Friday, July 5, 2024

The Loft (2014) Recenzija filma

Share

- Advertisement -

The Loft (2014)

Žanr: Mystery, Romance, Thriller
Godina 2015
Redatelj: Erik Van Looy
Glavne uloge:  Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller
Trajanje filma : 01:48:00
Datum izlaska :  30 January 2015 (USA)Petorica prijatelja koji su koristili luksuzan stan u potkrovlju za svoje seksualne maštarije i ljubavne afere, suočit će se sa velikim izazovom kada u tom stanu pronađu mrtvo žensko tijelo.

Sa zanimljivom pričicom, atraktvnim glumačkim imenima i solidnom najavom, ovaj film je imao sve potrebne adute da privuče gledatelje. Na nama je bilo sada da odlučimo da li je to ”privlačenje” bilo zaista vrijedno našeg truda i vremena.

Kao što ste već pročitali na samom početku recenzije, radnja filma se vrti oko petorice prijatelja i svaki od njih ima brak, posao i karijeru, većina od njih ima i djecu, ali nekako nisu zadovoljni svojim životima pa traže nešto sa strane. Tačnije, traže, prostitutke, ili moderno rečeno, eskort dame i starlete s kojima bi proveli noć u tom stanu gdje se odvija 60% radnje filma. Sve ono izgleda fino pripremljeno da se snimi jedan misteriozni napeti film sa neočekivanim ishodom, ali sav taj potencijal pada u vodu kada na scenu stupi velika doza neprofesionalnosti, što u glumi, što u karakterizaciji likova što u pokušaju da doista budemo zaintrigirani i da grizemo nokte isčekujući slaganje slagalice. Mislim, neću lagati, kada počne film, jedino što bi vas do samog kraja moglo držati uz njega jeste činjenica što se traži ‘ubica’, odnosno glavni i odgovorni za smrt te žene, no poslije shvatate da ste uzalud čekali kada je većina stvari bila već davno nagovještena, a neki će možda odustati i prije samog kraja kada shvate da svjedoče jednom filmu bez ikakve poente, cilja, bez stila i bez pravih napetih i nepredvidljivih momenata. ustvari, film možda i ima jednu poentu, a to je: ne varajte svoju ženu! ili mi se činilo, ili su stvarno najbolji utisak ostavili karl urban i wentworth miller što se tiče glume, što je za veliku pohvalu jer su jedan od rijetkih kvaliteta koje film može izdvojiti. em što je dosta toga već viđeno, em što su i mogućnost da makar budu neizvjesni i misteriozni do kraja ubili, mislim da je ‘The Loft’ nešto što se svakako zaobilazi. Daleko bi bilo zanimljive da su možda u pitanju samo tri prijatelja, a ovako njih petorica i svi kao čuvaju tajnu o aferi ovog drugog i svi imaju zgodne lijepe žene, djecu, posao i karijeru, a opet im treba avantura u jednom luksuznom stanu u potkrovlju da bi se tu desilo nemilosrdno ubistvo koje će promijeniti njihove živote.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,3/10 a na Tomatoesima malih 13%. Erik Van Looy je reditelj filma koji je prije sedam godina snimio kratki istoimeni film, koji je zapravo imao istu radnju, samo nešto drugačije glumce i dužinu trajanja. Tadašnji projekt mu je bio uspješniji što se tiče prijema kod kritičara, ali, ali… Film je u Americi zaradio mizernih 6 miliona dolara.

Ako ste se ikad pitali, kakav dobar novi triler pogledati, a težnja je na ovom ‘novi’, onda radije neka to ne bude ovaj film. Definitivno ne, jer ima mnogo boljih ostvarenje, što novijih, što starijih, sa sliičnom tematikom koji kroz misterioznu priču i akciju uspijevaju iznijeti i priču o međuljudskim odnosima, tačnije prijateljskim odnosima, dok ‘The Loft’u je jedino za rukom pošlo da prikupi slavne glumice i da ima atraktivne i zgodne mlade glumice.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave