Tuesday, May 21, 2024

Star Trek: Discovery (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Star Trek: Discovery (Sezona 1) 2017 Dakle, ako ste u potrazi za pronalaženjem serije znanstvene fantastike s velikim razvojem karaktera, prekrasnim posebnim i make up efektima i željeli ste osjetiti Star Trek, onda bi ovo mogla biti opcija. Specijalni efekti u ovoj seriji bili su apsolutno predivni.
- Advertisement -

Star Trek: Discovery (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Avantura | Drama | Recenzija Serija
Godina: 2017
Kreatori: Bryan Fuller, Alex Kurtzman
Glavne uloge: Sonequa Martin-Green, Michelle Yeoh, Doug Jones, James Frain, Jason Isaacs. Anthony Rapp, Maulik Pancholy, Mary Wiseman, Shazad Latif, Rainn Wilson
Zemlja: SAD
Trajanje Epizode: 1h
Datum izlaska: 24.09.2017 (svjetska premijera)

Godinama prije događaja Star Trek: The Original Series , Ujedinjena federacija planeta bila je uključena u veliki rat s Klingoncima. Priča se usredotočila na časnika Zvjezdane flote Michaela Burnhama (Sonequa Martin-Green – TV serije Walking Dead itd.) koji je bio stručnjak na USS Discoveryu koji je pokušavao pronaći utjehu iz svojih prethodnih akcija, vodeći računa da Zvjezdana Flota može pobijediti u ratu. USS Discovery predvodio je nekonvencionalan i tvrd kapetan Gabrial Lorca (Jason Isaacs – serija Brotherhood , filmovi Harryja Pottera itd.). Njegov prvi časnik bio je vrsta zvan Kespian po imenu Saru (Doug Jones – Oblik vode , TV serija Falling Skies itd.) I imao je jedinstvenu sposobnost osjetiti opasnost oko sebe.

USS Discovery dobio je posebnu zadaću Zvjezdane flote koja bi im dala prednost u borbi protiv Klingonaca. Sam je zadatak vodio glavni inženjer Paul Stamets (Anthony Rapp) kojem je pomagao mladi kadet po imenu Silvia Tilly (Mary Wiseman). Kasnije će na brodu biti novi načelnik za sigurnost, poručnik Ash Tyler (Shazad Latif ).

Dakle, može li USS Discovery dovršiti svoj zadatak i osvojiti rat za Federaciju? Sve ih pronađite u ovoj iznenađujuće teškoj, prilično mračnoj i intenzivnoj novoj seriji Star Trek .

Star Trek: Discovery Recenzija Serije

Nakon završetka svih 15 epizoda prve sezone, primijetio sam da se ova serija po mom mišljenju može smatrati da ima 3 dijela. Prvi dio bio je prva i druga epizoda koja je bila usredotočena na uvođenje Michaela Burnhama (kojeg je Sonequa Martin-Green odigrao vrlo uvjerljivo) plus njezina pozadina. Drugi dio je bio do onoga što sam mislio da je sredina sezone finale u epizodi 9. I na kraju posljednji dio bio je počevši od epizode 10 do finala sezone u epizodi 15.

Za mene osobno, prve dvije epizode bile su doista zanimljive i bile su sjajne i s pojavom posebne gostujuće zvijezde Michelle Yeoh ( Crazy Rich Azijci i još mnogo toga). Drugi dio je također bio velik u smislu razvoja likova i postali smo jako vezani za njih. Sada je treći dio bio vrlo jedinstven i pružio nam je toliko iznenađujućih obrata. Međutim, mislio sam da priča nije nešto što bih volio da mi se prikaže u ovoj seriji. Osjećao sam da bi takva priča bila ljepša ako je dio neke druge serije Sci-Fi fokusiranih na takvu stvar. Ali opet, to je samo pitanje mišljenja.

Sada kao serija Star Trek , bilo je dosta stvari koje su mi davele doista nostalgičan osjećaj, kao što je pogled na pjesmu koja se mogla čuti tijekom otvaranja kreditne scene. Usput, početna kreditna scena bila je prilično nevjerojatna. Mislim da je stilski vrlo moderna jer se činilo kao kombinacija high-tech / futuristički stvari s umjetničkim dijelovima. I očito je bilo zabavno vidjeti fazere koji se koriste za borbe, prijevoz (zrači) od svemirskog broda do drugog mjesta i obratno i mnogi drugi. A specijalni efekti u ovoj seriji bili su apsolutno predivni. Shvatio sam koliko smo daleko došli iz starih 80-ih ( The Next Generation ) i serije Star Trek iz 60-ih (70-ih).

Zaključak i Priča

Vraćajući se samoj priči, mislio sam da je prva sezona malo drugačija od prethodne serije koja se fokusirala samo na istraživanje novih svjetova i civilizacija. Ovdje, jer se priča fokusirala na rat s Klingoncima, osjećao sam da su cijele epizode bile vrlo intenzivne i bila je samo 1 epizoda koja se osjećala malo lakša (epizoda 7). Ostale su bile prilično tamne i teške, plus tu su bili iznenađujuće ružni jezik, kratke ljubavne scene, nasilne borbene scene i scene za koje sam mislilo da su prikladnije za odrasle (osobito u posljednjoj epizodi). I od svih 15 epizoda, bilo je samo 1 ili 2 epizode koje su imale dio istraživanja. Dakle, ako propustite i želite se prisjetiti tih, ova serija vam možda neće pružiti zadovoljstvo.

Sve u svemu, osjetio sam da bi za novu seriju Star Trek najvjerojatnije mogao privući novu publiku, osobito s intenzitetom, preokretom i prilično aktualnom temom. Glumci su općenito bili nevjerojatni u svojim karakteristikama. Moja omiljena bila je definitivno Kespian Saru (sa svojim nevjerojatnim efektima šminkanja) i Tilly koji je pružio neki komični reljef u inače vrlo ozbiljnoj seriji. Konačno mi se sviđa i izvedba Jasona Isaacsa kao ovog lošeg kapetana Discoverya. Od onoga što sam shvatio, uskoro će se pojaviti i druga sezona. Zbog čega sam se zaista radovao gledanju, pogotovo nakon tog posebnog iznenađujućeg završetka finala sezone.

Dakle, ako ste u potrazi za pronalaženjem serije znanstvene fantastike s velikim razvojem karaktera, prekrasnim posebnim i make up efektima i željeli ste osjetiti Star Trek: Discovery, onda bi ovo mogla biti opcija. Ali nemojte očekivati ​​nešto što je bilo lakše kao u Star Trek: The Next Generation . Tvoj izbor. IMDB Ocjena Serije: 7.4/10

Trailer Serije Star Trek: Discovery :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Star Trek: Discovery (Sezona 1) 2017 Dakle, ako ste u potrazi za pronalaženjem serije znanstvene fantastike s velikim razvojem karaktera, prekrasnim posebnim i make up efektima i željeli ste osjetiti Star Trek, onda bi ovo mogla biti opcija. Specijalni efekti u ovoj seriji bili su apsolutno predivni.Star Trek: Discovery (Sezona 1) 2017 (TV SERIES) Recenzija Serije