Monday, October 26, 2020

A Merry Friggin’ Christmas – SRETAN PROKLETI BOŽIĆ (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -
- Advertisement -

A Merry Friggin’ Christmas (2014)

Žanr: Horor, Komedija, Romansa
Godina: 2014
Redatelj: Tristram Shapeero
Glavne uloge:  Joel McHale, Lauren Graham, Clark Duke
Trajanje filma : 01:29:00
Datum izlaska :    22 November 2014 (Canada)



Spletom okolnosti, Boyd Mitchler mora provesti nadolazeći Božić sa svojom obtelji koju i ne voli baš toliko, a sve zbog oca koji mu je, još kao dječaku, rušio snove o Djeda Mrazu, Zubić Vili i sl., no kada Boyd sa ženom i djecom stigne tamo gdje je odrastao, ubrzo shvati da je poklon za njegovog malog sina ostao u njihovoj kući i Chicagu, zato on, da ne bi pokvario Božić svom djetetu, kreće na put i mora se vratiti prije nego što sunce izađe.

Ovo je jedan od posljednjih filmova koje je snimio veliki humanista, komičar i glumac, a prije svega čovjek, Robin Williams, koji u filmu tumači ulogu mrozvoljnog oca koji će biti prisiljen provesti nadolazeći Božić sa ljudima koji ga nerviraju.

Tematika filma, sama po sebi, ja onako baš praznična pa, pa i naslov filma ne odudara puno od toga, pa nema tu puno mjesta ni originalnosti, mada je bilo poprilično glupavo distribuciju filma pokrenuti sad u novembru, ali šta je, tu je. Središte filma je jedna obitelj i odnosi između njenih članova koji su već godinama narušeni, a jedno krštenje i jedan zaboravljeni poklon ih ponovo vežu u cilju samo kako bi se njihovi odnosi poboljšali. Da, dosta togau filmu je prepoznatljivo tako da ste se mogli, bez puno razmišljanja, samo opustiti i krenuti sa gledanjem, ako vas je imalo zaintrigirao film odnosno najava ili sinopsis. Bez obzira na sve, toliko očigledno mane, na toliko nedinamičan i jeftin scenarij, krajnji rezultat je da mi se film svidio, ali ne u smislu: joj odličan film, sad ću ga nahvaliti i svima preporučiti, nego u smislu da sam razumio pouku koju je želio dostaviti, sve je to mene vratilo u vremena kad sam i ja vjerovao u bajke, Djeda Mrazove, vile i ostalo, i kad je već takav pun mana ipak uspio da probudio neke emocije u meni i izazove nostalgiju, onda ga smatram kao uspjelim projektom. Ne želim puno ulaziti u polje performansa i nastupa glumačke ekipe, jer bih se tu puno zadržao. Ovo je međutim, predstavljen kao neki vid obiteljskog filma ali daleko od toga s obzirom da ima neke čudne reference, vulagrne dijaloge i nimalo humoristične scene, tako da je tip filma kojeg možete pogledati ako ste očajni, a npr. niste u poziciji da gledate ‘Interstellar’ a gleda vam se, pa se kaznite nekom niskobudžetnom prosječnošću.

Ocjena na IMDb.com mu je niskih 5,2/10 a na Tomatoesima 20%. Film je režirao Tristram Shapeero, više poznat po režiranju epizoda serija kao što su ”Community”, ”West Wing”, ”New Girl” ili čak ”Workaholics”.

I sam film po sebi, da je neka komedija, i nije vala baš, s obzirom da je imao samo dvije-tri smiješne scene, tako da je više kao neka drama, koja se meni zbog nekog čudnog razloga i svidjela i mislim da je u pitanju nešto što se može pogledati, čisto radi radoznalosti, pa ako vam se i dopadne, to i bi.

Ocjena:5/10

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije Vijesti

Your Honor Season 1 (2020) Trailer Serije

Zvijezda "Breaking Bad" Bryan Cranston vraća se na televiziju s novom dramskom triler serijom "Your Honor", u kojoj glumi cijenjenog suca iz...
- Advertisement -

The Prom (2020) Trailer Filma

Pogledajte prvu službenu najavu za nadolazeću filmsku adaptaciju scenske glazbene komedije "The Prom" nominirane za Tonyja, koja se može pohvaliti vrhunskom glumačkom...

Raya and the Last Dragon (2021) Trailer Filma

Objavljena je prva službena najava za predstojeći Disneyev animirani fantastični film "Raya and the Last Dragon". U filmu koji...

Riders of Justice (2020) Trailer Filma

Objavljen je službeni međunarodni trailer za "Riders of Justice", mračni komični osvetnički triler priznatog danskog filmaša Andersa Thomasa Jensena, iz filmova "Men...
111,111FansLike
6,479FollowersFollow

Related news

Your Honor Season 1 (2020) Trailer Serije

Zvijezda "Breaking Bad" Bryan Cranston vraća se na televiziju s novom dramskom triler serijom "Your Honor", u kojoj glumi cijenjenog suca iz...

The Prom (2020) Trailer Filma

Pogledajte prvu službenu najavu za nadolazeću filmsku adaptaciju scenske glazbene komedije "The Prom" nominirane za Tonyja, koja se može pohvaliti vrhunskom glumačkom...

Raya and the Last Dragon (2021) Trailer Filma

Objavljena je prva službena najava za predstojeći Disneyev animirani fantastični film "Raya and the Last Dragon". U filmu koji...

Riders of Justice (2020) Trailer Filma

Objavljen je službeni međunarodni trailer za "Riders of Justice", mračni komični osvetnički triler priznatog danskog filmaša Andersa Thomasa Jensena, iz filmova "Men...
- Advertisement -