Recenzije Serija Unbelievable TV Series (2019– ) Sezona 1 Recenzija

Unbelievable TV Series (2019– ) Sezona 1 Recenzija

-

- Advertisement -
- Advertisement -

Serija Prikazuje se od Juna 2019. god.
Naziv: Unbelievable TV Series (2019– ) Sezona1
Recenzija

Žanr: Krimi, Drama Recenzije Serija
Kreator: Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman
Trajanje: 58 min
Glavne uloge: Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Danielle Macdonald, Elizabeth Marvel, Liza Lapira, Eric Lange, Kai Lennox

Šokantna, metodična tematika i jako dobro napisano, Unbelievable je snažan i važan podsjetnik da seksualni napad ima daleko šire psihološke učinke od samog gnusnog čina. Podijeljeno u 8 epizoda i snimljeno između dvije vremenske linije, najnovija Netflixova serija misterija kriminala uspijeva savršeno uklopiti obje priče, polako izgrađujući napetost i korak prema klimakcijskom finalu kojim se priča privodi kraju.

Unbelievable Recenzija Serije

Inspirisan stvarnim događajima, Unbelievable sezona 1, u svojoj srži je, slučaj silovanja i proceduralno se otvara upravo u srcu drame. Mlada, uznemirena Marie prijavi silovanje policiji 2008. godine i nakon što je bila prisiljena više puta ponoviti svoju priču raznim policajcima, nađe se na pogrešnom kraju zakona, jer je njezino mutno sjećanje i nedosljedne priče dovode je u lažni slučaj prijava zbog čega se suočava s hapšenjem i moguće zatvorske kazne.

U međuvremenu, zasebna priča koja se odigrala 2011. godine pojavljuje se u drugoj epizodi i paralelna je s Marijinom pričom do kraja serije. Na ovaj način vide se dva policijska detektiva iz različitih gradova, Grace i Karen, koji se udružuju kako bi pronašli serijskog silovatelja koji, čini se, kreće između država kako bi prikrio svoje vlastite tragove, unatoč jezivim sličnim pričama među žrtvama. Kako se dijelovi slagalice počinju poravnati, to se neizbježno vraća i natrag u slučaj iz 2008. koji je pokrenuo ovaj lanac događaja.

Pripovijedanje i ritam sezona 1

Što se tiče koraka i napredovanja pripovijedanja, Unbelievable to postiže bez napora i premda se neke od ranijih epizoda osjećaju malo sporo, posebno prva i druga, kasnije stvari postaju daleko dramatičnije i uzbudljivije dok se slučaj bliži kraju.

Ono što je ovdje posebno impresivno jest način na koji se Unbelievable bavi ovom temom. Nikad ne odmiče od velikih pitanja i čini se da se neki od policijskih poslova stvarno oslikavaju. Od gledanja CCTV snimaka preko cijele večeri, pa sve do uspostavljanja telefonskih poziva preko dana do noći. Unbelievable ovdje pokazuje jednu stvar, to je kako nevjerojatno detektivi rade kako bi došli do kraja takvih slučajeva.

To su sporo, metodične stvari i kada se pojavi novi dokaz, stvarno osjetite olakšanje i ushićenje koje ovi detektivi osjećaju pri malim pobjedama. To je tako vješto konstruiran način prikazivanja ovog rada. Zajedno s dijalogom i brojnim korištenim policijskim slengovskim izrazima, Unbelievable prikriva svoje izlaganje na prilično pametne načine. Postoje čak i neki poslovi pri vlastitim objašnjenjima koja su dovedena u dobru mjeru.

Montaža

Ovdje je i nekoliko stvarno lijepih segmenata montaže. Koji koriste ekstremne krupne planove papira i prelazeći imena s popisa, kao i lijepo prikazujući prolazak vremena. Doista daje osjećaj ovom iscrpljujućem radu i igra se u realističan kut Unbelievable, pa to bez ikakvih napora uspijeva postići. Mali trenuci poput telefoniranja i praćenja alibisa uobičajena su vrsta u ovom žanru. Ali nevjerojatni realistički nagib daje im težinu koju malo policijskih postupaka uspije očarati.

U središtu toga je Unbelievable snažno i misaono provociranje podsjetnika koliko može biti razorno seksualno zlostavljanje. Teško je ne osjetiti bijes tijekom ranih epizoda kada je Marie proglašena krivom i usprkos namjerno ženskom izbijanju slučaja 2011. Godine (za razliku od dvojice muških policajaca koji su predvodili Marijin slučaj 2008. godine) nikada ne provodi dnevni red pisanje ili političko bodovanje ovdje. To su jednostavno dvije žene koje žele doći do kraja ovog slučaja bez obzira na sve.

Zaključak Unbelievable :

Iako je serija malo usporena, pogotovo rano, Unbelievable je vrijedno pogledati kako bi se vidio dramatičan način kako se završava. Uz nekoliko glatkih kamera, lijepo izvedenih izmjena i realističnog vodjenja postupka. Najnoviji postupak tvrtke Netflix jedna je od boljih ponuda na platformi i slijedi Quicksand za njenim grubim i realnim prikazom zločina. Ako ste raspoloženi za mršavu krimi dramu, Unbelievable je vrijedno pogledati i jedna od boljih serija objavljena ove godine. Imdb ocjena serije: 8.6/10

Trailer Serije Unbelievable:

- Advertisement -

PRESUDA

Ovdje je i nekoliko stvarno lijepih segmenata montaže. Ono što je ovdje posebno impresivno jest način na koji se Unbelievable bavi ovom temom. Nikad ne odmiče od velikih pitanja i čini se da se neki od policijskih poslova stvarno oslikavaju.
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Rumble (2020) Trailer Filma

Paramount Animation objavio je prvi službeni trailer za nadolazeći animirani čudovišni film "Rumble". Animirani...

Blithe Spirit (2020) Trailer Filma

Dan Stevens glumi holivudskog scenarista kojeg je progonio duh njegove bivše supruge u prvom službenom traileru za...

The Most Dangerous Animal of All Season 1 (2020) Trailer Serije

FX je objavio službeni trailer za "The Most Dangerous Animal of All", četverodijelnu dokumentarnu seriju o stvarnim...

Transformers: War for Cyberton Season 1 (2020) Trailer Serije

Pogledajte prvu službenu najavu za film "Transformers: War for Cybertron", Netflixovu nadolazeću anime seriju u tri poglavlja...

Dreamkatcher (2020) Trailer Filma

Pogledajte službeni trailer za "Dreamkatcher", novi horor triler u kojem glumi Radha Mitchell (The Darkness), Lin Shaye...

The Postcard Killings (2020) Trailer Filma

Zvijezda "The Walking Dead" Jeffrey Dean Morgan prelazi od brutalnih zombi ubistava do groznih ubistava dok glumi...

Obavezno Pričitati

Miss You Already (2015) Recenzije

Miss You Already (2015)Žanr:   Comedy,...

Whiskey Cavalier (2018) Trailer

U kinima od 2018/2019. Godine Naziv: Whiskey Cavalier (2018) Žanr...

You might also likeRELATED
Recommended to you