Thursday, December 2, 2021
HomeHoror FilmoviThe Remaining 2014 Recenzija Filma

The Remaining 2014 Recenzija Filma

-

The Remaining (2014)

Žanr: Triler, Horror,
Godina 2014
Redatelj:  Casey La Scala
Glavne uloge:       Johnny Pacar, Shaun Sipos, Bryan Dechart
Trajanje filma : 01:28:00
Datum izlaska :    24 September 2014 (Philippines)Grupa prijatelja, okupljena na vjenčanju jednog od njih, bivaju zaprepašteni nizom apokaliptičnih događaja koji vode kraju njihovih života i iskušenja.

Found footage horori su danas vjerovatno najzastupljenija vrsta, što je očigledan rezultat mega giga uspjeha ‘Paranormalno’ franšize koja je sa malom zaradom zgrtala stotine miliona.

‘The Remaining’ nije izgledao bogzna šta specijalno u najavi, tek kao neki niskobudžetni hororčić koji je dosta toga iskopirao iz svega već viđenog, a posebno iz sličnog apokaliptičnog horora ‘Cloverfield’. Radnja ovog filma vrti se oko grupice prijatelja koji bivaju okruženi čudnim događajima koji završavaju fatalno po neke od njih, pa ubrzo moraju naći neke odgovore na sve to i shvatiti šta dolazi, jer pronalazak utočišta nije pravo riješenje. Iako traje samo osamdesetak minuta, što ne izgleda uopšte puno, opet je nekako pun monotonije i poprilično dosadan, jer je tip filma gdje se puno toga desi a zapravo ništa se desi. ‘The Remaining’ je kao jedan amaterski spoj filma ‘Left Behind’, jednog od najgorih iz prošle godine i ‘Cloverfielda’, pa se u sve to umješalo malo i religijske propagande, i krajnji rezultat je ‘The Remaining’. Ne znam da li ste me dobro razumjeli, ali premalo originalnih scena i nečeg stvarno strašnog, da bi ovaj film i ličio na horor, dovoljno je za to ga ne morate čak ni pogledati jer to bi značilo uzaludno trošenje vremena. Fanovi ovog filma jedino će biti možda pravi religizoni ljdu, i to oni čistokrvni dugogodišnji, kojim neće smetati apsurdnost ovog filma nego će bezuslovno uživati u svakoj besmislenoj sceni. Što se tiče ekipe, nije da je najgora koja se mogla odabrati za ovakav tip filma, al’ s obzirom da ćete ga, kako ste ga pogledali, tako brzo i zaboraviti, sumnjam da je ikome važna gluma koja je ionako sporedna stvar u jednom prolaznom, nekvalitetnom, B-filmu.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 4,2/10 a na Tomatoesima graničnih 50%. Film je u Americi zaradio malo više od jednog miliona dolara. Casey La Scala je reditelj filma, koji je nekad davno, i to 2003. snimio sportsku komediju ‘Grind’.

”The Remaining” ima furka poster, jednu već viđenu ideju koju je pak mogao okrenuti u svoju korist, ali ovako je ispao loša kopija većih holivudskih filmova koji će ostati u sjeni, takođe većih holivudskih filmova.

Ocjena:3/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts