Saturday, February 27, 2021

The Remaining 2014 Recenzija Filma

The Remaining (2014)

Žanr: Triler, Horror,
Godina 2014
Redatelj:  Casey La Scala
Glavne uloge:       Johnny Pacar, Shaun Sipos, Bryan Dechart
Trajanje filma : 01:28:00
Datum izlaska :    24 September 2014 (Philippines)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGrupa prijatelja, okupljena na vjenčanju jednog od njih, bivaju zaprepašteni nizom apokaliptičnih događaja koji vode kraju njihovih života i iskušenja.

Found footage horori su danas vjerovatno najzastupljenija vrsta, što je očigledan rezultat mega giga uspjeha ‘Paranormalno’ franšize koja je sa malom zaradom zgrtala stotine miliona.

‘The Remaining’ nije izgledao bogzna šta specijalno u najavi, tek kao neki niskobudžetni hororčić koji je dosta toga iskopirao iz svega već viđenog, a posebno iz sličnog apokaliptičnog horora ‘Cloverfield’. Radnja ovog filma vrti se oko grupice prijatelja koji bivaju okruženi čudnim događajima koji završavaju fatalno po neke od njih, pa ubrzo moraju naći neke odgovore na sve to i shvatiti šta dolazi, jer pronalazak utočišta nije pravo riješenje. Iako traje samo osamdesetak minuta, što ne izgleda uopšte puno, opet je nekako pun monotonije i poprilično dosadan, jer je tip filma gdje se puno toga desi a zapravo ništa se desi. ‘The Remaining’ je kao jedan amaterski spoj filma ‘Left Behind’, jednog od najgorih iz prošle godine i ‘Cloverfielda’, pa se u sve to umješalo malo i religijske propagande, i krajnji rezultat je ‘The Remaining’. Ne znam da li ste me dobro razumjeli, ali premalo originalnih scena i nečeg stvarno strašnog, da bi ovaj film i ličio na horor, dovoljno je za to ga ne morate čak ni pogledati jer to bi značilo uzaludno trošenje vremena. Fanovi ovog filma jedino će biti možda pravi religizoni ljdu, i to oni čistokrvni dugogodišnji, kojim neće smetati apsurdnost ovog filma nego će bezuslovno uživati u svakoj besmislenoj sceni. Što se tiče ekipe, nije da je najgora koja se mogla odabrati za ovakav tip filma, al’ s obzirom da ćete ga, kako ste ga pogledali, tako brzo i zaboraviti, sumnjam da je ikome važna gluma koja je ionako sporedna stvar u jednom prolaznom, nekvalitetnom, B-filmu.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 4,2/10 a na Tomatoesima graničnih 50%. Film je u Americi zaradio malo više od jednog miliona dolara. Casey La Scala je reditelj filma, koji je nekad davno, i to 2003. snimio sportsku komediju ‘Grind’.

”The Remaining” ima furka poster, jednu već viđenu ideju koju je pak mogao okrenuti u svoju korist, ali ovako je ispao loša kopija većih holivudskih filmova koji će ostati u sjeni, takođe većih holivudskih filmova.

Ocjena:3/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU