Friday, May 17, 2024

Zaključani – Locked Down (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Locked Down osjeća se kao pokušaj da se prebrzo iskoristi "trenutak", što u konačnici našteti filmu. Spasonosna milost za Locked Down je što su Ejiofor i Hathaway izvrsni u svom zanatu. Film je zasnovan na izvedbi, oslanjajući se na glumce koji će ga nositi na svojim ramenima. Jedno od većih problema s Locked Downom je što treba neko vrijeme dok narativ ne dođe u fokus.
- Advertisement -

Zaključani (2021)
Locked Down

Žanr: Romansa | Komedija | Krimi
Godina: 2021
Redatelj: Doug Liman
Producent: Steven Knight
Glavne uloge: Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Lucy Boynton, Ben Stiller
Zemlja: UK
Trajanje filma: 118min
Datum izlaska: 14.01.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : ///

Locked Down je prosječna drama koja se oslanja na snage svoja dva glavna glumca kako bi je uspjeli uzdići iznad različitih nedostataka.

Pandemija kovirusa još uvijek traje, i dalje utječe na svačiji život na različite načine. Imajući to na umu, neki mogu smatrati da je prerano snimiti film koji istražuje ovu određenu točku na vrijeme, ali to nije odvratilo redatelja Douga Limana da sastavi Locked Down jer je izbijanje CO-19 krenulo nagore. Očito je da film ne želi služiti klasičnom holivudskom eskapizmu, ali imao je privlačnost Chiwetel Ejiofor i Anne Hathaway udruživši se kako bi izveli pljačku dragulja koja je mogla biti zabavna. Nažalost, krajnji rezultat je više mješovit. Zaključano je da je ovo prosječna drama koja se oslanja na snage svoja dva glavna glumca kako bi je uspjeli uzdići iznad različitih nedostataka.

Zaključani – Locked Down Filmske Recenzije

U Locked Down -u, Ejiofor i Hathaway glume Paxtona i Lindu, par na kraju veze koji još uvijek žive zajedno samo zbog naredbi o zaključavanju u Velikoj Britaniji. Njih dvoje se pokušavaju kretati u svojim novim situacijama dok se CO-19 širi širom svijeta ; Paxton je otpušten s posla, dok je Linda prisiljena otpustiti zaposlenike iz svoje tvrtke jer žele smanjiti troškove. Preko svog šefa Malcolma (Ben Kingsley), Paxton (koristeći lažni identitet) prihvaća posao prevoza robe i materijala s mjesta koja se zatvaraju tijekom zaključavanja. Jedno od njegovih stajališta je robna kuća koja je dio Lindine korporacije. Nezadovoljni svojim trenutnim životnim stanjem, Paxton i Linda osmišljavaju plan krađe skupog dijamanta iz robne kuće kako bi se mogli obogatiti.

Jedno od većih problema s Locked Downom je što treba neko vrijeme dok narativ ne dođe u fokus. Kao rezultat, film provodi velik dio prvog i drugog čina vijugajući, što doduše odražava živote gledatelja tijekom pandemije. Istodobno, ovo ne znači nužno posebno zanimljivo pripovijedanje i moguće je da će neki izgubiti zanimanje kako film bude napredovao kroz gotovo dva sata trajanja. Scenarij, koji je napisao Steven Knight, donosi malo relativnog humora koji će publika cijeniti (Zoom poziva na prestanak, gomilanja toaletnog papira, itd.), Ali to zapravo nije dovoljno da nadoknadi nedostatak uočljive radnje koja pada većinu vremena. Gotovo kao da se film previše kasno sjeća elementa pljačke dragulja.

Neka ograničenja u filmu

Uzimajući u obzir kako i kada je napravljen Locked Down, postojala su jasna ograničenja u pogledu tehničkog snimanja filma. To se zasigurno ne može pohvaliti opsegom nekih Limanovih prethodnih napora, ali taj pristup i dalje djeluje za potrebe ove priče. Ako je išta drugo, Locked Down je primjer kako kreativni redatelji u ovom trenutku mogu nastaviti snimati filmove, jer Liman uključuje Skype i Zoom kako bi se glumci međusobno razigravali i zajedno izvodili scene, unatoč razdvojenosti. To nije nešto što prije nije učinjeno, ali je djelotvorno i prihvatljivo. A Liman je u stanju stvoriti zabavan treći čin potaknut odvažnom dijamantnom pljačkom. Iako ove sekvence nisu toliko ekstravagantne kao nešto poput Ocean’s Eleven (iz očitih razloga). I dalje se angažiraju za gledanje na zamjenskoj razini.

Spasonosna milost za Locked Down je što su Ejiofor i Hathaway izvrsni u svom zanatu. Film je zasnovan na izvedbi, oslanjajući se na glumce koji će ga nositi na svojim ramenima. Dvoje potencijalnih klijenata su spremni za zadatak, dočaravaju svoje likove kako bi publika imala ideju tko su bili prije pandemije. Oboje bilježe frustraciju i očaj koji ljudi osjećaju trenutno, a međusobno imaju i prirodnu kemiju. Lako ih je kupiti kao dugogodišnji par pri kraju. S obzirom na prirodu Locked Down-a, sporedna uloga ne utječe toliko na to, premda Kingsley većinu vremena na ekranu koristi kao religiozni Malcolm. On je zabavna prisutnost u svojim kratkim scenama.

Zaključak:

Locked Down osjeća se kao pokušaj da se prebrzo iskoristi “trenutak”, što u konačnici našteti filmu. Možda bi mu koristilo čekanje dok ne prođe pandemija, kada bi filmaši imali više vremena za razmišljanje o cijeloj situaciji i smišljanje nečega što bi moglo biti puno veće snage. Čak i uz jake vodeće izvedbe, Locked Down nema puno toga za ponuditi, osim što služi kao mučan podsjetnik na ono što svijet nastavlja prolaziti. Ovdje je bilo potencijala za nešto posebno, ali ne ispunjava to obećanje. Imdb Ocjena Filma: 4.7/10

Trailer Filma Locked Down – Zaključani:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Locked Down osjeća se kao pokušaj da se prebrzo iskoristi "trenutak", što u konačnici našteti filmu. Spasonosna milost za Locked Down je što su Ejiofor i Hathaway izvrsni u svom zanatu. Film je zasnovan na izvedbi, oslanjajući se na glumce koji će ga nositi na svojim ramenima. Jedno od većih problema s Locked Downom je što treba neko vrijeme dok narativ ne dođe u fokus.Zaključani - Locked Down (2021) Recenzija Filma