Sunday, March 7, 2021

Penguins of Madagascar – PINGVINI S MADAGASKARA (2014) Filmska Recenzija

Penguins of Madagascar (2014)
PINGVINI S MADAGASKARA
Žanr Animirani, Komedija
Godina 2014
Redatelj: Eric Darnell, Simon J. Smith
Glavne uloge:  Tom McGrath, Chris Miller, Christopher Knights
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :     26 November 2014 (USA)Skipper, Rocco, Kowalski i Private, ujedinjuju snage kako bi se odbranili od zlikovca po imenu Brian Octopus koji želi uništiti svijet kakav poznajemo.

Od franšzise ‘Madagaskar’, ovi pingvini su prvo imali svoju seriju, doduše nešto polu-ozbiljno, pa je onda odlučeno da se snimi film koji bi presudio o njihovoj sudbini.

Nakon dobrog i simpatičnog trejlera, ovaj film je pobrao mnoge fanove i, ruku na srce, bili smo poprilično nestrpljivi da dočekamo ovu jednu simpatičnu ali humorističnu animiranu priču o pingvinima da dođe i kod nas. Što se tiče same sage ‘Madagaskar’, riječ je o vrlo uspješnim projektima koji su bili itekako prepoznatljiva stvar prošlih godina, doduše, drugi dio i ne baš toliko, tako da u duhu tih istih ludih životinja sa čudnim osobinama, stiže i ova četvorka sa novom pratnjom. Od početka do samog kraja, film je prožet šarenilom, ludim scenama i urnebesnim momentima, ali mi se na kraju, od tih silnih pokušaja da se zabavi mlađa publika, film učinio isuviše jednoličnim ali i podosadnim, nažalost, i pored mnogih komičnih momenata, za mene, ovaj pokušaj da se sjetimo franšize ‘Madagaskar’, poprilično je loše osmišljen a i odrađen u tolikoj dinamičnosti da jedva uspijevate sve da pratite. a pak, izgleda tako naivno i kao jedan fini lagani filmčić za razumijeti i protraćiti petak večer. Da ne bude sve tako sivo, neću film proglasiti totalnim promašajem, nego nekom vrstom opšteg razočarenja koje se može tolerisati.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7/10 na Tomatoesima zavidnih 72%. Na budžet od 132 miliona dolara film je zaradio preko 276 miliona. Reditelji filma su Simon J. Smith i Eric Darnell, a poznati su po filmovima ‘Mravi’, ‘Pčelin film’, ‘Madagaskar’ sva tri dijela i još nekim manjim projektima.

Iako sam izgledao suviše isključiv, kao da vam želim ogaditi film, dovoljno je da kažem da sam ga ja odgledao i par puta se nasmijao, ali da sa na samom kraju, ako me je ko pažljivo promatrao, na mom licu osjetio jasan znak razočarenja.

Ocjena:6.5/10

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU