Friday, April 19, 2024

See no Evil 2 (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

See no Evil 2 (2014)

Žanr:  Horror
Godina 2014
Redatelj: Jen Soska, Sylvia Soska
Glavne uloge:   Glenn Jacobs, Danielle Harris, Katharine Isabelle
Trajanje filma : 01:30:00
Datum izlaska :   21 October 2014 (USA)Grupa prijatelja odlaze u gradsku mrtvačnicu da iznenade svoju prijateljicu Amy za rođendan. Iste večeri, dolazi grupa leševa, no među njima krije se ubica koji je sve, samo ne mrtav, kako se pretpostavljalo.

Imao sam privilegiju da pogledam film prije zvaničnih ocjena, doduše, nisam jedini i nije neka privilegija, ali eto, neki su se vjerovatno obradovali kada su vidjeli da je u pitanju horor i to nastavaka popularnog slašera iz 2006. godine. Kada sam pogledao taj prvi dio, još tada kada je izašao, ja sam bio dječačić i za mene je to predstavljalo definiciju strave i užasa, ali to stvarno mislim. Nije to bio samo horor, nego hororčina, i prošao je itekako zapaženo zbog nastupa hrvačke zvijezde. Osam godina nakon, tu je nastavak.

Duboko u sebi imao sam osjećaj da će nastavak biti kao većina nastavaka. Volio bih da me osjećaj prevario, ali nažalost nije. Pred sobom sam imao sat i dvadeset pet minuta loše glume, predidljive priče i nevjerovatno dobro poznatih klišea. Film se potrudio da maksimalno poveća broj već viđenih scena i situacija kako bi gledaocima gledanje učini što manje zanimljivim i što manje zabavnijim. Smještanje mrtvog ubojice, ustvari, naizgled mrtvog ubojice, u mrtvačnicu, u kojoj se sasvim iznenada pojavi bruka ljudi, odveć je poznata stvar, a onda njegovo buđenje i masakr koji nastupi zatim, sve je već ispričano i prepađeno, samo što sada nosi naziv See no Evil i to 2. Film, tu i tamo, ima dobrih i onako, napetih scena, pa bi se nekom i na časak možda i svidio film, ali sve u svemu, ne bih vam ga preporučio ukoliko stvarno nemate ništa drugo za pogledati, a gledali ste prvi dio ovog filam i zanima vas šta se događa odmah poslije ubistava u hotelu punom zatvorenika.

Nema ocjene na IMDb.com ali sumnjam da će premašiti 5 od 10, a na Tomatoesima za sada ima samo jednu kritiku i to, nećete vjerovati, pozitinvu. Reditelj filam su blizankinje Soska, koje su ranije radile film ‘American Mary’.

”See no Evil” je prikaz amaterskog rada koji svim silama pokušava da ostvari nešto i napravi od sebe pravi horor, pamtljiv i prepoznatljiv, no ne može se uzdići od silnih loše realizovanih ideja i priče koja guši i pravi budalom običnog gledaoca.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave