Friday, May 17, 2024

Trk prema ljubavi -Run On Sezona 1 (2020) Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Doduše, neke su epizode ovdje malo duže i vuku više nego što bi trebale. Temelj mnogih problema s kojima se naši likovi susreću u ovoj drami je stalni motiv trčanja. Vizualno i Run On izgleda sjajno. Zapravo je stvarna snaga Run On-a, zajedno s dobro napisanim ansamblom.
- Advertisement -

Trk prema ljubavi je prekrasan komad životne drame usredotočen na teme prihvaćanja, pripadnosti i svrhe. Uz dobro napisane likove, evolutivnu, progresivnu priču i sjajnu mješavinu humora, romantike i drame, Run On je sigurno u trci za jednu od najboljih korejskih drama 2021. godine.

Sama priča usredotočena je na dva para i njihove različite okolnosti koje ih okupljaju. Glavni fokus na početku je na bivšoj zvijezdi pjesme Seon-Gyeomu. Nakon što je uhvaćen u skandalu, zaustavivši svog kolegu sprintera Woo-Sika da ga maltretiraju u svlačionicama, on odustaje od sporta.

Usred svega ovoga je nježna Mi-Joo, koja radi kao prevoditelj titlova za filmove. Posvećujući duge sate svom poslu, na kraju je dobila posao gdje radi kao prijevodilac Seon-Gyeoma, koji se događa otprilike u trenutku kad je napustio sport.

Trk prema ljubavi Recenzija Serije

Stvari dodatno komplicira Seo Dan Ah, hladna, proračunata dama koja vodi agenciju Dann. Ova agencija nadgleda Seon-Gyeomovu karijeru i ona ga očito ne gleda previše ljubazno od kad je dao otkaz. S grubom, drskom i više nego malo neosjetljivom Dan-A-om, student Yeong-Hwa pokušava odmrznuti njezino ledeno srce kroz njegova izvrsna umjetnička djela.

Sa sva četiri lika zajedno, serija miješa krišku života i epizodne probleme s duljom pričom koja gleda na veze i nečiju svrhu u životu. Ove se dvije teme posebno ponavljaju tijekom serije, a svi likovi rastu i razvijaju se do kraja.

Iako je veza Mi-Jooa i Seon-Gyeoma malo suptilnija, Dan-A i Yeong-Hwa evoluiraju hoće li / neće puno su očigledniji i to se nastavlja sve do kraja, a da se ne izgube početne spletke .

Zapravo je stvarna snaga Run On-a, zajedno s dobro napisanim ansamblom, koliko je koristan ovaj zaključak. Svaka crta zapleta lijepo je zaokružena, a svakom od sporednih likova daje i vlastitu razlučivost zapleta.

Uz spomenute glavne sukobe nekoliko je različitih veza i problema koji svoje vrijeme imaju u središtu pozornosti tijekom cijele sezone. Najbolji prijatelj Yeong-Hwe Ye-Jun ima tajnu za koju mu je potrebno da je nekom kaže, Seon-Gyeomov otac bira karijeru prije svoje djece, s velikim posljedicama, dok je supruga Ji-Woo razapeta između predanosti koju ima prema svojoj djeci i njezine sve veće filmske karijere.

Tu je i napredovanje za Dan-A-ovog brata Tae-Woonga te neka teška obiteljska pitanja za Dan-A, koja postaju sve jasnija kako sezona odmiče. Ovdje neću reći ništa od toga, ali dovoljno je reći, ovo na neki način objašnjava Dan-A-ovo neprijateljsko ponašanje.

Temelj mnogih problema s kojima se naši likovi susreću u ovoj drami je stalni motiv trčanja. Bilo da je to stvarni fizički čin sprintanja, trčanja prema svojim snovima ili bijega od svojih problema, naslov drame je sam po sebi odraz tema koje ova drama pokušava prikazati.

Morate trčati prema svojim snovima, ali usput ne gubiti iz vida one oko sebe koji vam pomažu i vode do cilja. Te su ideje toliko dobro prikazane tijekom cijele drame da vas dubina ovoga zaista prožima tek kad to promatrate kao kolektivnu cjelinu, a ne kao pojedinačna poglavlja.

Vizualno i Run On izgleda sjajno, a uz neke pametno odrađene skice filmskih scena s našim glavnim likovima, stalno se spominje E.T. ovdje također. Ovo nije samo simpatičan trik, jer se pametno povezuje s idejama svrhe, komunikacije i osjećajem pripadnosti – što je sve najvažnije za ono što Run On pokušava učiniti.

Doduše, neke su epizode ovdje malo duže i vuku više nego što bi trebale, ali finiš čini ovo vrijeme vrijednim ulaganja. Ovdje se mora puno toga voljeti i iako je za neke ljude možda malo spor, ovaj je povjetarac u djeliću života vrlo jednostavno gledati i itekako se preporučuje. Može li se ovo natjecati za jednu od najboljih korejskih drama ove godine? IMDB Ocjena Serije: 7.9/10

Trk prema ljubavi -Run On 2020 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Drama| Romansa | Recenzija Serija
Godina: 2020
Glavne uloge Glumci: Yim Si-wan, Shin Sae-kyeong, Choi Soo-young, Kang Tae-oh, Park Yeong-gyu, Cha Hwa-yeon, Lee Bong-ryeon, Ryu Abell, Seo Jae-hee, Yeon Je-wook, Choi Jae-hyun, Lee Jeong-ha, Park Sung-jun, Lee Hwang-eui, Lee Shin-ki, Kim Dong-yeong, Kim Si-eun
Zemlja: South Korea
Trajanje Epizode: 70 min
Datum izlaska: 16.12.2020 (svjetska premijera)

Trailer Serije Trk prema ljubavi:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Doduše, neke su epizode ovdje malo duže i vuku više nego što bi trebale. Temelj mnogih problema s kojima se naši likovi susreću u ovoj drami je stalni motiv trčanja. Vizualno i Run On izgleda sjajno. Zapravo je stvarna snaga Run On-a, zajedno s dobro napisanim ansamblom. Trk prema ljubavi -Run On Sezona 1 (2020) Recenzija Serije