Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeCrimeThe trust - Na pravoj strani 2016 Recenzija Filma

The trust – Na pravoj strani 2016 Recenzija Filma

- Advertisement -

Na pravoj strani (2016)
The trust

Žanr: Krimi, Triler
Godina 2016
RedateljAlex: Brewer, Benjamin Brewer
Glavne uloge: Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska :  13. Svibanj 2016Waters i Stone su dva obična policajca koji ubrzo upadaju u jednu neobičnu istragu gdje moraju naći izvor novca koji pravi veliku količinu droge u gradu.

Malo da razbijemo monotoniju, odlučio sam se na ovaj jedan niskobudžetni filmčić sa poznatim holivudskim zvijezdama, a od kojih su obje trenutno(a to trenutno traje par godina) u nekim krizama. Financijskim, stvaralačkim krizama ili ona kriza sa godinama, nešto ih drma.

Večeras ću biti kraći nego inače, zato što oko ovakvih filmova ne treba puno razglabati. Mnogo toga sam već rekao u uvodu. Dva glumca za kojim se nekada žudilo, zbog kojih su balili reditelji i direktori kastinza, sada su se našli u filmu kojeg su prvobitno ismijavali svi zbog postera, a mislim gdje i ne bi, a onda će ga vjerovatno ismijavati i kad ga pogledaju. Naime, riječ je o policijskom krimi trilerčiću sa podtonom humora. Eh, upravo to ga vjerovatno čini i smiješno lošim i neprijatnim za gledanjem. U samom početku, meni je “The Trust” bio čak i zanimljiv i rekao sam sebi: pa, možda ovo i ne bude tako loše. Iz minute u minutu nadolazi mi da sam debelo pogriješio i da sam ovaj niz nespretnih okolnosti trebao zaobići, baš kao što ćete i vi, vjerujem. Cage i Wood nisu toliko loši, ali amatareski rad na scenariju i realizaciji istog, čini da oni izgledaju kao da se zaje*avaju i da će istog trena prasnuti u smijeh. Bez bitne doze ozbiljnosti, mislim da je od početka bilo jasno svima kakva je sudbina ovog filma.

Ocjena na IMDb.com mu je trenutno 5,7/10 a na Tomatoesima ima dvije pozitivne kritike i jednu negativnu. Sve su ovo za sada trenutne ocjene i statistike jer film zvanično izlazi u maju u kina ili gdje već. Alex i Benjamin Brewer su reditelji filma. Sir Alexu je ovo debitantsko ostvarenje dok je Benjamin već režirao dramu ‘Beneath Contempt’

Iako mi je vjera i nada u dobru kriminalističku priču bila poljuljana jer ništa kvalitetno iz tog žanra nismo dugo, dugo gledali, nisam se dao omesti te ću ovaj film, na vlastitu inicijativu, svrstati u žanr nepotrebnih.

Ocjena:3/10

- Advertisement -