Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeRecenzije SerijaSjena i kost - Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Sve u svemu, ovo je zabavna i ugodna fantastična serija. Također volim specijalne efekte ove serije i najbolje od svega je definitivno bio odjel za kostime koji je izvrsno obavio svoj posao. Nevjerojatan je bio i muzički odjel koji je pružio sjajnu muziku gdje su se mnogi osjećaji pojačali zahvaljujući njima.
- Advertisement -

Bila je tu nova serija koja je objavljena na Netflixu u petak, ali kako sam već odlučio gledati finale druge serije koja se slučajno prikazivala istog dana, odlučio sam je gledati samo tijekom vikenda. Uspio sam je završiti u kratkom vremenu jer je bilo samo 8 epizoda. Nastavimo sa Sjena i kost.

Smještena u svijet u kojem su države bile razdvojene na 4 područja na sjeveru, istoku, zapadu i jugu tajanstvenom i opasnom tamnom maglom zvanom The Fold, Alina Starkov (Jessie Mei Li) dobila je zadatak kartografa u prvoj vojsci i njezin prijatelj iz djetinjstva Mal Oretsev (Archie Renaux – mini serija Gold Digger itd.). Budući da su bili vrlo bliski od vremena kada su boravili u sirotištu, Alina je odlučila pratiti Mala prolazeći kroz The Fold kako bi izbjegla razdvajanje. Međutim, stvari su se za nju neočekivano okrenule kad se Alini dogodilo nešto što će joj zauvijek promijeniti život.

- Advertisement -

U međuvremenu, skupina kriminalaca zvanih Dregs na čelu s vlasnikom kasina Kaz Brekkerom (Freddy Carter – TV serija Free Rein itd.), zajedno s vještim oružnikom Jesperom (Kit Young) i okretnom lopovom Inej (Amita Suman) saznali su za posao s velikom nagradom. Odlučili su se za ovaj vrlo opasan posao koji će zahtijevati da pređu The Fold u Malu palaču na sjeveru. Čuvali su ga vješti vojnici zvani Grisha predvođeni moćnim generalom Kiriganom (Ben Barnes – TV serija Westworld, Jackie & Ryan itd.).

Pa, što se dogodilo s Alinom koja se morala boriti s onim što joj se dogodilo u Foldu? A kako bi Dregovi prošli na svom posljednjem poslu? Pronađite ih sve u ovoj nevjerojatnoj novoj fantastičnoj seriji.

Sjena i kost Recenzija Serije

OK, to je bilo prilično fenomenalno. Iskreno, nisam znao što mogu očekivati ​​jer nisam bio upoznat s romanom po kojem je ova serija adaptirana i znam samo ono što sam vidio iz najave na Netflixu, što mi se činilo zanimljivim. Kao ljubitelja fantasy žanra, definitivno me zaintrigiralo da pokušam i vidim hoću li uživati ​​ili ne. I iskreno, bio sam oduševljen što je ovo čak bilo i bolje nego što sam očekivao.

Ipak sam u početku bio pomalo zbunjen pričom. Nedostatak objašnjenja za klasu i specijalnost različitih ljudi bio je čimbenik koji mi je otežao razumijevanje. Osim toga, ni kretanje naprijed-natrag između različitih likova zapravo nije pomoglo. Međutim, kad sam mu posvetio punu pažnju, mogao sam priču bolje razumjeti. Činilo se kao da se pisci u početku nisu trudili objasniti nam ih i samo su nas pustili da shvatimo kako je priča napredovala. Osobno bi moglo biti bolje da su detaljnije obavljeni u ranoj fazi.

Likovi

Iznad sam rekao da je ova serija adaptirana iz romana pod nazivom Sjena i kost (Shadow and Bone) koji je napisao Leigh Bardugo i koji je prvi iz Grisha trilogije. Kao i u drugim romanima za mlade, i kod ovog sam osjećao malo prisnosti. Ima snažnu žensku protagonisticu koja se uzdiže iznad svih ostalih, različite klase u društvu (u ovom slučaju u obliku zemalja) i očito romantiku. Ali ono zbog čega mi se ovo sviđa su bili glavni likovi koji su bili zaista interesantni.

Jako volim Dregove s njihovim jedinstvenim osobnostima i dinamikom među njih troje. Bili su to tipovi likova koje biste odmah poželjeli jer nisu bili toliko crno-bijeli, već pomalo sivi. Čak i ako mi nitko od glumaca i glumica koji ih glume nisu bili poznati, mislim da su ih uistinu dobro prikazali. Oh, također mi se jako sviđa Mal koji je bio vrlo zaštitnički i odan Alini. Zapravo mi se svidio više od Aline (iako mislim da je to više zbog načina na koji je napisan njegov lik). Ali najbolji od svih sigurno bi bio Ben Barnes kojeg sam prilično često viđao u drugim TV serijama. U ovoj se ulozi jednostavno činio savršenim.

Osim tih ljudi, postojala je i važna sporedna uloga, poput Zoë Wanamaker (serija Poirot Agate Christie itd.) kao Baghra trenerica, Daisy Head (Harlots TV serija) kao krojačica Genya i nekolicina drugih. Bilo je čak i likova koje moram dugo čekati da bih saznao njihov značaj. Uglavnom su svoj posao obavljali adekvatno i pružali dobru podršku u razvoju priče.

Također volim specijalne efekte ove serije i najbolje od svega je definitivno bio odjel za kostime koji je izvrsno obavio svoj posao. Nevjerojatan je bio i muzički odjel koji je pružio sjajnu muziku gdje su se mnogi osjećaji pojačali zahvaljujući njima. Btw, serija je klasificirana za 16+ zbog svog nasilja, iako nisu bili krvavi tip. Međutim, nije bilo sve mračno i tmurno jer je bilo malo lakših trenutaka koji su obično uključivali Jespera i koji su uvijek uljepšali raspoloženje. Prva sezona ima samo 8 epizoda u trajanju od 45 do gotovo sat vremena. Najdraža mi je bila 8. epizoda koja je poslužila kao sjajna završnica s nevjerojatnim vrhuncem i oduševila me što će se dogoditi u budućnosti.

Zaključak:

Sve u svemu, ovo je zabavna i ugodna fantastična serija. Iako su imali pomalo poznatu formulu u romanima za mlade i nedostatak objašnjenja različitih klasa ljudi, ali dobra priča, divni likovi, nevjerojatni specijalni efekti i muzička partitura, ljupki kostimi i neka intenzivna akcija učinili su ovo prilično cjelovitom serijom. Osobno je volim i preporučio bih ovo onima koji vole takvu vrstu žanra. IMDB Ocjena Serije: 8.2/10

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Drama | Fantazija | Recenzije Serija
Godina: 2021
Kreator: Lee Toland Krieger (premiere episode)
Glavne uloge Glumci: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Daisy Head
Zemlja: USA
Trajanje Epizode: 45-58 min
Datum izlaska: 23.04.2020 (svjetska premijera)

Trailer Serije Sjena i kost:

- Advertisement -
Sve u svemu, ovo je zabavna i ugodna fantastična serija. Također volim specijalne efekte ove serije i najbolje od svega je definitivno bio odjel za kostime koji je izvrsno obavio svoj posao. Nevjerojatan je bio i muzički odjel koji je pružio sjajnu muziku gdje su se mnogi osjećaji pojačali zahvaljujući njima. Sjena i kost - Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije