Saturday, February 27, 2021

The Town that Dreaded Sundown (2014) Recenzija Filma

The Town that Dreaded Sundown (2014)

Žanr: Mysteri, Horror, Triler
Godina 2014
Redatelj:   Alfonso Gomez-Rejon
Glavne uloge:      Addison Timlin, Veronica Cartwright, Anthony Anderson
Trajanje filma : 01:26:00
Datum izlaska :   17 October 2014 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA65 godina nakon što je maskirani ubojica terorizirao građane malog grada Teksarkana, ubistva nevinih ljudi ponovo počinju.

Dugo se pričalo o ovom filmu, nekoj vrsti nastavka i remakea, koji će započeti još jednu priču, doduše sada malo drugačiju i moderniju, o ubici, poznatom kao Fantom, koji počinje masakrirati tinejdžere ostavljajući im poruke da se sjete neke Meri. Na gledaocima je bilo da riješe misteriju.

Slasher horori ili inače horori gdje glavni negativac ubica, a ne neka paranormalna pojava, bili su mi uvijek draži od one tematike s duhovima, đavolima ili sl. jer nekad sam lik ubice može da te prati dugo poslije gledanja filma jer sama ta činjenica da se nešto tako može desiti u svakom gradu na svakom mjestu, pomalo je zastrašujuća, baš dakle zbog toga što izgleda itekako realno. U clju izbjegavanja klišee, ovaj film daje ubici glas i pištolj u ruke, ali time nužno nije riješio ono što je za mene predstavljalo problem. Mislim, da se razumijemo, film je imao odličnih momenata i scena gdje se ono doslovce grizu nokti, ustvari gdje bi to radili osjetljivi, ne ovakvi kao ja, imuni na horore, no nekako mi je, odgledavši ga čitavog, bio opet previše spor, previše statičan i zanimljiv do samo neke polovine, gdje je meni za sve likove, pa čak i za ubojicu, postalo svejedno. Jednostavno, ‘The Town that Deaded Sundown’, nije ono što sam očekivao i neće donijeti toliko strašnih momenata, da ga bezuslovno zavolite i prihvatite kao jednu finu obradu rimjeka iz 70ih godina. Od svih glumačkih pojava, nekako su mi zapale najviše one najneobičnije, dakle glumci Aderson i Gary Cole, za koje smo većinom navikli gledati ih u komedijama.

IMDb.com daje filmu 5,7/10 a Tomatoesi solidnih 75%. Reditelj filma je Alfonso Gomez-Rejon, poznat kao ko-kreator serije ‘American Horror Story’. Nije poznato koliko je uloženo u film a niti koliko je film zaradio na kino blagajnama.

U pitanju je film koji ipak ide ispod prosjeka, ”zahvaljujući” slabo realiziranoj ideji te je mogao donijeti, itekako više zapleta, momenata sa akcijom i više misterije, a ovako, može se pogledati za nuždu, ali sumnjam da ćete se, nađete li se nekad u nekom mraku, u podrumu nečije zgrade, okretati iza sebe misleći da vas prati Fantom, lik kojji je u ovom filmu predstavljao strah i trepet.

Ocjena:4/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU