Friday, April 16, 2021

TOM i JERRY (2021) Recenzija Filma

Jeste li znali da su likovi mačaka i miša, Thomas D. Cat i Jerome A. Mouse – ili popularniji sa svojim nadimcima, Tom i Jerry, koje su stvorili William Hanna i Joseph Barbera, osvojili nagrade Oscar?

Prije nego što su stekli popularnost širom svijeta kroz animiranu televizijsku seriju koja se emitirala od 1975. godine, Hanna i Barbera od Toma i Jerryja stvorili su zvijezde 141 animiranog kratkog filma koji su producirali i objavili Studio Metro-Goldwyn-Mayer iz 1940. do 1958. U toj eri Tom i Jerry sedam su puta pobijedili u kategoriji najboljeg animiranog kratkog filma na dodjeli Oskara. Tom i Jerry: Film koji je režirao Phil Roman, a objavljen 1992. godine, postao je prvi film iz serije Tom i Jerry koji je stigao u kina. Gotovo tri desetljeća kasnije, Warner Bros. Pictures pokušava oživjeti popularnost Toma i Jerryja produciranjem istoimenog filma koji animirane likove Toma i Jerryja postavlja u stvarnu sliku kao pozadinu priče.

TOM i JERRY Filmske Recenzije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U režiji Story Storyja (Shaft, 2019.), najnovija verzija Tom i Jerryja na velikom ekranu, naravno, i dalje predstavlja likove mačke i miša koji se bore u svakom od njihovih susreta. Ispostavilo se da je njihova zavada problem za mladu djevojku Kayla (Chloë Grace Moretz) koja je upravo započela posao u luksuznom hotelu u gradu New Yorku u Sjedinjenim Državama. Jerryjev odabir da ostane u jednoj od soba u hotelu u kojem Kayla radi natjera Kaylu da dobije zadatak od svog šefa Terencea (Michael Peña) i Mr. Dubros (Rob Delaney), da se riješi štakora, sjećajući se da će njihov hotel biti mjesto raskošnog vjenčanja za bogati par, Ben (Colin Jost) i Preeta (Pallavi Sharda). Kayla tada unajmi Toma da lovi Jerryja. Izbor koji zapravo ima smisla, ali stvara toliko haosa u Kaylino doba.

Nema ništa novo u svađi između Toma i Jerryjevih likova. Međutim, prilično je razočaravajuće vidjeti Warner Bros. Čini se da slike opstaju samo u kolekciji šala s istim tonom ili u klišejskoj kvalitetnoj liniji priča u svom prvom pokušaju ponovnog predstavljanja Toma i Jerryja novoj generaciji publike. Pokušaj kombiniranja tehnika pripovijedanja animacije s akcijom uživo koju predstavlja sam film i dalje je ugodan – posebno za mladu publiku kao i poznavatelje obiteljskih filmova. Izbor Storyja koji nastoji brzo predstaviti ritam priče također prilično podržava razni haosa koji nastaje zbog konkurencije između dva glavna lika filma koja je i dalje u fokusu pripovijedanja ovog filma. Prilično zabavno iako se nikad zapravo ne osjeća primamljivo.

Čini se da je scenarij priče Kevina Costella (Brigsby Bear, 2017.) osmišljen tako da predstavlja snažan nostalgični dojam u prezentaciji priče o Tomu i Jerryju. Istodobno, očito se čini dovoljno plitkim da predstavi liniju likova koji nemaju apsolutno nikakvo istraživanje likova ili snažno pripovijedanje što će publici omogućiti da bude zainteresirana za nastavak svog putovanja kroz priču. Tom i Jerry imaju tu sreću da imaju Moretza, Peñu, Delaneya i Kena Jeonga – čija je prisutnost toliko zanemarena ovim filmom – koji su još uvijek sposobni odoljeti neugodnosti i nastavljaju pokušavati oživjeti površne likove koje glume. U ostalom, Warner Bros. Čini se da se slike moraju više potruditi kako bi se likovi Toma i Jerryja mogli natjecati s drugim modernim animiranim likovima kojima se sada može predstaviti puno dublja narativna dimenzija kako bi išli u korak s vremenom. IMDB Ocjena Filma: 5.2/10

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

TOM i JERRY (2021)

Žanr: Animacija, Komedija, Familijarni, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Tim Story
Producent: Kevin Costello, Joseph Barbera, William Hanna
Glavne Uloge Glumci: Chloë Grace Moretz, Rob Delaney, Colin Jost, Michael Peña
Zemlja: UK | USA
Trajanje filma: 101 min
Datum izlaska: 11.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma TOM i JERRY:

PRVI DOJAM

Čini se da je scenarij priče Kevina Costella osmišljen tako da predstavlja snažan nostalgični dojam u prezentaciji priče o Tomu i Jerryju. Nema ništa novo u svađi između Toma i Jerryevog lika. Pokušaj kombiniranja tehnika pripovijedanja animacije s akcijom uživo koju predstavlja sam film i dalje je ugodan - posebno za mladu publiku kao i poznavatelje obiteljskih filmova.

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

Dan za DA – Yes Day (2021) RECENZIJA Filma

Allison (Jennifer Garner - Peppermint, 13 Going on 30 itd.) I njezin suprug Carlos...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU