Monday, March 1, 2021

V/H/S: Viral (2014) Recenzija Filma

V/H/S: Viral (2014)

Žanr:  Horror, Triler
Godina 2014
Redatelj:   Justin Benson, Gregg Bishop
Glavne uloge:  Patrick Lawrie, Emilia Ares Zoryan, Celia K. Milius
Trajanje filma : 01:21:00
Datum izlaska :   23 October 2014 (USA)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPriča prati grupu tinejdžera, opsjednutih slavom, koji zbog snimaka na internetu postanu sledeća svjetska senzacija.

Gledao sam prvi dio, koji je bio poprilično inovativna stvar u svijetu ”found-footage horora”, ali inovacija nije nužno značila kvalitetu. Bio je nekako predug i ne toliko strašan, ali nastavak koji nas je zadesio prošle godine, bio je prava stvar i nešto što se rijetko viđa. Povedeni popularnošću, ovdje je bilo očigledno ciljano na trilogiju koja je ove godine zaokružena nastavkom koji pored ‘V/H/S’ ima i produženi naziv ‘Viral’, dakle, sad se sve vrti oko internet generacije zaluđene snimanjem svega oko sebe.

Najava za treći dio izgledala je ubistveno i očekivao sam da će film čitav biti takav, no nažalost, zadnji dio trilogije ‘V/H/S’ imao je više svojih mana nego li vrlina i od četiri segmenta, najjači je definitivno bio onaj sa čudnim meksičkim zombijima, dok je ostatak ove antologijske priče nekako bio više bolestan i čudan, nego što je bio strašan i zanimljiv. Ustvari, da ne budem ovako skroman i neodređen, čitava ova zamisao je bolesna ali originalna i vjerujem da će određeni dio publike pasti na ideju filma i da će ga neograničeno voljeti. ”V/H/S” ne bi bio to što jeste i ne bi imao taj status da sve ne začini sa malo humora, što će biti najosjetnije u segmentu sa paralelnim univerzumima, no to je što čini film posebnim i drugačijim od ostalih ”found footage” horora, koji težnju stavljaju na demonske stvari, istjerivanje đavola i paranormalna događanja, ne dižući se time od većine i prosječnosti. Ipak, da bi bio bolji, radeći nešto drugačije, u tome moraš biti otmjen i umjeren. Da li je ovaj film otmjen, umjeren ili poznaje granice zdravog razuma, sami zaključujte.

Ocjena na IMDb.com za ovaj film je niskih 4,9/10 a na Tomatoesima prosječnih 67%. Reditelji filma su Justin Benson(Resolution, Sring), Gregg Bishop(Dance of the Dead, The Other Side), Todd Lincoln(The Apparition), Aaron Moorhead(Resolution, Spring), Nacho Vigalondo, nominiran za Oskara(Extraterrestrial, Timecrimers, Open Windows) i Marcel Sarmiento(The ABCs od Death, Deadgirl, Heavy Petting). Nema podataka o zaradi filma.

”V/H/S: Viral” donekle je dobar i gledljiv, ali slab je jednako kao i prvi dio ove trilogije i definitivno je nešto što će mnogi zaobilaziti.

Ocjena:4/10

Flora & Ulysses (2021) Recenzija Filma

Jučer sam provjerio Disney + i vidio ovaj obiteljski film Flora & Ulysses za...

Mauritanac Dnevnik iz Guantanama – The Mauritanian (2021) Recenzija Filma

Temeljena na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija, Mauritanac Dnevnik iz Guantanama, ova filmska adaptacija redatelja...

Jako mi je stalo – I Care A Lot (2020) Recenzija Filma

U filmu Jako mi je stalo Marla Grayson (Rosamund Pike - Informer, Jack Reacher...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU