Tuesday, March 9, 2021

U velikom stilu – Going in Style 2017 Recenzija Filma

U velikom stilu – Going in Style 2017
Recenzija Filma

U velikom stilu (2017)
Going in Style

Žanr: Komedija
Godina 2017
Redatelj: Zach Braff
Glavne uloge: Morgan Freeman, Joey King, Ann-Margret
Trajanje filma: 01:36:00

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Veseo, smiješan, dirljiv, uzbudljiv “Odlazak u stilu” uklapa se u svim tim kategorijama, dokazujući kako starost i ne treba lišiti aktere komičnog duha. Michael Caine (Joe), Morgan Freeman (Willie), Alen Arkin (AL) su dali tako dobru predstavu do te mjere da trenutci nedostatka suptilnosti su na minimumu. Uradili su dobar posao od početka do kraja.

Going in Style je posebna priča za starije osobe, na caku sa starijim i to je tako divno. U filmu Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) i Albert (Alan Arkin) su bili prijatelji već desetljećima. Oni vode miran život, ali pate od financijskih problema. Kada Willie je svjedok pljačke milijuna iz banke, odluci nazvati Joe i Alberta da naprave oni svoj vlastiti napad. To bi bilo kao pobuna starijih protiv eksploatacije banaka. Osim ova tri glava lika imamo i nevjerojatnog (s okusom nostalgije) sudjelovanje Christopher Lloyd (vječni Doktor Brown u Povratak u budućnost)

Hemija između ova tri glavna lika je zaista fenomenalna, iako smo svakoga od njih gledali u boljim pojedinačnim ulogama i u mnogo bolje napisanim scenarijima, a ovo sto se dešava u ovom film im je lego kao nešto sasvim prirodno. Arkin još uvijek ima sposobnost da privuče pažnju svakog gledaoca. Također jako je dobro sto se film nije nimalo potrudio da objasni Caineov engleski naglasak, ali stalno su se referirali na njega. Freeman je odličan u svojoj ulozi čovjeka koji nema apsolutno ništa za izgubiti, posto će mu bubrezi otkazati u bliskoj budućnosti. Christopher Lloyd u ovom film glumi svog lika iz serije “Taxi” kao penzionera, s odličnim smislim za komediju i sale.

Soundtrack podsjeća na ravno akcijski film s velikim pljačkama banaka. Film fotografija je lijepa, pojedinosti o svakom karatkteru su dobri.

Gledati Christophera Lloyda i Ann Marget, koja i sada izgleda jednako dobro kao i prije dvadeset godina, jednostavno će vas morati usrećiti. Također, za razliku od mnogih drugih filmova današnjice koji su prilično mračni, depresivni i više služe kao neki filozofski teoremi nego sredstvo za opuštanje i bijeg od dosadne svakodnevice, ovaj film jasno zna da je njegova uloga samo zabaviti gledatelje i odvrnuti im misli od stvarnih problema – a to mu je definitivno i uspjelo.

Ocjena 7/10

 Going in Style (2017) on IMDb

Trailer:

BOSS LEVEL (2020) Recenzija Filma

Sedam godina nakon režiranja Stretch (2014) - komedije-drame u produkciji Jasona Bluma, koja uključuje...

Sjedinjene Države Protiv Billie Holiday (2021) Recenzija Filma

Adaptirano iz knjige pod naslovom Chasing the Scream: First and Last Days of the...

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU