Thursday, May 13, 2021

The Vatican Tapes (2015) Recenzija Filma

The Vatican Tapes (2015)

Žanr: Horor, Triler
Godina 2015
Redatelj: Mark Neveldine
Glavne uloge: Olivia Taylor Dudley, Michael Peña, Dougray Scott
Trajanje filma : 01:31:00
Datum izlaska :  22 July 2015 (Egypt)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADvojica vatikanskih egzorcista i jedan svećenik, probat će istjerati zlo i spasiti dušu mlade djevojke koju je zaposjela strašna i zla sila.

Poslije prvog ‘Isjerivača đavola’ i prvog egzorcizma odrađen na jedan takav spektakularan način, svi ostali filmovi bili su blijede kopije, neki polu-zanimljivi a neki tortura za običan svijet. Svi vrste istu priču u nadi da će doživjeti pet minuta slave a zapravo već na početku budu kamenovani i linčovani zbog tematike koju obrađuju. Ako ćeš već istjerivati đavole, daj uradi to sa stilom.

Neki od naslova koji mi padaju napamet a da su bili onako solidni i dobri koji su obrađivali temu egzorcizma, jesu ‘Exorcism of Emily Rose’ i ‘The Last Exoricsm’, a sve ostalo vjerujte pretjerivanje i mlaćenje prazne slame. Ovaj film obrađuje, kako se već dalo naslutiti, temu egzoricma na jedan, doduše, drugačiji način i zanimljivijom premisom gdje su potencirali zapravo Antikrista i njegov dolazak među ljude, ali svejedno ima momenata gdje imamo ono čitanje iz Biblije, latinski i to i samo istjerivanje. Ovo me napomenu da izdvojim još jedan solidni prošlogodišnji naslov a to je ‘Deliver Us from Evil’. Ali da nastavim… Ovaj film je u najavi izgledao primamljivo, imao je dobre glumce, za divno čudo da jedan film uposli pravu holivudsku kremu i ponadao sam se da ćemo konačno dobiti jedan horor vrijedan prepričavanja i svake preporuke. Ali nismo, jer, em što ne odskače od klišea a ni od užasnih performansa, film izgleda tako amaterski urađen, kao da ga je snimala grupa klinaca za školski projekat, što umanje doživljaj da gledate uopšte horor, što dalje umanjuje strah, napetost i uzbuđenje. Od Pene i Honsua, dvostruko nominiranog za Oskara, očekivao sam barem uloge koji će malo oprati ovaj film, ali i oni djeluju toliko prosječno i hladno da ubijaju svaku kvalitetu filma, zaista. Vjerujem da sam vas pridobio ovom kritikom i da ćete u širokom luku zaobići film jer nešto bez poente, sto puta viđeno i prerađeno, bez inovacija i preokreta, možete totalno zaboraviti i posvetiti se sebi i ležati u tišini i miru sat i po, jer i to je korisnije od gledanja ovog filma.

Ocjena na IMDb.com mu je 4,5/10 a na Tomatoesima 13%. Sve vam je već rečeno, a vi ne budite tvrdoglavi nego uštedite vrijeme. U Americi je film zaradio malih milion i nešto. Mark Neveldine je reditelj filma koji vam ne zvuči poznato ali njegovi raniji uratci sigurno da a to su ‘Crank’, ‘Crank 2’, ‘Gamer’ i ‘Ghost Rider 2’.

Slabo i nezanimljivo, ‘Vatikanski snimci’ koliko su strašni i napeti, mogu poslužiti samo onima koji imaju problema sa nespavanjem ili insomnijom da ih uspavaju i umire.

Ocjena: 2/10

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU