Saturday, June 15, 2024

A Haunted House 2 – Paranenormalna aktivnost 2 (2014) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Paranenormalna aktivnost 2 (2014)
A Haunted House 2

Žanr: Komedija
Godina: 2014
Redatelj: Michael Tiddes
Glavne uloge: Jaime Pressly, Ashley Rickards, Marlon Wayans
Trajanje filma : 01:26:00
Datum izlaska : 17. Travanj 2014.Kada je njegova viša preminula usljed istjerivanja đavola, Malcolm pronalazi sreću u s novom ženom i sa njeno dvoje djece. Sele se u novu kuću no paranomalne aktivnosti ne prestaju ga pratiti.

Sjetite se prvog dijela ovog filma. Eh sad sjetite se kad sam napisao recenziju o njemu na svom blogu i u njoj stoji da je nastavak odobren. Eh pa, ovo je taj nastavak. Izgleda se Wayansu i ekipi osladilo zarađivati. Ali koliko dugo mogu zarađivati na glupostima?

Kad bi ovakav film bio u kinu, nikad ga definitvno ne bi išao gledati, jer, prije svega ,ocjena govori sve, a druga stvar je, sadašnjost u filmskoj industriji jednostavno ne nudi dobre reditelje, scenariste i glumce koji rade dobre parodije. Davno su prošla vremena kad je tim vladao slavni Leslie Nelsen i braća Wayans, ali krajem ’90-ih, odnosno, početkom novog stoljeća. Sve od tada, pa na ovamo, može se svesti na jedno dugo i bolno ”meeeh”. Bez obzira što parodija, kao parodija, sama po sebi izgleda kao luckast film, treba znati izabrati koje filmove ismijati i kako zapravo publiku nasmijati, a uz sve to imati jednu, nikakvu drugačiju nego normalnu priču. Prvi dio ovog, nadam se ne i serijala, prošao je relativno zapaženo, što je logično, jer inače ne bi snimali i nastavak. I kod mene je prošao zapaženo i dopao mi se u toj mjeri da sam ga ”istrpio”, što znači da je bez obzira na sve bedastoće i šašave i nepovazane scene, uspio da me nasmije. A za komediju je bitno da vas nasmije, zar ne? Kad bi smo dalje ulazili u politiku tog filma, dakle, prvo dijela, shvatili bi smo da je to samo jedna isprazna priča i film koji vrši torturu nad vašim mozgom, no srećom, niko od nas se nije puno obazirao na to. Što se tiče nastavka, i on je sličan kao prvi dio, samo za nijansu gori, bolniji, gluplji i za 50 nijansi više, lošiji. Početak obećava i mislite, ah sve će i dalje ići ovako, lagano ću ga gledati bez razmišljanja i smijati se na gluposti koje vidim na ekranu, ali iskreno i od srca, možda čak i do suza, ali što su pretjerali, pretjerali su. Previše vulgarnosti, ja mislim, za bilo čiji ukus. Scene seksa, odnosno samozadovoljavanja, odnosno gologuzog Marlona su isforsirane, kao i šala sa Meksikancem, a film i između toga, gubi se u bespomoćnim pokušajima Marlona da sam, svojim šalama, fazonima i pokretima, izvuče film na suho. Pored par početnih scena i tu i tamo neke smiješne izvale Wayansa, fino su me nasmijale i scena gdje se ismijava ‘Sinister’ odnosno Bagul ali i najmlađi član ekipe koji igra sina Wayansove nove izabranice. U ovom filmu na tapeti su, pored slavnih ličnost i poznatih igrica, filmovi poput ‘Paranormal Activity:The Marked Ones’, ‘The Devil Inside’, ‘Sinister’, ‘The Conjuring, ‘The Possesion’, ‘Isijavanje’ i ‘Breaking Bad” i to je, otprilike, to.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 4,6/10 a na Tomatoesima tek 8%. Ovaj film je zaradio skoro troduplo manje nego prvi, tek blizu 24 miliona dolara na budžet od 4 miliona. Reditelj filma je Michael Tiddes, koji je režirao i prvi dio.

Moglo se napraviti opet nešto luckasto a smiješno, ali ne, oni su pretjerali i to na veliko. Iz filma su izvukli život, ostavili komadiće humora i dosta vulgarnosti, bedastoće i netrpeljivosti, pa će vam se činiti da ovaj film ne traje 80-ak minuta nego dva sata. A dva sata i više mogu dopustiti filmova samo kao što su ‘Kum’ ili ‘Gospodar Prstenova’. Ne i ovoj holivudskoj gluposti.

Ocjena:3/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave