Friday, June 14, 2024

Swamp Thing (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Sve u svemu, mislim da je ovo zanimljiva serija. Slijed akcija ovdje nije bio onoliko koliko bih se nadao, ali kad god bi se pokazali, bili su prilično nevjerojatni. Uživao sam u nastupu glavnih likova Crystal Reed kao Abby Arcane i Andy Bean kao Alec Holland.
- Advertisement -

Swamp Thing – Moć močvare (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Akcija | Avantura | Drama | Recenzija Serija
Godina: 2019
Kreatori: Gary Dauberman, Mark Verheiden
Glavne uloge Glumci: Crystal Reed, Virginia Madsen, Andy Bean  
Zemlja: USA
Trajanje Epizode: 1h
Datum izlaska: 31.05.2019 (svjetska premijera)

Čuo sam o snimanju ove serije prije nekog vremena, ali tada sam pročitao vijest da je otkazana tek nakon premijere prve epizode. Tada gubim interes jer sam pomislio kakav je smisao gledati samo 1 epizodu. Iako se ispostavilo da su ostali dijelovi epizoda ipak prikazani, što me je zaintrigiralo i htio sam je pogledati. Pa svejedno, tek sam prije nekoliko dana završio cijelu sezonu i podijelit ću u nastavku moju recenziju.

Pozvana je liječnica CDC-a Abigail Arcane (Crystal Reed – Ghostland, Teen Wolf TV series itd.) kako bi istražila zaraznu bolest koja se širila u njenom starom rodnom gradu Maraisu. Kasnije se sastala s biologom po imenu Alec Holland (Andy Bean – It 2nd Chapter , Power TV serija i sl.) koji je tvrdio da zna više o uzroku bolesti koja je bila vezana za močvaru na tom području. Abby se također upoznala sa svojim starim školskim prijateljicama Liz (Maria Sten) koja je sada postala barmenica i novinarka sa skraćenim radnim vremenom, a i s Mattom Cableom (Henderson Wade) koji je postao zamjenik u šerifovom odjelu pri šerifu Marais-a Lucilia (Jennifer Beals – Flashdance, TV serija L Word itd.).

Čini se da je u močvari zaista bilo nečega, a nakon incidenta, Alec je nekako pretvoren u stvorenje koje je kasnije nazvano Swamp Thing (Derek Mears – petak, verzija 13 2009., itd.). Stvari su se zakomplicirale kada je najbogatiji gradski par Avery (Will Patton – verzija Halloween 2018 itd.) I Maria Sunderland (Virginia Madsen – Candyman, Sideways itd.) dodijelili poznatom bio-genetičaru Jasonu Woodrueu (Kevin Durand – Take Point , Legion itd.) na istraživanje mogući mutagen u močvari koji bi mogao ugroziti Močvaru.

Pa što se dogodilo s Alecom, Abbyjem i Maraisovcima?

Swamp Thing Recenzija Serije

Ova serija mi je zapravo bila iznenađujuće dobra i zabavna. Bilo je mračno poput uobičajene adaptacije stripa iz DC-a u filmovima ili serijama, ali dio koji me je najviše iznenadio bio je osjećaj horora s nekoliko scena iskakanja. To je pojačano činjenicom da se u močvari noću prikazivalo mnogo scena, plus glasan zvučni efekt tijekom akcijskog slijeda. Sama priča općenito je bila u redu s ranim dijelom koji nam je pružio upoznavanje likova i načina na koji se pojavio Swamp Thing, iako je priča napredovala, postojao je mističan osjećaj koji mi se osobno nije baš sviđao.

Uživao sam u nastupu glavnih likova Crystal Reed kao Abby Arcane i Andy Bean kao Alec Holland. Njihovu je kemiju bilo prilično lijepo vidjeti i pružili su mi ljepotu i zvijer . Nisam shvatio da je Swamp Thing portretirala druga osoba sve dok nisam provjerio više detalja na glumi, ali pomislio sam kako je on strašan. Ostatak glumačke postave za mene je bio prilično prosječan i osjećao sam se da ih je previše za kratku seriju da bi ostavili odličan dojam.

Zapravo sam mislio da bi ih malo trebalo kategorizirati kao zvijezde gostiju, a ne glavne uloge, poput likova Liz ili Xanadu (Jeryl Prescot). Osjetio sam da bi Ian Ziering (originalna serija Beverly Hills 90210 ) mogao biti prikladniji u sklopu glavne glumačke uloge, budući da je njegova uloga bila vrlo važna. Ali dopadao mi se Will Patton za koga sam mislio da je savršen kao i ovaj sjenoviti poslovni čovjek malog grada.

Akcija, epizode

Slijed akcija ovdje nije bio onoliko koliko bih se nadao, ali kad god bi se pokazali, bili su prilično nevjerojatni. Iako je nasilje možda malo uznemirujuće, čak me i iznenadilo. Bilo je i uznemirujućih zastrašujućih natprirodnih scena, pa bi publika trebala biti spremna za to. Btw, primijetio sam ime James Wan kao jednog od izvršnih producenta koji je vjerojatno objasnio snažan horor smisao u ovoj seriji.

Prva i jedina sezona sastojala se od 10 epizoda s mojim favoritima, pilot epizoda, 7. epizoda (koja je prema mom mišljenju bila najbolja) i 9. epizoda. Začudo, finalna epizoda bila je malo prespora za mene i nije mi pružila spektakularno finale kojemu sam se nadao. U finalu serije bila je zanimljiva scena na kraju kredita, pa nemojte biti previše brzi. A taj me prizor zaista jako naljutio jer ne bih mogao vidjeti nastavak ove zanimljive serije. Oh, također sam se malo nadao da će biti nekih sličnosti s ostalim DC Universe serijama, ali nažalost, nije ih bilo.

Swamp Thing Zaključak:

Sve u svemu, mislim da je ovo zanimljiva serija. Drugačija s osjećajem za Ljepoticu i zvijer plus nešto horora. Šteta što ne bi bilo nijedne druge sezone pa je razumljivo ako ljudi možda ne bi bili zainteresirani gledati seriju zbog ispravnog zaključka. Ali ako ste ljubitelji ovog jedinstvenog lika iz DC stripova i ako ste vjerojatno gledali ili adaptaciju filma ili serije još u 90-ima. Onda biste ovo svakako trebali gledati, kako biste vratili sjećanje ili napravili usporedbu. IMDB Ocjena serije: 8/10

Trailer Serije:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve u svemu, mislim da je ovo zanimljiva serija. Slijed akcija ovdje nije bio onoliko koliko bih se nadao, ali kad god bi se pokazali, bili su prilično nevjerojatni. Uživao sam u nastupu glavnih likova Crystal Reed kao Abby Arcane i Andy Bean kao Alec Holland. Swamp Thing (Sezona 1) 2019 (TV SERIES) Recenzija Serije