Friday, July 19, 2024

The Nice Guys – Dobri momci 2016 Recenzija Filmova

Share

- Advertisement -

Dobri momci (2016)
The Nice Guys

Žanr: Krimi, Misterija, Triler
Godina 2016
Redatelj: Shane Black
Glavne uloge: Ryan Gosling, Matt Bomer, Russell Crowe
Trajanje filma : 01:56:00
Datum izlaska : 19. Svibanj 2016.Dva privatna istražitelja nimalo sličnih osobnosti, igrom slučaja počinju raditi zajedno i to na slučaju navodnog samoubistva porno glumice.

Svježe iz kina. Nisam bio u toj svetoj ustanovi više od dva mjeseca, a mnogo je razloga za to. Em se nema novca, em se nije davalo nešto što bi me natjeralo da isprosim novac, em se nije imalo vremena… Ali ugrabio sam sada malo vremena za sebe i malo novca, pa rekoh da se počastim ovim filmom jer mi je danima plijenio pažnju. Mislim, bilo je dovoljno da mi jedno izazove i probudi želju da ga što prije pogledam, pošto ta želja ne može brzo ispariti.

Eh pošto sam odužio na početku, sad ću odmah direktno i, kao što onaj iz stranke kaže, ”odmah da znaš”; ”The Nice Guys” je jedna od krimi-komedija desetljeća. Ovaj ludi, smiješni, krvavi, napeti, smotani nered bio je jedna od najboljih stvari i iskustava u kinu. ”Dobri momci” imaju sjaj, stil i šmek filmova iz onog perioda u kojem se i radnja odvija, a hemija između dva glavna glumca i njihova suradnja, kradu pažnju i nose pola filma na leđima. A od te polovine, pola pada na leđa Ryana Goslinga. Svoj glumački spektar je dokazao i potvrdio i smijat ćete mu se kroz čitav film, ali Russel Crowe je u ulozi koja mu je legla kao ”Gladijator” 2001. Sviđa mi se kod filma to što je ”prljav”, al’ na neki suptilan, lijep način i garantujem vam da ćete uživati i da ćete se zabaviti u ova dva sata. Malo me ”bockalo” u oči to što se film u par trenutaka poigravao sa zdravom pameću i mislim da je kasting zakazao u slučaju lika Emilie, ali sve ostalo je izuzetno odrađeno. Posvećena je velika pažnja detaljima scenografije, kostimografije, muzike i ne samo tome, nego dijalozima, brzim, britkim i duhovitim, kako bi ovaj film odskočio od svega što danas gledamo u kinima i doskočio na mjestu gdje leže klasici iz prošlog stoljeća.

Ocjena na IMDb.com mu je zavidnih 7,9/10 a na Tomatoesima 91%. Shane Black je reditelj filma, koji iza sebe ima sličnu neo-noir krimi komediju ”Kiss Kiss Bang Bang”, i najmanje uspješno izdanje trilogije ”Iron Man”, treći dio upravo pomenute trilogije. Film je u Americi zaradio malo jače od 26 miliona dolara, ali tek je izašao, tako da, dajmo mu vremena…

Definitivno je za mene, koji pratim filmove i u tom sam svijetu, obilježio ovu godinu i past će mi napamet uvijek kad me neko pita za dobru komediju pa mu ga ja preporučim, a ko zna, možda ga pogledam još koji put.

Ocjena:9/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave