Saturday, June 19, 2021

The Handmaid’s Tale – Sluškinjina priča 2017 Recenzija Serije

 

The Handmaid’s Tale 2017 Opis Serije

The Handmaid’s Tale 2017 Serija

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Žanr: Drama, SC-Fi
Godina:  TV Series (2017– )
Redatelj: Bruce Miller
Glavne uloge:  Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel
Trajanje filma: 01:00:00
Datum izlaska:    24 April 2017

 

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

 

Trailer Serije: The Handmaid’s Tale: Season 2 (2018)

Huluova prilagodba romana Margaret Atwood, The Handmaid’s Tale, odvija se u futurističkoj distopiji – Republici Gileadu – gdje kriza plodnosti rezultira preuzimanjem životnih žena i prisiljavanjem na rađanje za skupinu “zapovjednika” čije su žene neplodne. Tijekom posebnih ceremonija sluškinje su prisiljene ležati na krevetu, žene ih čuvaju dok njihovi muževi imaju s njima seks s nadom da ih impregniraju. Sluškinje ne moraju čitati, postavljati teška pitanja ili biti teške, ako ne žele biti progurane u Kolonije kako bi čistile toksični otpad dok ne umru.

Offred (Elisabeth Moss) – njezino ime po zarobljavanju – pod kontrolom Freda Waterforda (Joseph Fiennes), koji ima neobičan interes za svoju sluškinju koji se temelji na intelektu, a njegova supruga Serena Joy (Yvonne Strahovski), koja je očito ogorčena činjenicom da su druge žene intimne s njezinim muzem, ali u isto vrijeme očajnici žele dijete. Strahovski igra Serenu čvrstu i hladnu, ali ranjivu kad je niko ne gleda. Ona je svakako višedimenzionalni lik i dobro je došla promjena Strahovske. Potreban je određeni talent za igranje simpatičnog negativca i to je nešto sto je ona odigrala ozbiljno i bez pardona. Prije zarobljavanja, Offredov muz je ubijen tijekom neuspjelog pokušaja bijega u Kanadi i njihovu kćerku je preuzela država. Sada je sve sto Offred može učiniti je igrati dobru, poslušnu slugu dok ne nađe način da sigurno pobjegne sa svojim djetetom. Obrazovanje na putevima Republike od tetke Lydia (Ann Dowd), žene se uče da je smrt društva bila posljedica terorista, homoseksualaca i promiskuta svih.

“Ovo vam se sada ne može činiti običnim, ali nakon nekog vremena to će biti” Govori od tetke Lydie, nije riječ o zastrašenijim riječima jer to zvuci previse poznato u našoj trenutnoj klimi. Prica se podijeljena između sluškinje i flashbackova, koji pokazuju vrijeme kada su građanske slobode zena bile uklonjene i svi su mislili da je to nešto sto će proći. Protesti su završili u nasilju, ženama su odbijali sposobnost rada, a bankovni računi preneseni su mužu ili nekome najbližem mužu. Bilo je to vrijeme kada se prava zena smatraju manjim, i osjećaju se grozno slično našoj sadašnjoj situaciji. Zbog toga The Handmaid’s Tale je priča koja će rezonirati s publikom, bez obzira na vašu tačku gledišta.

Elisabeth Moss’ Offred koristi suhu, ponekad morbidni humor za pripovijedanje priče, kao i daje nam uvid u njezinu pravu prirodu. Ona je tiha, poslušna sluškinja za javnost, ali u njezinom umu ona je prkosna i snažne volje. Ona dovodi humor do strašne situacije. Moss također ima ogroman talent, koji koristi kad mora biti tiha i podložna, ali to još uvijek uspijeva prenijeti toliko jednostavnim manirizmom i izrazom lica. Ovo je brilijantna izvedba Moss, gdje stvara svijet za publiku, gdje je i zastrašujuća, ali ipak i očaravajuća.

Također je u The Handmaid’s Tale je Alexis Bledel kao Ofglen, kolega sluškinje koja je mučena da je ona homoseksualna i ima djevojku u Republici, tu je i Max Minghella kao Nick, vozač Freda koji ima osjećaje za Offred, ali se bori s tim osjećajima i potrebom da bude lojalan društvenim pravilima, ako želi živjeti.

Ocjena 8.5/10

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Bila je tu nova serija koja je objavljena na Netflixu u petak, ali kako...

Big Sky 2020 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Kao što sam rekao u jednom od svojih ranijih postova, prošli je tjedan bio...

Banda iz Baker Streeta – The Irregulars Sezona 1 (2021) RECENZIJA Serije

Banda iz Baker Streeta je serija objavljena na Netflixu u petak, ali gledao sam...