Friday, April 19, 2024

Willow Creek (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Willow Creek (2014)

Žanr:  Horror, Mysteri, Thriler
Godina 2014
Redatelj:  Bobcat Goldthwait
Glavne uloge:   Alexie Gilmore, Bryce Johnson, Laura Montagna
Trajanje filma : 01:20:00
Datum izlaska :   2 May 2014 (UK)Zaljubljeni par odlazi u Willow Creek u potrazi za Big Foot-om i u želji da dokumentiraju sve što ukazuje na to da je ovo čudovište jednom postojalo. Ili još postoji…

Čisto zato što mi se činio zanimljivim, pa sam i krenuo sa gledanjem, u protivnom da sam znao šta me čeka, ne bih. Ali to je već hipotetički neizvodiva stvar jer da uvijek znam šta me čeka kod nekog filma, ne bih tada pogledao nijedan. Ovako, živiš u neznanju pa šta te zadesi…

Ne bih više da polemišem o popularnosti found-footage filmova, jer sve je već očito, tako da se njihova pojava neće zagasiti vjerovatno ni za idućih pet godina. A tu i tamo ispadne koji ”monster found-footage” film i većinom ljudima upali da se proslave s njima. Ali nekada izaberu odličnu temu, započnu solidno ali na kraju se ispostavi da je obični smrtnik koji je gledao film zapravo uzalud potrošio sat i plus dvadesetak minuta. ”Willow Creek” definitivno neće konkurisati ove godine za jedan od najgorih filmova, ali za jedan od najdosadnijih, eh tu bi možda već i pobjedio. Obrađivati ‘Big Foot’a bio je odličan potencijal i itekako zanimljiva tema, i sam početak filma, ali početak, stavljam naglasak na to, bio je obećavajući. Kasnije, film postaje dosadan i nezanimljiv i taman kad misliš da će sve to nestati negdje u sredini filma, kada krene akcija, zaplet i kada se pojavi to čudovište, no ne, ništa od toga. Negdje u najavi filma pročitao sam ono ”edge of your seats movie”, što upućuje na to da je film kao napet i nepredvidljiv. Nije, ne padajte na to i slušajte šta ja govorim. U suštini, ”Willow Creek” nije uspio, niti će uspjeti, jer ga guši to što je nedinamičan i dosadan i što će vas, bukvalno smoriti do neke pedesete minute i sumnjam da ćete izdržati do kraja kao ja, hrabri junak.

Ocjena na IMDb.com mu je 5,1/10 a na Tomatoesima nevjerovatno odličnih 88%. Reditelj filma je Bobcat Goldwhait koji je režirao filmove poput ‘God Bless America’, ‘That’s How We Do It’ i ‘Stay’. Da, imao je on i uspješnih ostvarenja.

Za zaključak ne treba puno riječi, jer sam sve što sam imao već objasnio i rekao. Ukratko, da se ne bih hvalio svim terminima koje poznajem i da ne bih sad prosipao svoj bogati vokabular, objasnit ću vam da je u pitanju: smor od filma.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave