Thursday, February 25, 2021

The Boxtrolls – BOXTROLLS (2014) Filmske Recenzije

The Boxtrolls (2014)
BOXTROLLS
Žanr:   Animirani/Obiteljski/Komedija
Godina: 2014
Redatelj:  Graham Annable, Anthony Stacchi
Glavne uloge:      Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost
Trajanje filma : 01:36:00
Datum izlaska :    26 September 2014 (USA)Malo siroče spašavaju ozloglašeni ‘boxtrollovi” koji će odgojiti po njihovim principima, a on će im morati pomoći, kada poraste, da se odbrane od ljudi koji ih žele unišitit jednom zauvijek.

Bio je red da osvježim blog i nekim animiranim filmčićem i eto, pojavio se ovaj, savršen nekako za ovo vrijeme i baš se potrefio danas za moj jedan (s)umoran dan. Pripremite se, idemo u istraživanje filma ‘The Boxtrolls”.

Ovakav tip animiranih filmova nije toliko popularna stvar među gledateljima, ali to nužno ne mora utjecati na kvalitetu filma. Znamo da je jedan takav, dosta kvalitetan i hvaljen i dan danas, a govorimo o filmu ‘Mary and Max’. Kako god, ja volim ovakve filmove i ovaj sam jedva dočekao pogledati bez obzira što sam na samom početku slutio. Slutio razvoj radnje, zaplet i kraj. Ovakva priča već je davno ispričana i djelovat će vam dosta toga poznato, ali bez obzira na to, film će iskrasti par emocija od vas i vjerovatno će vam se i na koncu svega svidjeti, jer djeluje nekako toplo i previše je simpatičan da bi mu samo okrenuli glavu. Zadivit će vas možda činjenica da kroz, naizgled neozbljinu priču i prikazane likove, film duboko doseže do naših umova i olako se bavi iskvarenošću društva i međuljudskih odnosa i sve je to prikazano kroz neke kutije i čudno osmišljene likove. Nisam pogledao sve od animiranog za ovu godinu i ne mogu biti precizan niti konkretan oko toga što je to bilo najbolje u ovoj godinu na polju animacije, ali mislim da je ovaj film odrađen za duže vremena; za djecu i čitavu obitelj. Film je baziran na knjizi ‘Here Be Monters’ i vizualno je, maksimalno dobro predstavio sam sadržaj knjige i tako autentično prikazao ono što je ključno bilo u izvornom djelu.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 7/10 a na Tomatoesima zavidnih 74%. Reditelji filma su Graham Annable koji je režirao i animirane filmove ‘Paranorman’ i ‘Koralina i tajna ogledala’, te Anthony Stacch, koji je radio kao ko-režiser filma ‘Sezona lova’. Film je na budžet od 60 miliona zaradio preko 105 miliona dolara širom svjetskih kina.

‘The Boxtrolls’ je definitivno dobar film kojeg možete pogledati sami ili u društvu najmlađih, ako ste u potrazi za dobrim animiranim filmom.

Ocjena:8/10

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

Tenet (2020) Recenzija Filma

Tenet je fascinantan i uzbudljiv znanstveno-fantastični triler potkrijepljen Nolanovom velikom vizijom akcije i snažnim...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU