Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeNovi FilmoviThe Signal (2014) Recenzija Filma

The Signal (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -

The Signal (2014)
The Signal

Žanr: SF, Triler
Godina 2014
Redatelj: William Eubank
Glavne uloge: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Robert Longstreet
Trajanje filma : 01:33:00
Datum izlaska : 13. Lipanj 2014.Na putu preko države, Nik i njegovi prijatelji dolaze na osamljeno mjesto gdje bi se trebali sresti sa kompjuterskim genijom, no odjednom njihovo putovanje pretvara se u noćnu moru kada prime signal.

Jeste da su kasni sati, ali nisam mogao odoliti svojoj radoznalosti i ne pogledati novo ostvarenje koje je relativno zapostavljeno jer su ga veći filmovi i blockbusteri otjerali u mrak gdje ga je rijetko ko pronašao.

K’o kroz maglu se sjećam pogledanog trejlera ovog filma, ali jasno znam da je ovaj film pohvaljen više puta za odličan poster. Znamo da poster igra veliku ulogu u ”privlačenju” određenog dijela publike, no razlog zbog kojeg se film nije značajno proslavio i ostat će u sjeni svih većih i nešto boljih filmova ove godine je svakako to što se nije ni promidžbeno toliko trudio, filmska ekipa nije bogzna šta aktuelna, ali i tematika i sama priča jednostavno nisu za svakoga. Pošto sam prethodno jutro rano ustao, poprilično me obaralo gledajući ovaj film, ali ne zbog samog filma ili toga što je dosadan ili nezanimljiv, nego jednostavno zato što me san obuzdavao. Nemojte me pogrešno shvatiti, film nije niti dosadan niti nezanmljivi, ali sam uspio ja obuzdati san čisto zbog toga da odgledam film jer mi taka neizvjesnost i kompleksnost priče nisu dali mira. Ako se sjećate možda pretprošlogodišnjeg ostvarenja, ‘Cloud Atlas’, koje je zadivilo mnoge, a ostale bacilo u trans, dosta sličnosti ima između ovog i tog filma. Prije svega, oba ostvarenja su znanstveno-fantastičnog ažnra i oba ostvarenje su imali isti prijem. Barem ja tako mislim za ovu svoju drugu tvrdnju. Jednostavno, ‘Signal’ je film sa dobrom pričom, odličnim performansima i nekim epskim elementima, ali ga je nekako teško prihvatiti i na kraju savladati. Bez obzira što je, u većem dijelu, poprilično nedinamičan i tmuran i spor, film je zanimljiv i nezivjestan, mada mi je sam kraj pokvario utisak koji bi me naveo da film preporučim u strogoj mjeri doziranja. Sam kraj, više nam je postavio neka pitanja nego što je ostavio odgovora, ali mogu ga slobodno proglasiti najhrabrijim filmom godine, sa originalnom pričom, koja, bez obzira što odstupa od postavljenih standarda pokušavajući da se u tome proslavi, ipak ono nešto na što ne mogu tek tako zažmiriti.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,4/10 a na Tomatoesima osrednjih 55%. Reditelj filma je William Eubank, koji je nekad ranije režirao sci-fi dramu ‘Love’. Filmski budžet iznosio je 4 miliona dolara, a za sada je poznata samo zarada u Americi, koja iznosi nešto više od 1og miliona.

Sve potrebne stvari kažem nakon kratkog sinopsisa u početku a u zaključku mi ostaje da u rečenici, dvije, nešto poručim. Što se tiče ‘Signala’, savjetujem vam da se naoružate strpljenjem, ali i informacijama da nisu svi sci-fi trileri pravljeni radi akcije i pucnjave, nego da su neki pravljeni zapravo radi same priče i pouke koju nudi. Doduše, pouka ovog filma bila je malo nejasna a i priča je ispričana isuviše strano, no šta je tu je, nadam se da i vi nećete bizi uzrujani kad se film završi.

Ocjena:6/10

- Advertisement -