Tuesday, June 22, 2021

Ukleta redovnica – The Crucifixion (2017) Recenzija Filma

Ukleta redovnica (2017)
The Crucifixion

Žanr: Horor, Misterija, Triler
Godina: 2017
Redatelj: Xavier Gens
Producent: Chad Hayes, Carey Hayes
Glavne uloge: Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Brittany Ashworth, Matthew Zajac, Diana Vladu, Florian Voicu, Radu Banzaru. Javier Botet, Olivia Nita, Iván González, Alexis Rodney, Radu Andrei Micu, Emil Mandanac
Zemlja: Rumunjska, Engleska, SAD
Trajanje filma: 01:30:00
Datum izlaska: 27.07.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.05.2018.
Hrvatska 10.05.2018.
Srbija  —

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

SADRŽAJ
Mlada redovnica umre u samostanu tijekom brutalnog egzorcizma. Na sudu odgovorni svećenik inzistira na tome da nije on, nego i sam đavo, odvede ženu iz života. Novinarka Nicole, koja je iznimno skeptična zbog vjere iz osobnih razloga, želi znati više. Odluka o kojoj će zažaliti vrlo brzo. Strah koji je zaronio u maloj zajednici nadilazi njihove najgore imaginacije, prisiljavajući ih da se bore s moćima za koje nikad nisu mislili da postoje.

KRITIKA
Horror filmovi o istrebljivanju vragova su poput pijeska na moru. I to je sasvim razumljivo s kreativne tačke gledišta, pretpostavke egzorcizma otvara scenarist i redatelj iz same baze raznih zastrašujućih motiva i dobro poznate i prihvaćene sheme dobro protiv zla koju svaki gledatelj iz njegovog vlastitog svijeta zna i da se nešto stvarno nevino pretvorilo se u nešto okrutno. Prečesto, međutim, ta je tema često zaboravljena, koje su implikacije i izjave zapravo u diskurzi egzorcizma. Jer, umjesto da se bave različitim temama, a publika (od njega) to zahtijeva, a “uzbudljiva” i šokantna površina zloupotrebljena je općim užasom koji je bio prilagođen. Drugi je film The Crucifixion, koji kroz sve svoje implikacije, ubjeđenja i uvjerenja pretvara blagu filmsku noć u bijednu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

The Crucifixion je jedan od onih filmova koji ima malo toga za reći nakon posmatranja i već je izgubljen na noćnom putu u ćelijama mozga. Ako ste vidjeli egzorcizatorski triler, vi ste vidjeli The Crucifixion . Ni autori Chad i Carey Hayes ( Conjuring 2 ) i redatelj Xavier Gens ( Frontier (i) ) ne uspijevaju osvojiti ništa novo, a poznati Scheme-F ne razvija u neku vrstu humora. Likovi i njihova pozadina otvoreno su predstavljeni publici, a glumci prolaze ispred fotoaparata, a post-produkcija se provodi kroz ponavljajuće muzičke napore kako bi se izbacili iz cjeline negdje Pepp (bez uspjeha). Tu su i zastrašujući trenuci koji ne idu dalje od hromih i staromodnih skokova i koji često dovode u zabludu da se valjaju zbog njihove svrhovitosti.

Kreatori ovde ne pružaju ništa što bi moglo biti od bilo kakvog interesa

Zbog toga publika se već mučila 90 minuta Crucifixion-a, jer kreatori ovde ne pružaju ništa što bi moglo biti od bilo kakvog interesa. Budući da vjerojatno nećete čak ni govoriti o minimalnoj zabavi, energija i bezgraničnost filma već se prenose na publiku izravno na početaku i omogućuju da im misli lutaju u predivna područja.

I kao da to nije dovoljno, The Crucifixion dolazi s nekoliko takvih očiglednih izjava, dakle, da se ovo mlako, zaboravno filmsko iskustvo pretvara se u kinematografsku smetnju: seks prije braka čini vas kao ženom fundamentalno igračem đavola, ateisti su slabi i naivni u svom postojanju, brutalni egzorcizam za siromašne duše Besenina jedina nada za dobar život. Na kraju su oni koji se protive vjeri i egzorcizmu, ti koji su krivi za patnju i smrt žrtava. Samo oni koji se daju Bogu mogu se spasiti, svi drugi su već izgubljeni i oštećeni od svoje baze. Za film koji želi raspravljati o temi slobodne volje, ovo je prokleta uska tvrdnja, koja samo naglašava koliko malo pažnje trebate dati ovom poslu.

ZAKLJUČAK
Znam, znam sve.? “The Crucifixion” je jedan, doprinos klišejima i nespretan doprinos bez energije. Zahvaljujući žanru horror egzorcizma koji omogućuje gledatelju da se digne u prvih deset minuta tako da otkaže “skriptu za početnike”. Ono što čini mlako iskustvo ” The Crucifixion ” u konačnici jadno jesu implikacije specifične za žanr i izjave filma. Koje otklanjaju bilo koji oblik ateizma kao djelo vraga i očito štite brutalan čin pravog egzorcizma. Ne gledajte!

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:

 The Crucifixion
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

 

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...