Friday, May 14, 2021

Unbelievable TV Series (2019– ) Sezona 1 Recenzija

Serija Prikazuje se od Juna 2019. god.
Naziv: Unbelievable TV Series (2019– ) Sezona1
Recenzija

Žanr: Krimi, Drama Recenzije Serija
Kreator: Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman
Trajanje: 58 min
Glavne uloge: Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Danielle Macdonald, Elizabeth Marvel, Liza Lapira, Eric Lange, Kai Lennox

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Šokantna, metodična tematika i jako dobro napisano, Unbelievable je snažan i važan podsjetnik da seksualni napad ima daleko šire psihološke učinke od samog gnusnog čina. Podijeljeno u 8 epizoda i snimljeno između dvije vremenske linije, najnovija Netflixova serija misterija kriminala uspijeva savršeno uklopiti obje priče, polako izgrađujući napetost i korak prema klimakcijskom finalu kojim se priča privodi kraju.

Unbelievable Recenzija Serije

Inspirisan stvarnim događajima, Unbelievable sezona 1, u svojoj srži je, slučaj silovanja i proceduralno se otvara upravo u srcu drame. Mlada, uznemirena Marie prijavi silovanje policiji 2008. godine i nakon što je bila prisiljena više puta ponoviti svoju priču raznim policajcima, nađe se na pogrešnom kraju zakona, jer je njezino mutno sjećanje i nedosljedne priče dovode je u lažni slučaj prijava zbog čega se suočava s hapšenjem i moguće zatvorske kazne.

U međuvremenu, zasebna priča koja se odigrala 2011. godine pojavljuje se u drugoj epizodi i paralelna je s Marijinom pričom do kraja serije. Na ovaj način vide se dva policijska detektiva iz različitih gradova, Grace i Karen, koji se udružuju kako bi pronašli serijskog silovatelja koji, čini se, kreće između država kako bi prikrio svoje vlastite tragove, unatoč jezivim sličnim pričama među žrtvama. Kako se dijelovi slagalice počinju poravnati, to se neizbježno vraća i natrag u slučaj iz 2008. koji je pokrenuo ovaj lanac događaja.

Pripovijedanje i ritam sezona 1

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Što se tiče koraka i napredovanja pripovijedanja, Unbelievable to postiže bez napora i premda se neke od ranijih epizoda osjećaju malo sporo, posebno prva i druga, kasnije stvari postaju daleko dramatičnije i uzbudljivije dok se slučaj bliži kraju.

Ono što je ovdje posebno impresivno jest način na koji se Unbelievable bavi ovom temom. Nikad ne odmiče od velikih pitanja i čini se da se neki od policijskih poslova stvarno oslikavaju. Od gledanja CCTV snimaka preko cijele večeri, pa sve do uspostavljanja telefonskih poziva preko dana do noći. Unbelievable ovdje pokazuje jednu stvar, to je kako nevjerojatno detektivi rade kako bi došli do kraja takvih slučajeva.

To su sporo, metodične stvari i kada se pojavi novi dokaz, stvarno osjetite olakšanje i ushićenje koje ovi detektivi osjećaju pri malim pobjedama. To je tako vješto konstruiran način prikazivanja ovog rada. Zajedno s dijalogom i brojnim korištenim policijskim slengovskim izrazima, Unbelievable prikriva svoje izlaganje na prilično pametne načine. Postoje čak i neki poslovi pri vlastitim objašnjenjima koja su dovedena u dobru mjeru.

Montaža

Ovdje je i nekoliko stvarno lijepih segmenata montaže. Koji koriste ekstremne krupne planove papira i prelazeći imena s popisa, kao i lijepo prikazujući prolazak vremena. Doista daje osjećaj ovom iscrpljujućem radu i igra se u realističan kut Unbelievable, pa to bez ikakvih napora uspijeva postići. Mali trenuci poput telefoniranja i praćenja alibisa uobičajena su vrsta u ovom žanru. Ali nevjerojatni realistički nagib daje im težinu koju malo policijskih postupaka uspije očarati.

U središtu toga je Unbelievable snažno i misaono provociranje podsjetnika koliko može biti razorno seksualno zlostavljanje. Teško je ne osjetiti bijes tijekom ranih epizoda kada je Marie proglašena krivom i usprkos namjerno ženskom izbijanju slučaja 2011. Godine (za razliku od dvojice muških policajaca koji su predvodili Marijin slučaj 2008. godine) nikada ne provodi dnevni red pisanje ili političko bodovanje ovdje. To su jednostavno dvije žene koje žele doći do kraja ovog slučaja bez obzira na sve.

Zaključak Unbelievable :

Iako je serija malo usporena, pogotovo rano, Unbelievable je vrijedno pogledati kako bi se vidio dramatičan način kako se završava. Uz nekoliko glatkih kamera, lijepo izvedenih izmjena i realističnog vodjenja postupka. Najnoviji postupak tvrtke Netflix jedna je od boljih ponuda na platformi i slijedi Quicksand za njenim grubim i realnim prikazom zločina. Ako ste raspoloženi za mršavu krimi dramu, Unbelievable je vrijedno pogledati i jedna od boljih serija objavljena ove godine. Imdb ocjena serije: 8.6/10

Trailer Serije Unbelievable:

PRVI DOJAM

Ovdje je i nekoliko stvarno lijepih segmenata montaže. Ono što je ovdje posebno impresivno jest način na koji se Unbelievable bavi ovom temom. Nikad ne odmiče od velikih pitanja i čini se da se neki od policijskih poslova stvarno oslikavaju.

Sjena i kost – Shadow and Bone 2021 Sezona 1 Recenzija Serije

Bila je tu nova serija koja je objavljena na Netflixu u petak, ali kako...

Big Sky 2020 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Kao što sam rekao u jednom od svojih ranijih postova, prošli je tjedan bio...

Banda iz Baker Streeta – The Irregulars Sezona 1 (2021) RECENZIJA Serije

Banda iz Baker Streeta je serija objavljena na Netflixu u petak, ali gledao sam...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU