. Nažalost, taj je dio možda bio pomalo prespor, a nekima u publici je bilo i dosadno.

Jedna stvar u kojoj smo uživali bilo je definitivno tijekom scene kad se Laurie morala suočiti s Myersom, za što sam mislio da je odlično finale. Btw, čekali smo sve do krajnje kreditne scene i nije bilo srednje ili post scena poslije. Ponekad tišina i muzički zvuk uistinu su dodali neizvjesnost i uzbuđenje. Krvni efekti bili su izvrsni. Myersov lik (kojeg je igrao Nick Castle, koji ga je prvi puta prikazao) bio je doista zastrašujući.

Također sam volio kako se njegovo lice nikad nije pokazalo, ostavljajući zastrašujući osjećaj da se samo vidi njegovo maskirano lice. I zvučni efekti su bili nevjerojatni, čak i ako je imao samo Dolby 5.1 surround. Konačno, Jamie Lee Curtis se uklopila u igranje horror filmova. Smiješna stvar bila je da mi je ostavila dobar dojam kada je igrala više komične uloge poput Freaky Friday ili True Lies . U međuvremenu sam pomislio da je karakter Judy Greera bio zanimljiv samo u završnom dijelu, dok novopridošla Andi Matichak nije bila glavna heroina ovdje s jakom prisutnošću Jamieja Lee Curtisa.

Zaključak:

Sve u svemu, osjećao sam da je ovo zabavni slasher film. Oni koji su zainteresirani da vide takav žanr svakako bi uživali u njemu, pogotovo kada su se slični filmovi smanjivali u posljednjih nekoliko godina, zamijenjeni nadnaravnim horor filmovima poput serije Conjuring (ili indonezijskih horor filmova poput Danura, Pengabdija Setana i mnogih filmova koji su pokušali imitirati svoje uspjehe). Međutim, ako ste ljubitelj serije Halloween , morate zanemariti priču i zaboraviti sve nastavke i remake koje ste vidjeli. Također sam mislio da ljudi koji nisu vidjeli izvorni film (ili naredne nastavke) još uvijek bi mogli uživati ​​u filmu, jer je zaplet nije bilo previše teško razumjeti. Budite upozoreni da morate biti malo strpljivi tako da biste mogli uživati ​​u cijelom filmu, baš kao i ja i moja djevojka (koja je s ostalom publikom ponekad imala kratki vrisak). Sretno promatranje! IMDB OCJENA FILMA: 7.6/10

 

Titlovan Trailer Filma: 

- Advertisement -
Noć viještica - Halloween (2018) Sve u svemu, osjećao sam da je ovo zabavni slasher film. Oni koji su zainteresirani da vide takav žanr svakako bi uživali u njemu. Btw, čekali smo sve do krajnje kreditne scene i nije bilo srednje ili post scena poslije. Ponekad tišina i muzički zvuk uistinu su dodali neizvjesnost i uzbuđenje. Krvni efekti bili su izvrsni. Noć viještica - Halloween (2018) Recenzija