Friday, July 19, 2024

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi – Star Wars: The Last Jedi 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

 

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi (2017)
Ratovi Zvezde: Epizoda 8 – Poslednji Džedaj
Star Wars: The Last Jedi

Žanr: Akcija, Avantura, Fantastika
Godina: 2017
Redatelj: Rian Johnson
Producent: Rian Johnson, George Lucas
Uloge: Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Oscar Isaac. Benicio Del Toro, Mark Hamill, Gwendoline Christie, Carrie Fisher. Laura Dern, Lupita Nyong’o, John Boyega. Andy Serkis, Anthony Daniels, Jimmy Vee, Dante Briggins
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 02:32:00
Datum izlaska: 09.12.2017 (svjetska premijera)
U kinima od : 15 December 2017
B i H 14.12.2017.
Hrvatska 14.12.2017.
Srbija 14.12.2017.

 

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi priča nije počela daleko od kraja epizode Zvijezde ratova VII. Glavna zapleta filma bi se vodila oko Resistance koju je vodila General Leia (Carrie Fisher), koja je morala nastaviti s ratom protiv First Ordera na čelu s vrhovnim vođom Supreme Leader Snoke (Andy Serkis – Gollum in The Lord of the Rings trilogy and Caesar in new Planet of the Apes trilogy itd.) sa svojim desnim ljudima general Hux (Domhnall Gleeson – American Made, The Revenant itd.) i vjerodostojnim “studentom” Kylo Ren (Adam Driver – Girls TV series, Lincoln itd.).

Leia je imala potporu Commander Poe Dameron (Oscar Isaac – X-men: Apocalypse, A Most Violent Year itd.) koji je bio nepromišljen, ali pouzdan. Uz tešku potjeru First Order, Poe je imao sreće da će Finn (John Boyega – The Circle , Detroit itd.), zajedno s djevojkom koja radi u održavanju Rose (Kelly Marie Tran), riješiti njihov najveći problem. U međuvremenu, kao što smo već vidjeli ranije, Rey (Daisy Ridley – Murder on the Orient Express) doista se susreo s Lukeom Skywalkerom (Mark Hamill) kako bi zatražio njegovu pomoć u pružanju pomoći Prvi poredak borbe protiv otpora.

Pa kako je se sve to odvijalo? Hoće li se Otpor moći boriti protiv prvog reda? Bi li Rey mogao uvjeriti Luke da pomaže Otpor? Sve odgovore pronađite u ovom fantastičnom filmu.

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi Filmske Recenzije

Što da kažem? Bio sam potpuno zadovoljan filmom. Bilo je uzbudljivo vidjeti sve tokom filma. Od početka prvih 15 minuta već je bio vrlo intenzivan. Osim nekih sporijih dramskih situacija u kombinaciji s kratkim akcijama tu i tamo, ostatak filma bio je posve super. Od sredine do kraja, bio je gotovo stalno pun akcije, ali ne one koja će vas vezati za jedno mjesto, više nalik na “ne možeš čekati da vidiš sljedeću stvar koja će se dogoditi” vrsta akcija.

Unatoč tome film ne ispušta iznenađujuću napetost kao u Star Wars: Force Awakens (trenutak kada smo saznali tko je Kylo Ren), film još uvijek ima neka iznenađenja. I taj vrhunac? OMG, to je bio jedan od najboljih vrhunaca koje sam ikad vidio u filmu. Definitivno vrijedi čekati. Moja najomiljenija stvar u vezi ovoga bila je činjenica da je film bio vrlo vjeran izvornim filmovima Star Warsa. Zapravo sam osjećao da postoje neke sličnosti s Empire Strikes Back (oni koji su vidjeli trebali bi znali na šta mislim), pogotovo s pojavom iznenadnog karaktera.

Iako nisam fanatizirani navijači Star Wars, i dalje volim izvorne likove iz filmova. Ovaj put moram reći da mi se sviđaju novi likovi ove trilogije. Volim likove Finn, Rey, Poe i volio sam novi droid BB8 za kojeg mislim da je vrlo osvježavajući. Čak sam i / ili mrzim Kylo Renov lik. Oh i novi likovi u ovoj epizodi, tj. Rose i Vice Admiral Holdo (glumili su Laura Dern – Wild, Jurassic Park i sl.) bili su izvanredni.

Predobri posebni efekti

Posebni efekti Industrial Light Magic kao i obično nikada nisu izdali. Ti su prostorni ratni prizori i konačni prizori bili nevjerojatni. Međutim, malo sam razočaran učincima stvorenja. Ne znam zašto su ta slatka stvorenja na tom otoku činila nestvarnim i izgledala su stvarno robotska, a neke od vrsta vanzemaljaca nisu se činili uvjerljivima što je prilično lošije od prethodnih filmova Star Warsa. Muzički efekt učinjen je lijepo i zaista se osjećao za film. Zvučni efekti su bili dobri, ali čudno nisu bili spektakularni. Bilo je nekih smiješnih trenutaka koji bi nas nasmijali i bilo je nekoliko takvih trenutaka prije kraja.

Uživanje u Filmu

Duljina filma bila je lijepa iako je trajalo 2,5 sata. Nije dosadilo, pa čak i djeca mlađa od 10 godina koja su vidjela ovaj film sa svojim roditeljima mogli su do kraja vidjeti film, a ne žaleći se na dosadu ( jedina pritužba je bila, jer su morali otići u zahod). Nije bilo krajnje kreditne scene za ovaj film kao u svim ostalim filmovima Star Wars. Dao vam je nostalgičan osjećaj slušanja te posebne muzike Star Wars. I došlo je do kratkog lijepog priznanja pokojnoj Carrie Fisher (neki od publike također pljeskao rukama kada su vidjeli ovaj dio).

Sve u svemu, osobno sam smatrao da je ovaj film Star Wars bio super. Iako nije najprikladniji film, ali sigurno je prvi vrhu. I stvarno ne mogu čekati da vidim konačnu epizodu ove trilogije. Stvarno preporučujem svima vama koji volite Star Wars da ovo pogledate u kinu što je prije moguće. Oni koji su zbunjeni zašto Star Wars mogu biti tako fenomenalni, trebaju početi gledati prethodne epizode kako bi razumjeli razloge i odmah vidjeli ovaj.

Sretno promatranje!

Ocjena Filma: 4,5/5

IMDB Ocjena Filma: Star Wars: The Last Jedi (2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave