Tuesday, May 24, 2022
HomeAnimationTOM i JERRY (2021) Recenzija Filma

TOM i JERRY (2021) Recenzija Filma

-

Jeste li znali da su likovi mačaka i miša, Thomas D. Cat i Jerome A. Mouse – ili popularniji sa svojim nadimcima, Tom i Jerry, koje su stvorili William Hanna i Joseph Barbera, osvojili nagrade Oscar?

Prije nego što su stekli popularnost širom svijeta kroz animiranu televizijsku seriju koja se emitirala od 1975. godine, Hanna i Barbera od Toma i Jerryja stvorili su zvijezde 141 animiranog kratkog filma koji su producirali i objavili Studio Metro-Goldwyn-Mayer iz 1940. do 1958. U toj eri Tom i Jerry sedam su puta pobijedili u kategoriji najboljeg animiranog kratkog filma na dodjeli Oskara. Tom i Jerry: Film koji je režirao Phil Roman, a objavljen 1992. godine, postao je prvi film iz serije Tom i Jerry koji je stigao u kina. Gotovo tri desetljeća kasnije, Warner Bros. Pictures pokušava oživjeti popularnost Toma i Jerryja produciranjem istoimenog filma koji animirane likove Toma i Jerryja postavlja u stvarnu sliku kao pozadinu priče.

TOM i JERRY Filmske Recenzije

U režiji Story Storyja (Shaft, 2019.), najnovija verzija Tom i Jerryja na velikom ekranu, naravno, i dalje predstavlja likove mačke i miša koji se bore u svakom od njihovih susreta. Ispostavilo se da je njihova zavada problem za mladu djevojku Kayla (Chloë Grace Moretz) koja je upravo započela posao u luksuznom hotelu u gradu New Yorku u Sjedinjenim Državama. Jerryjev odabir da ostane u jednoj od soba u hotelu u kojem Kayla radi natjera Kaylu da dobije zadatak od svog šefa Terencea (Michael Peña) i Mr. Dubros (Rob Delaney), da se riješi štakora, sjećajući se da će njihov hotel biti mjesto raskošnog vjenčanja za bogati par, Ben (Colin Jost) i Preeta (Pallavi Sharda). Kayla tada unajmi Toma da lovi Jerryja. Izbor koji zapravo ima smisla, ali stvara toliko haosa u Kaylino doba.

Nema ništa novo u svađi između Toma i Jerryjevih likova. Međutim, prilično je razočaravajuće vidjeti Warner Bros. Čini se da slike opstaju samo u kolekciji šala s istim tonom ili u klišejskoj kvalitetnoj liniji priča u svom prvom pokušaju ponovnog predstavljanja Toma i Jerryja novoj generaciji publike. Pokušaj kombiniranja tehnika pripovijedanja animacije s akcijom uživo koju predstavlja sam film i dalje je ugodan – posebno za mladu publiku kao i poznavatelje obiteljskih filmova. Izbor Storyja koji nastoji brzo predstaviti ritam priče također prilično podržava razni haosa koji nastaje zbog konkurencije između dva glavna lika filma koja je i dalje u fokusu pripovijedanja ovog filma. Prilično zabavno iako se nikad zapravo ne osjeća primamljivo.

Čini se da je scenarij priče Kevina Costella (Brigsby Bear, 2017.) osmišljen tako da predstavlja snažan nostalgični dojam u prezentaciji priče o Tomu i Jerryju. Istodobno, očito se čini dovoljno plitkim da predstavi liniju likova koji nemaju apsolutno nikakvo istraživanje likova ili snažno pripovijedanje što će publici omogućiti da bude zainteresirana za nastavak svog putovanja kroz priču. Tom i Jerry imaju tu sreću da imaju Moretza, Peñu, Delaneya i Kena Jeonga – čija je prisutnost toliko zanemarena ovim filmom – koji su još uvijek sposobni odoljeti neugodnosti i nastavljaju pokušavati oživjeti površne likove koje glume. U ostalom, Warner Bros. Čini se da se slike moraju više potruditi kako bi se likovi Toma i Jerryja mogli natjecati s drugim modernim animiranim likovima kojima se sada može predstaviti puno dublja narativna dimenzija kako bi išli u korak s vremenom. IMDB Ocjena Filma: 5.2/10

TOM i JERRY (2021)

Žanr: Animacija, Komedija, Familijarni, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Tim Story
Producent: Kevin Costello, Joseph Barbera, William Hanna
Glavne Uloge Glumci: Chloë Grace Moretz, Rob Delaney, Colin Jost, Michael Peña
Zemlja: UK | USA
Trajanje filma: 101 min
Datum izlaska: 11.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Trailer Filma TOM i JERRY:

Rezime - Sažetak

Čini se da je scenarij priče Kevina Costella osmišljen tako da predstavlja snažan nostalgični dojam u prezentaciji priče o Tomu i Jerryju. Nema ništa novo u svađi između Toma i Jerryevog lika. Pokušaj kombiniranja tehnika pripovijedanja animacije s akcijom uživo koju predstavlja sam film i dalje je ugodan - posebno za mladu publiku kao i poznavatelje obiteljskih filmova.
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts

Čini se da je scenarij priče Kevina Costella osmišljen tako da predstavlja snažan nostalgični dojam u prezentaciji priče o Tomu i Jerryju. Nema ništa novo u svađi između Toma i Jerryevog lika. Pokušaj kombiniranja tehnika pripovijedanja animacije s akcijom uživo koju predstavlja sam film i dalje je ugodan - posebno za mladu publiku kao i poznavatelje obiteljskih filmova.TOM i JERRY (2021) Recenzija Filma