Friday, December 3, 2021
HomeAkcioni FilmoviPutnik - The Commuter 2018 Recenzija Filma

Putnik – The Commuter 2018 Recenzija Filma

-

Putnik (2018)
The Commuter

Žanr: Akcija, Drama, Krimi
Godina 2018
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Producent: Byron Willinger, Philip de Blasi
Glavne uloge: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson
Zemlja: Francuska, Engleska, SAD
Trajanje filma: 01:45:00
Datum izlaska: 08.01.2018 (svjetska premijera)
U kinima od : 6 October 2017 (USA)
B i H 11.01.2018.
Hrvatska 11.01.2018.
Srbija –

 

Michael MacCauley (Liam Neeson – Schindler’s List, A Monster Calls, Taken trilogy i sl.) bio je agent osiguranja koji je morao svakodnevno putovati vozom od svog doma do svog radnog mjesta. To se dešavalo posljednjih deset godina i stoga je u osnovi prepoznao većinu ostalih putnika kao i voditelja voza.  Živio je sa suprugom Karenom (Elizabeth McGovern – Downton Abbey TV) i sinom Danny (Dean-Charles Chapman – Game Of Thrones TV series). Prije nego je radio kao agent osiguranja, Michael je radio kao policijski detektiv sa svojim bivšim partnerom Alexom Murphyom (Patrick Wilson – Insidious, The Conjuring itd.) I kapetanom Hawthorne (Sam Neill – Jurassic Park, The Tudors series i sl.).

Jedne večeri, dok se vraćao kući u svom uobičajenom vozu, Michaelu je pristupila tajanstvena žena po imenu Joanna (Vera Farmiga – Up in the Air, The Conjuring 1 & 2, itd.), koja je Michaelu dala jednostavan zadatak, a zauzvrat će biti nagrađen s nešto novca. Zadatak bi bio pronaći osobe u vozu koje tamo nisu pripadale s vrlo malo tragova.  Trabao bi  pronaći te osobe prije posljednjeg zaustavljanja voza, i bio bi nagrađen većom količinom novca. Michael je bio zaintrigiran, ali kao što smo uskoro saznali, zadatak nije bio tako jednostavan kao što bi trebao biti. Bio bi uhvaćen u opasnoj igri mačke i miša u kojoj će i životi drugih ljudi biti stavljeni na kocku.

Može li Michael završiti taj zadatak? Što bi ga privuklo da to radi? Može li to učiniti za tako kratko vrijeme? Sve odgovore pronađite u ovom intenzivnom akcijskom trileru.

Putnik – The Commuter Filmske Recenzije

Prošlo je neko vrijeme od posljednjeg akcijskog trilera Liam Neesona. Mislim da je posljednji bio Taken 3 koji, iako sam volio, i nije bio najbolji od trilogije. Zato je bilo prilično osvježavajuće vidjeti ga ponovno ovdje, čineći ono što mi se činilo njegovim najboljim žanrom, odnosno akcijskim trilerom. Ono što je bilo dobro za gledati, da je Liam Neeson imao takvu zapovjednu prisutnost na ekranu kad god je bio u filmu u kojem je igrao žestokog momka, stvarno me je privukao. Ovdje je igrao lika koji je bio toliko pritisnut da nije imao izbora nego se boriti, a dječak se stvarno borio.

Kao i obično, moći će se boriti vješto, ali ne u vrlo brzom stilu a la Jason Statham ili Donnie Yen, ali tu je njegov vlastiti stil koji je bio brutalan i sličan uličnoj borbi. Ovdje su sve borbe bile dobre, ali moja najdraža bi definitivno bila ona u malom odjeljku prije konačnog zaustavljanja. Osim cool scena borbe, bilo je različitih intenzivnih trenutaka koji uključuju voz. Brza sekvenca voza prema kraju je bila apsolutno uzimanje daha i toliko intenzivna da sam bukvalno zadržavao dah. I znam da je moja djevojka također malo vrištala tijekom nekih od tih dobro napravljenih intenzivnih trenutaka.

Manje Smijeha, više akcije

Ovaj put, film nije imao previše smiješnih trenutaka, osim nekih kratkih komentara pred kraj filma od strane drugih putnika. Za film koji je snimljen uglavnom u zatvorenom prostoru vozova, rani dio filma bio je previše dug prema mom ličnom mišljenju. To je rezultiralo malo sporim tempom na početku. Sve do trenutka kada smo se pojavili u vozu, osjetili smo kako se film ubrzava.

Lično mislim ako bi raniji dio bio malo kraći, film bi bio neprestano pun uzbuđenja. Da vam kažem istinu, osjetio sam i sličnost s još jednim filmom Non-Stop filma Liam Neesona gdje su scene uglavnom bile u avionu. Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje jer je oba filma režirala ista osoba Jaume Collet-Sera koji je također režirao nekoliko Neesonovih filmova kao što su Unknown iRun All Night . Jaumeov stil stvaranja uzbudljivog intenzivnog filma bio je prilično dobar kao što je dokazao kada je režirao film ” The Shallows” .

Produkcija filma na nivou

Otkrio sam da su zvučni efekti filma bili izvrsni i da su specijalni efekti bili dobri. Također nam je pružio nekoliko obrtaja i zanimljivu ploču otkrivanja ko je ta osoba koja nas je zadržavala do gotovo kraja. Otvaranje sekvenci je bilo jedinstveno, ali je možda izgledalo malo zbunjujuće, iako nakon nekog vremena bolje razumijete. Glavna atrakcija filma zasigurno bi bilo Liam Neeson koji je već izgradio rapport za akcijsku zvijezdu čak i u njegovim godinama. Prilično sam uživao u filmu jer je bio zaista zabavan, iako bih ga više volio da je intenzitet počeo puno ranije. Sve u svemu, to je bio dobar zabavni film i onaj koji bi trebao biti užitak kao akcijski film.

Dakle, ako ste ljubitelj Liam Neesona i želite ponovno vidjeti njegovu suradnju s Jaume Collet-Sera, onda bi to trebao biti definitivan izbor. Ako vam se sviđa ova vrsta žanra, sigurno biste se zabavljali. I vrijedno je napomenuti da je tijekom ovog nagradnog perioda u januaru, u kojem su filmske opcije bile ograničene na tešku dramu (ili horror film), onda bi ovo mogao biti dobar alternativni film.

Sretno gledanje!

Ocjena Filma: 3,5/5

IMDB Ocjena Filma: IMDb  

Titlovan  Trailer Filma:

 

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts