Saturday, February 27, 2021

Our kind of traitor – Izdajnik po našem ukusu 2016 Recenzija filma

Izdajnik po našem ukusu (2016)
Our kind of traitor

Žanr: Triler
Godina 2016
Redatelj: Susanna White
Glavne uloge: Ewan McGregor, Damian Lewis, Naomie Harris
Trajanje filma : 01:47:00
Datum izlaska : 12. Svibanj 2016.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAJedan običan par igrom slučaja nađe se između ruske mafije i britanske obavještajne agencije, ali nisu sigurni kome mogu vjerovati.

Opet par dana pauze ali samo dok se nije pojavilo nešto vrijedno mog vremena i pažnje. Bacio sam oko na ovu triler-dramu zbog glumačke ekipe i zanimljive premise.

Radnja filma prati jedan par, Petera i Gail, koji na godišnjem odmoru slučajno upoznaju jednog veselog i otkačenog rusa koji se ubrzo sprijateljuje sa Peterom. Međutim, to neće biti sasvim obično prijateljstvo i neće završiti tako brzo. Velika očekivanja sam ulagao u ovaj film, znajući da je izvorno dijelo knjiga koju je pisao poznati John le Carre, a koji iza sebe ima naslove tipa ”Brižni vrtlar”, ”A Most Wanted Man” ili ”Dečko, dama, kralj, špijun”. Ovaj film je također imao predispozicije da nastavi niz dobrih špijunskih filmova ovog pisca, punih zavjere i dobrih zapleta. Od imena samog filma do radnje, ali u stvarnosti, ovaj film je daleko od dobrog. Možda je on matematički tačan i ne krši osnovne zakone fizike, a ni razuma, ali nikako ne uspijeva držati pažnju niti nas nešto posebno zainteresirati. McGregor je odličan, kao i njegov kolega Skarsgard, te njihova predanost priči i likovima je očigledna, ali to neće biti dovoljno da ovaj film digne i dovede do usijanja. Moram priznati da je ”Izdajnik po našem ukusu” bio relativno nepredvidljiv te unio je neočekivane trenutke u zaplet a i rasplet, ali ništa dovoljno da vas na kraju cjelokupna priča ostavi bez teksta. Jedna spora i slaba ekranizacija djela popularnog pisca krimića i trilera koja će razočarati one koji traže dinamičan i lud film, pun napetosti i akcije. Ne želim biti površan te nazvati film dosadnim, ali vam ga ne bih preporučio jer odudara od tipičnih špijunskih filmova, ali na jedan loš i nezanimljiv način. U vremenu kada smo u potrazi za originalnošću, ovaj film nam je plasira u bezbojnom i bezličnom tonu.

Ocjena na IMDb.com mu je 6,2/10 a na Tomatoesima 70%. Kritičari bacaju težnju na dobru glumu i solidan scenarij koji ne stavlja akciju na prvo mjesto. Susanna White je rediteljica filma poznata po filmu ”Nanny McPhee Returns”. Na nepoznat budžet film je zaradio malo jače od 9 miliona doara.

Poznavajući mentalitet svojih čitatelja i njihov ukus, ovaj izdajnik i neće biti baš po njihovom ukusu, ali će ga iz radoznalosti i inata urođenog u nama, pogledati. Ali opet upozorenje; nemojte da vas zavaravaju termini kao što su ”ruska mafija” ili ”MI6”, jer ništa od toga nećete vidjeti u punom sjaju. Sve nekako protiče suptilno, pa čak i presuptilno za bilo čiji ukus.

Ocjena:5/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU