Sunday, June 16, 2024

8-Bit Christmas Recenzija & Radnja Filma Božicna Komedija 2021

Share

SUMIRANJE

Sve ukupno mislim da je ovaj film bio zanimljiv i dovoljno topao kao božićni film. Što se priče tiče, “8-Bit Christmas” film je bio prilično jasan. Ima vrlo jednostavnu premisu o tome kako puno djece čini sve što je u njihovoj moći da bi imala Nintendo. Mlada glumačka ekipa koja je glumila Jakeove prijatelje uglavnom je bila OK.
- Advertisement -

Božić je poznat kao doba godine kada ljudi gotovo automatski postaju sentimentalniji. Tako da jako dobro pristaje kada je ovo opće raspoloženje obogaćeno ciljanom nostalgijom. Ovo se trenutno dobro prodaje u filmovima, posebno kada se 1980-e spremaju oživjeti, kao što je trenutno slučaj u Ghostbusters: Legacy. Božićni lov: Festival igara čini upravo to, jer čežnja za prošlošću i čežnja za obiteljskim vezama idu ruku pod ruku. Za to, film radi s dvije narativne razine. Jedan čini okvir kada odrasli Jake želi svojoj kćeri dati nešto za ponijeti. Druga, glavna priča, govori o mladom Jakeu i njegovim brojnim pokušajima da nekako nabavi Nintendo sustav za zabavu, koji je u to vrijeme bio toliko popularan da je više legenda. Ostatak u filmu “8-Bit Christmas”.

To neizbježno podsjeća na druge predmete koji su vrlo traženi, a koji su, posebno u božićno vrijeme, izazvali mnoga tužna lica zbog njihove nedostupnosti – poput udaljenih rođaka Playstation 5. Zapravo, Kevin Jakubowski, koji je napisao oba temeljna roman i scenarij čine jedno. Zabavno je povlačiti razne paralele. U oba niza postoji dijete koje apsolutno želi uređaj, ali ga roditelji ne razumiju. U svakom slučaju, u Božićnom lovu: Festival igara postaje jasno koliko se odnosi između odraslih i djece ponavljaju. Nekad je uvijek sve bilo bolje, a današnja mladež ne zna što je zapravo bitno. Djeca, pak, misle da su im roditelji pomalo glupi. To vrijedi i za 80-e, kao i za 20-te.

Igranje s vremenom

Priča je ispričana iz ugla Jakea Doylea (Neil Patrick Harris – Doogie Howser, M. D. TV serije, Downsizing itd.) koji je svoje iskustvo iz djetinjstva davne 1988. dijelio sa svojom kćeri Annie (Sophia Reid-Gantzert) za vrijeme Božića. Mladi Jake (Winslow Fegley – Noćne knjige itd.) još je živio sa svojom majkom (Jude Diane Raphael – Long Shot itd.), ocem Joeom Doyleom (Steve Zahn – The White Lotus TV serija itd.) i mlađom sestrom Lizzy (Bellaluna Resnick).

Zajedno sa svojim najboljim prijateljima, Jake je igrao Nintendo Entertainment System (NES) koji je u to vrijeme bio vrlo popularan. Međutim, jedini koji ga je posjedovao bio je razmaženi bogati klinac koji je natjerao djecu da trpe maltretiranje kako bi ga igrali. Stoga su Jake i njegovi prijatelji davali sve od sebe da nabave Nintendo na bilo koju metodu koju su mogli koristiti.
Što bi se dogodilo s Jakeom i prijateljima? Pronađite ih sve u ovom božićnom filmu prilagođenom djeci.

8-Bit Christmas Recenzija Filma

Ovaj “8-Bit Christmas” film me zanima iz 2 razloga. Prvi je Neil Patrick Harris gdje mi se svidjela njegova karakterizacija Barneyja Stinsona u humorističnoj seriji Kako sam upoznao vašu majku. Drugo je zato što je smještena u 1980-e. Sada je prvi faktor bio u redu jer je Neil uspio ispričati zabavnu priču. Iako nije imao puno vremena pred ekranom jer se priča fokusirala na njegovu mladost, ali sam mislio da je to dovoljno. Dok je drugi faktor bio OK, ali osim Nintenda (i igre koju su igrali), osjećaj iz 80-ih nije se činio previše jakim.

Što se priče tiče, “8-Bit Christmas” film je bio prilično jasan. Ima vrlo jednostavnu premisu o tome kako puno djece čini sve što je u njihovoj moći da bi imala Nintendo. Film je također bio pomalo lagan, posebno tijekom vremena kada su igrali Nintendo, ili njihovu stalnu misiju da ga nabave. Međutim, pred kraj je imao prekrasnu moralnu poruku plus nekoliko iznenađujućih trenutaka za koje sam mislio da su prilično dirljivi. I te scene su bile ono zbog čega se osjećao više kao božićni film jer su grijali naša srca.

Zabava bez rizika

Za film komedije, ovaj je bio sasvim u redu s nekoliko zabavnih trenutaka koji uključuju djecu. Bilo je prilično zabavno gledati ih kako rade stvari koje obično rade samo djeca. Btw, Jakeovi roditelji su također unijeli malo svjetla ovdje, posebno Steve Zahn koji je bio naviknut igrati u komičarskoj ulozi. Pojavio se i David Cross (Kungfu Panda 3, Alvin i veverice, filmovi itd.) za kojeg sam vjerovao da je dobio više zabave, iako njegova prisutnost zapravo nije imala takav učinak. Zapravo, mislio sam da je njegov lik pomalo deplasiran. Mlada glumačka ekipa koja je glumila Jakeove prijatelje uglavnom je bila OK. Ali onaj za koga sam mislio da će se poprilično istaknuti biti Max Malas koji je igrao Jakea Farmera. Siguran sam da biste znali zašto sam ovo rekao ako ste gledali ovaj film.

Sve ukupno mislim da je ovaj film bio zanimljiv i dovoljno topao kao božićni film, posebno kraj. Film je prilagođen djeci jer je fokusiran na avanturu djece, a mogao bi donijeti i neki nostalgični osjećaj onima koji su odrasli u 80-ima (ili onima koji su u to vrijeme imali iskustvo igranja video igrica). U završnici je ime Kevin Jakubowski koje je spominjano više puta, a očito je film temeljen na knjizi koju je on napisao. Dakle, ako tražite film s kvalitetama kao što sam ranije spomenuo, trebali biste moći uživati u ovom. IMDB Ocjena Filma: 6.8/10

8-Bit Christmas Trailer Filma

Film Credits

“8-Bit Christmas” Film 2021

Žanr

Komedija, Familijarni, Fantazija, Filmovi 2021

Redatelj

Michael Dowse

Producent

Kevin Jakubowski

Zemlja: United States,

Trajanje filma

1h 37min

Datum izlaska 24.11.2021 (svjetska premijera)

U kinima od /

Glavne Uloge Glumci

Winslow Fegley kao Jake Doyle (Young)

Neil Patrick Harris kao Jake Doyle (Adult)

Steve Zahn kao John Doyle

June Diane Raphael kao Kathy Doyle

Bellaluna Resnick kao Lizzy Doyle

Sophia Reid-Gantzert kao Annie Doyle

Che Tafari kao Mikey Trotter

Santino Barnard kao Evan Olsen

Max Malas kao Jeff Farmer

Braelyn Rankins kao Teddy Hodges

Cyrus Arnold kao Josh Jagorski

Chandler Dean kao Timmy Keane

Jacob Laval kao Conor Stump

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Sve ukupno mislim da je ovaj film bio zanimljiv i dovoljno topao kao božićni film. Što se priče tiče, “8-Bit Christmas” film je bio prilično jasan. Ima vrlo jednostavnu premisu o tome kako puno djece čini sve što je u njihovoj moći da bi imala Nintendo. Mlada glumačka ekipa koja je glumila Jakeove prijatelje uglavnom je bila OK. 8-Bit Christmas Recenzija & Radnja Filma Božicna Komedija 2021