Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeHoror FilmoviTorment (2014) Recenzija Filma

Torment (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -
Torment (2014)

Žanr: Horor, Triler
Godina 2014
Redatelj:  Jordan Barker
Glavne uloge: Katharine Isabelle, Robin Dunne, Peter DaCunha
Trajanje filma : 01:22:00
Datum izlaska :  10 June 2014 (USA)

Svježi supružnici, Kori i Sarah, odlaze na selo i tamo vode Korinog 7-ogodišnjeg sina kako bi sve troje skupa uživali u odmoru, no kada se ispostavi da se njegov sin izgubio, kreće potraga koja ubrzo prerasta u surovu bitku za opstanak.

”Niskobudžetnjaka” nije bilo već dugo vremena na mom blogu, mada im se obradujem i rado ih pogledam ako znam da će biti dobro. Što se tiče novog hororca, ‘Torment’a, nisam gajio neko posebno visoko mišljenje niti očekivanja, jer šta ja znam, iskustvo me valjda tako naučilo.

- Advertisement -

Danas je dan, opet relativno, bio ni za šta, pa pošto imam dosta filmova za pogledati i osvježiti stranicu, odlučim se da to danas baš bude ovaj film. Pošto sam i sam otupio na horore, nikad mi nije problem pogledati jedan bez igdje ikog, jer ako taj isti horor ima ponuditi nešto drugo sem prepadanja i strašnih scena, bring it on. Ovaj film spada u skupinu onih ”home invasion” filmova, kao što su npr ‘Straw Dogs’, ‘The Purge’, ”The Strangers”, dakle gdje skupina ljudi, ili jedan čovjek, napadnu određenu kuću u kojoj su žrtve. To je tematika koja nikad nije prestala biti zanimljiva, ali tu i tamo, prestajala je biti i dobra. Kod slučaja ‘Tormenta’, imamo tročlanu porodicu(sa majkom koja nije biološka), koja dolazi na ‘vikendicu” udaljenu od grada i jedne noći čuju čudne zvukove, najlmađi član porodice nestaje i pojavljuju se, niko drugi, no ubice sa maskama dječijih plišanih igračaka – meda. Sve što budete gledali u ovom filmu, ako budete gledali, sjetit ćete se da ste nekad ranije već sve vidjeli. Radnja je itekako predvidljiva, nema ni O od originalnosti, a ne mogu se puno baviti performansima jer ako krenem, usput ću se i nasmijati a kažu ko se puno smije, na kraju oplače. Nadam se da ste skontali. ‘Torment’ je film koji tu i tamo ima napetih scena i vjerujem da većinskom dijelu publike neće biti baš svejedno odgledati ga od početka do kraja zbog dvije stvari; zbog navedenih scena i zbog činjenice da traće vrijeme, uzalud. ‘Torment’ nikako nije loš film, nešto na što dugo nisam nabasao, ali je urađen amaterski i nemaštovito da vam jednostavno moram reći da ga zaobiđete.

Ocjena na IMDb.com mu je graničnih 5/10 a na Tomatoesima za sada nema nikakve ocjene, osim dvije kritike, jedne negativne a druge pozitivne. Nema ni podataka o zaradi. Reditelj filma je Jordan Baker, reditelj filmova ‘The Marsh’, ‘Duress’.

Ocjena:2/10

- Advertisement -