Sunday, June 16, 2024

The Woman / Žena (2011.) Filmske Recenzije

Share

- Advertisement -

The Woman / Žena (2011.)
Žanr: Horror
Godina: 2011
Redatelj:  Lucky McKee
Glavne uloge: Pollyanna McIntosh, Brandon Gerald Fuller, Lauren Ashley Carter
Trajanje filma : 01:41:00
Datum izlaska :   18 August 2011 (Australia)Chris Cleek je uspješni odvjetnik u malom gradiću. Nakon posla uvijek se vraća na svoje seosko imanje gdje živi sa svojom suprugom Belle, sinom Brianom te kćerima Peggy i Darling. I da, usput budi rečeno ova skladna obitelj ima jedan mali problemčić, ali o tom potom. Jednog dana tijekom lova u šumi Chris opazi polunagu divlju djevojku kako se kupa u rijeci, te odluči uhvatiti je i „pripitomiti“ u podrumu kuće. E sad, metode „pripitomljavanja“ su u najmanju ruku netipične…

Film je prikazan na Sundance Film Festivalu i već je tijekom premijere izazvao podijeljena mišljenja. Iako se može donekle smatrati nastavkom filma Offspring (scenarist u oba filma je Jack Ketchum, po čijoj noveli je i nastao film), ovo je ipak samostalno djelo, iako cijelo vrijeme ostaje u zraku nedoumica tko je divljakuša i kako je tu završila.

Teško je opisati ovaj film bez spoilanja, stoga unaprijed isprika. Već u prvim scenama gdje na lokalnoj zabavi upoznajemo obitelj Cleek jasno nam je da tu nešto ne štima. Prvih par rečenica razmijenjenih između Belle i Chrisa daju do znanja da tu nema ni „s“ od sklada. Naime Chris je manijakalni tiranin koji ne trpi nikakve komentare ili nedaj bože neposluh. U trenutku kad u šumi spazi divljakušu (The Woman) on prelazi onu tanku, ne odveć jasnu granicu između nenormalnog i nezakonitog. Ulogu Chrisa sjajno je odradio Sean Bridgers i moram reći da sam (iako po defaultu pripadnik iste rase, tj. Muških šovinističkih svinja icon wink The Woman (2011) ) zdušno navijao da Chris umre u najgorim mukama. Jednake osjećaje izazvao je i Brian. Ustvari jedina dva muška lika su ujedno i jedini zlodusi u filmu. Žene su tu uglavnom ili nevine žrtve ili nijeme promatračice. Ma dušu dalo za sve feministkinje kao dokaz da su proklete muškarčine krive za sve icon smile The Woman (2011) .

Jednako jaku rolu u filmu (ako ne i jaču) odradila je Angela Bettis u ulozi Belle. Sjajno odrađena uloga žene koja, ispod naizgled bezizražajnog lika pomirenog sa sudbinom ključa do točke eksplozije.

Ostatak ekipe je manje-više uspješno pratio ovaj dvojac, a jedini lik koji je pomalo neuvjerljiv je Carlee Baker u ulozi Genevieve Raton.

Završnih 10-tak minuta je furiozno i krvavo, ali uglavnom ništa što do sada nismo vidjeli. Ostaje tu još poprilično nejasnoća, ali sve u svemu sasvim solidan horror uradak ne predugog trajanja.

Ocjena: 6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave