Sunday, June 16, 2024

Your Honor – Časni sude 2020-21 Sezona 1 Recenzija Serije

Share

SUMIRANJE

Za mene mislim da je Cranston fenomenalan glumac, a i ostatak ekipe je vrlo talentiran. Priča se čini nerealnom zbog toga koliko se toga mora dogoditi da se postavi točan gore opisani scenarij.
- Advertisement -

Početna pozicija “YOUR HONOR” nije osobito originalna. Naprotiv: Mnogi su se filmovi i serije bavili pitanjem koliko roditelji vole svoju djecu i koliko svoje zaštitničke instinkte stavljaju iznad svega ostalog. Čak i ako je potomstvo preuzelo veliku krivnju. Činjenica da priče nastavljaju ugledati svjetlo dana u kojem neograničena pomoć majki i očeva dovodi do opasnih zavrzlama vjerojatno je posljedica identifikacijskog potencijala dopadljive premise.

Gledatelji se prepuštaju emocionalnom zahvatu odmah, ne samo kad imaju vlastitu djecu i možda se neprestano pitaju: što bih učinio u ovoj situaciji? Ono što je fascinantno u takvim narativima je poigravanje empatijom publike. Možete li oprostiti protagonistima za njihove postupke? Ili će kad-tad doći do prekida jer su prekoračene sve granice?

Bryan Cranston vraća se na televiziju u novoj drami Showtime YOUR HONOR. Cranston glumi uvaženog suca po imenu Michael Desiato koji je dobrodušan i ozbiljno shvaća pravdu, čak ponekad i sam istražuje priče svjedoka. Pa kad na godišnjicu smrti Michaelove supruge njegov sin tinejdžer slučajno udari dječaka na motociklu i ubije ga, Michael je prvi instinkt učiniti ispravnu stvar i odvesti sina u policijsku postaju. Ali identitet žrtve mijenja mišljenje suca i on sada očajnički pokušava zataškati zločin.

Your Honod – Časni sude Recenzija Serije

Michael Desiato ne djeluje nimalo poput Cranstonovog lika Breaking Bad, Waltera Whitea, osim ljubavi koju ima prema svojoj obitelji, a koju je Walt s vremenom izgubio, ali Michael to vjerojatno neće. Da nije bilo točno određenih okolnosti oko dječakove smrti, Michael bi se svim silama trudio pomoći sinu, ali odgovarajućim pravnim kanalima. Želi to riješiti iznad ploče, a to je plemenito, na što se svaki roditelj ne bi mogao natjerati kad je u pitanju sloboda njihova djeteta. Imamo priliku vidjeti tko je zapravo ovaj lik prije nego što se stvari dese.

YOUR HONOR također prati Michaelovog sina Adama (Hunter Doohan, Istina govori) tijekom incidenta i njegov je slučaj simpatičan. Tugujući za svojom izgubljenom majkom, uplašen od percipirane prijetnje nasiljem od drugih i strpeći napadu astme, može se vidjeti kako se dogodila nesreča, a da je Adam i dalje ostao simpatičan. Čak i kada tinejdžer pobjegne s mjesta događaja i pokuša se riješiti dokaza, to se može kazati da je do panike i šoka. Adam zna da se mora predati i ne bori se protiv toga kad mu to otac kaže. Zapravo, čini se da Adam ne želi nastaviti skrivati ​​istinu kad Michael prvi put odluči da im ne preostaje ništa drugo nego da je skrivaju. Čini se kao dobro dijete u tragičnim okolnostima koje je pogriješilo, ali će prihvatiti odgovornost za njih.

Preokret je u tome što je dječak kojeg Adam udara i ubija sin Jimmyja Baxtera (Michael Stuhlbarg, Boardwalk Empire), zloglasnog gospodara kriminala. I Jimmy i njegova supruga Gina (Hope Davis, Za ljude) odlučni su u pronalaženju osobe koja je ubila njihovog sina. Teško se podrazumijeva da oni ne žele pravdu toliko kao osvetu, a ako bi se Adam predao, vjerojatno bi bio brzo ubijen u zatvoru. Otuda i Michaelova odluka da ne dozvoli da njegov sin bude uhićen, koliko god to ima smisla pod bilo kojim drugim okolnostima.

Doduše, slučajnosti u YOUR HONOR se gomilaju brzo. Priča se čini nerealnom zbog toga koliko se toga mora dogoditi da se postavi točan gore opisani scenarij. Nedavni događaji iz stvarnog života tijekom posljednjih nekoliko godina čine čak i najnevjerojatniju stvar vjerojatnijom, po mom mišljenju, ali postoji određena količina “Stvarno?” zapnemo u pretpostavku koja će nekim gledateljima vjerojatno dati stanku, a kao što su istakli negativne kritike ove serije.

Za mene mislim da je Cranston fenomenalan glumac, a i ostatak ekipe je vrlo talentiran. Priča je zanimljiva i uvjerljiva, a reakcije likova su relativne. Mislio sam da je scena smrti postala previše žestoka, i možda je Michaelova demonstracija principa na početku pilota bila pomalo teška, ali osim toga, neizmjerno sam uživao. Zaplet koji je još jedan recenzent razmazio o Adamovoj djevojci, a koji će biti otkriven u nadolazećoj epizodi, natjera me da zastenem, ali sveukupno sam duboko zaintrigiran i pripremljen za gledanje ove serije, koja je, čini se, samo miniserija, a ne dugogodišnja priča. Časni sude nije bez nedostataka, ali moj dojam o početnom prikazu je da je prilično dobar i da ga vrijedi pogledati. IMDB Ocjena Serije: 8.0/10

Your Honod – Časni sude 2020-21 Sezona 1 (TV SERIES) Recenzija Serije

Žanr: Krimi| Drama | Triler | Recenzije Serija
Godina: 2020–2021
Kreator: Peter Moffat
Glavne uloge Glumci: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Hope Davis, Michael Stuhlbarg, Tony Curran, Lilli Kay, Carmen Ejogo, Isiah Whitlock Jr., Benjamin Flores Jr., Amy Landecker, Jimi Stanton, Keith Machekanyanga, Jock McKissic, Sofia Black-D’Elia, Chet Hanks, David Maldonado, Margo Martindale
Zemlja: USA
Datum izlaska: 06.12.2020 (svjetska premijera)

Trailer Serije Your Honor:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Za mene mislim da je Cranston fenomenalan glumac, a i ostatak ekipe je vrlo talentiran. Priča se čini nerealnom zbog toga koliko se toga mora dogoditi da se postavi točan gore opisani scenarij. Your Honor - Časni sude 2020-21 Sezona 1 Recenzija Serije