Saturday, February 24, 2024

(TV SERIES) Godless (Seasons 1) 2017 Recenzija Serije

Share

- Advertisement -

Serija Godless (2017)
TV Mini-Series (2017– )

Žanr Serije: Western
Godina: 2017
Redatelj: Scott Frank, Steven Soderbergh
Glavne uloge: Jack O’Connell, Michelle Dockery. Scoot McNairy, Merritt Wever, Thomas Sangster. Tantoo Cardinal, Kim Coates, Sam Waterston
Trajanje Serije: 01:00:00
Datum izlaska: 22.11.2017 (svjetska premijera)

Netflix zapadnjačke miniserije? Da, nije me trebalo uvjeriti gledati ovo. Dakle, idemo ovdje.

Dame i gospodo… “GODLESS”.

Roy Goode (Jack O’Connell) nekad je bio dio zloglasne bande dok ih nije izdao. I vođa bande, Frank (Jeff Daniels), želi pronaći Roya za izdaju. Sada se Roy skriva u gradu zvanom La Belle, gradu u kojem žive žene. Sada imamo zapadni zaplet. U ovom zapletu uglavnom prihvaćaju sve zapadne klišeje poznate čovjeku … ali također stavljaju neke zanimljive nove perspektive na njih kako bi se osjećali malo novijim.

Ovdje postoji puno dobre drame da sam se našao prilično iznenađen dok mi još uvijek daju neke od klasičnih zapadnih točaka. Ako bih morao napraviti usporedbu u stilu parcele, rekao bih da je ovo dio “The Beguiled” i dio “Red Dead Redemption“. Postoje žene koje čine većinu glumaca iz prve, i nasilne bande koje izdaju materijal za ovo drugo.. I mislim da to čini zanimljiv spoj u ovoj seriji. K vragu, rekao bih da je sjajno.

GodLess Vrijedi pogledati

Likovi ovdje dobivaju dobru količinu vremena za razvoj i mislim da su zanimljivi. Jack O’Connell glumi Roya Goodea, bivšeg odvjetnika koji se skriva u La Belle. On ima vještine ubojstva iz svojih bandi, ali možeš reći da je on također dobar momak koji voli mirno živjeti i pomagati. On je tragičan lik i O’Connell je velik u ulozi. Michelle Dockery igra Alice Fletcher, ženu koja je odgovorna za pomoć / skrivanje Goodea. Ona je čvrsta, ali ona također pokazuje ranjivu stranu tijekom serije, dajući joj dobru količinu slojeva. A Dockery je sjajna u ulozi. Onda imamo Merritt Wever kao Mary Agnes, jednu od mnogih žena Le Belle. Teška je kao pakao, ali možeš reći da je također tužna i oštećena osoba.

I Wever je velik u ulozi. Onda imamo Scott McNairy kao Bill McNue, šerif La Bellea i jedan od vrlo malo muškaraca. Još uvijek je odlučio obaviti posao. I McNairy je sjajna u ulozi. Zatim imamo Jeffa Danielsa kao Frank Griffin, koji je optužen za prekršaje za koje ga je Roy Goode izdao. Ono što mi se sviđa o njemu je da nije samo bezobzirna vrsta, već ima dosta zanimljivih strana. Oštećen je, karizmatičan, ima srca, ali je i zastrašujući zakon koji će vas ubiti ako ga prijeđete. A Daniels je apsolutno velik u ulozi.

Posljednji kojeg želim malo više dubini je Whitey Winn, igra Thomas Brodie-Sangster. On je malo pretjerano uvjereni mladi zamjenik. Ali on ne ide na put pretvaranja njegovog prekomjernog samopouzdanja koje ga pretvara u nevjerojatnog idiota, ali pokazuje da je to njegov nedostatak. Ali općenito je dobar momak koji je vrijedan pažnje. I Brodie-Sangster je sjajan u ulozi. I onda možete očekivati ​​neke velike predstave od ljudi kao Kim Coates, Samuel Marty, Tantoo Cardinal, Sam Waterston, Christiane Seidel, Erik LaRay Harvey, Jessica Sula i još mnogo toga. Ozbiljno, ovo je nevjerojatno dobro djelovala serija.

Serija za gledanje

Rezultat za nastup bio je Carlos Rafael Rivera i bilo je jako jebeno. Trumpete, gudače, klavir, ostale vrste … ozbiljno, to je puni zapadni rezultat koji oponaša puni klasični način života i čini ih tako sretnim. I sveukupno, to je fantastično, savršeno uklapajuće u seriju i često podiže scene.

Ovo je seriju stvorio Scott Frank i Steven Soderbergh, pri čemu je Frank napisao i režirao sve epizode. I mislim da je napravio fantastičan posao s timom. Njegov smjer ovdje je sveobuhvatan, ali također je i usko usredotočen kada treba. U njemu je dobar osjećaj protoka i stila, a time i uspijeva stvoriti dobru količinu napetosti kad god to treba. I razgovarajmo o pucnjavi-bang-bangs (znam da se zove pucnjava, ali volim ovaj izraz za nju). Loši su, zabavni, uzbudljivi i vrlo nasilni. Postoji čak i pristojna količina napetosti u njima, što ih čini još zanimljivijima.

Ova emisija je upravo izašla, ali je već prilično dobro primljena. Na Rotten Tomatoes ima 89% pozitivnu ocjenu i “Fresh” certifikat. Na Metacriticu ima rezultat od 76/100. I na imdb.com to (kao što to piše) ima rezultat od 8,5 / 10.

“Godless” je još jedna pobjeda za Netflix. Ima sjajan zaplet, stvarno dobre likove, izvrsne izvedbe, sjajnu muziku i izvrsnu režiju / akciju. Vrijeme je za moj konačni rezultat. *Prasak*. Moj konačni rezultat za “Godless” je 9,85 / 10. To, naravno,

Ocjena Serije: 4/5

IMDB Ocjena Serije: Godless
(2017) on IMDb

Trailer Serije:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave