Thursday, December 2, 2021
HomeHoror FilmoviThe Town that Dreaded Sundown (2014) Recenzija Filma

The Town that Dreaded Sundown (2014) Recenzija Filma

-

The Town that Dreaded Sundown (2014)

Žanr: Mysteri, Horror, Triler
Godina 2014
Redatelj:   Alfonso Gomez-Rejon
Glavne uloge:      Addison Timlin, Veronica Cartwright, Anthony Anderson
Trajanje filma : 01:26:00
Datum izlaska :   17 October 2014 (USA)65 godina nakon što je maskirani ubojica terorizirao građane malog grada Teksarkana, ubistva nevinih ljudi ponovo počinju.

Dugo se pričalo o ovom filmu, nekoj vrsti nastavka i remakea, koji će započeti još jednu priču, doduše sada malo drugačiju i moderniju, o ubici, poznatom kao Fantom, koji počinje masakrirati tinejdžere ostavljajući im poruke da se sjete neke Meri. Na gledaocima je bilo da riješe misteriju.

Slasher horori ili inače horori gdje glavni negativac ubica, a ne neka paranormalna pojava, bili su mi uvijek draži od one tematike s duhovima, đavolima ili sl. jer nekad sam lik ubice može da te prati dugo poslije gledanja filma jer sama ta činjenica da se nešto tako može desiti u svakom gradu na svakom mjestu, pomalo je zastrašujuća, baš dakle zbog toga što izgleda itekako realno. U clju izbjegavanja klišee, ovaj film daje ubici glas i pištolj u ruke, ali time nužno nije riješio ono što je za mene predstavljalo problem. Mislim, da se razumijemo, film je imao odličnih momenata i scena gdje se ono doslovce grizu nokti, ustvari gdje bi to radili osjetljivi, ne ovakvi kao ja, imuni na horore, no nekako mi je, odgledavši ga čitavog, bio opet previše spor, previše statičan i zanimljiv do samo neke polovine, gdje je meni za sve likove, pa čak i za ubojicu, postalo svejedno. Jednostavno, ‘The Town that Deaded Sundown’, nije ono što sam očekivao i neće donijeti toliko strašnih momenata, da ga bezuslovno zavolite i prihvatite kao jednu finu obradu rimjeka iz 70ih godina. Od svih glumačkih pojava, nekako su mi zapale najviše one najneobičnije, dakle glumci Aderson i Gary Cole, za koje smo većinom navikli gledati ih u komedijama.

IMDb.com daje filmu 5,7/10 a Tomatoesi solidnih 75%. Reditelj filma je Alfonso Gomez-Rejon, poznat kao ko-kreator serije ‘American Horror Story’. Nije poznato koliko je uloženo u film a niti koliko je film zaradio na kino blagajnama.

U pitanju je film koji ipak ide ispod prosjeka, ”zahvaljujući” slabo realiziranoj ideji te je mogao donijeti, itekako više zapleta, momenata sa akcijom i više misterije, a ovako, može se pogledati za nuždu, ali sumnjam da ćete se, nađete li se nekad u nekom mraku, u podrumu nečije zgrade, okretati iza sebe misleći da vas prati Fantom, lik kojji je u ovom filmu predstavljao strah i trepet.

Ocjena:4/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts